Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Var pietrūkt naudas jaunu pasu iegādei

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
skaidrs
s
Izdevīgāk sataisīt plakātus ,draudēt ar piketu nekā veikt analīzi PMLP?Valstij naudas būs ar katru dienu mazāk ,arī priekš ierēdņu nebeidzamajiem tēriņiem t.sk.
nepārstrādājusies ierēdne
n
Mūrniecei jāanalizē iespējas PMLP apvienot ar Naturalizācijas pārvaldi.PMLP to tik vien kladzina-pases,pases.Tātad cita darba vairs viņiem nav,normatīvie akti izstrādāti,sistēma sakārtota un lidzekļi jātaupa.
zigis
z
Pareizi-apvienot un atlaist administracija liekos darbonus,kuri videjo menesa algu paaugstina.
Kombinācija
K
Varētu apvienot PMLP ar Naturalizācijas pārvaldi - uzreiz būtu ietaupījums.
lno
l
Protams, kā aizliedza pases tirgot Krievijas kriminālajām autoritatēm, tā bankrots klāt:)
tas
t
katra pases sagatave ir jāizsola - kas maksā tam ir.
Ilze
I
Šobrīd būtiski ir nomainīt pases tiem cilvēkiem, kuri ceļo un kuru pases ir izdotas vēl līdz 2002. gada 30. jūnijam, jo ceļošanai tās jau vairs nav derīgas. Pases ar biometriskajiem datiem ir nepieciešamas arī tiem, kuri vēlas doties uz ASV, jo bez šādas pases diemžēl nu nekādi tur nokļūt nevar. Taču, ja runa atkal ir par naudas nelietderīgu izmantošanu, kā rezultātā sāk pietrūkt vai tūdaļ pietrūks nauda jaunua pasu izsniegšajai, tad pa uzreiz jāveic pārbaude - kas par šādas pārbaudes veikšanu ir atbildīgs, Valsts Kontrole? Lūdzu, uzreiz! Lai nenoklust šī lieta pirms pozitīva, likumīga atrisinājuma! P.S. Vai kāds ir dzirdējis, ka Nekā personīga sižetam par kukuļotāju būtu sekojusi tiesībsargājošo institūciju reakcija?
edg
e
piemeram( pasu galdi) vareetu atteikties no pasu fotografiju izgatavossanas uz vietas.luuk kur var ietaupiit.arii budzets no taa ieguutu jo fotodarbniicas maksaa nodokllus.bet passlaik iestaade teeree liidzekllus iekaartu iegaadei ,darbinieka algossanai utt.domaaju ka latvija ir vieniigfaa valsts kur pases jaamaina reizi piecos gados.dara tamdeell lai dariitu.atdodiet sso uzneemumu privaatajam un visam pietiks.visam
K2
K
Pilnīgi pareizi, taupības režīma ietvaros jaunu pasu izsniegšanu nekavējoties jāpārtrauc.;-) Cilvēki brauc uz ārzemēm notērēt jau tā knapos Latvijas līdzekļus. Nekur nav jābrauc, kas vēl te par kaprīzēm. Jau Staļina laikā bija prakse, ka zemniekiem-kolhozniekiem vispār nedeva pases - lai neaizmūk uz pilsētu. Te var citēt bijušajā Honekera Austrumvācijā izplatītu saukli: "No Krievijas (PSRS) mācīties - ir mācīties uzvarēt". Tad nav ko te braukāt apkārt. Vēl aizlaidīsies un neaizbrauks atpakaļ. Nekādas pases. Sēžiet mājās, strādājiet un maksājiet nodokļus. Lai var braukt tie, kam pēc dienesta stāvokļa pienākas.
pmlp
p
Par pasēm maksā valsts nodevu, kas nonāk Valsts kasē. PMLP no tās naudas atpakaļ saņem pliku figu - tik maz, ka nepietiek naudas pat pasu grāmatiņu iegādei. Un persona vārdā Nepareizi varētu nemuldēt, ja neko nezina. Gribētos, lai nosauc konkrēti vārdā, kuras tad ir tās augstos amatos PMLP esošās nevajadzīgās personas, kuri ir tie briesmoņi, kas izmanto dienesta automašīnas?
ups
u
Hmm kaut kas neštimmē, ši valsts pases tāpat nedod, par viņām MĒS maksājam. Nu gan aizmuldējās. Tad aju CSDD ar var iet dumpoties :-)
zvirbulēns
z
Jūsu domas rada skaidrību, paldies! Dienu jāsūdz tiesā par nepatiesas informācijas izplatīšanu. Man mute pavērās izlasot, ka ierēdņi piketēs pie valdības ēkas, lai šiem dod papīru uz ko rakstīt, kaut te pavisam cits stāsts.
Nepareizi
N
Dienas sniegtā informācija ir neprecīza, lai neteiktu vairāk. Ne jau naudas trūkuma dēļ cilvēki gribēja piketēt. Viņus jau sen tracina PMLP vadības nekompetence un nevēlēšanās strādāt un darīt kaut ko, lai uzlabotu darbinieku stāvokli. Kā visur, arī te vadošie darbinieki saņem augstas algas, bet tieši tie, kas reāli strādā ar apmeklētājiem, tie, kas,strādā ar pasēm, tie, kas strādā rajonu nodaļās un daudzi citi, kas reāli darbojas, lai ienāktu nauda valsts kasē, saņem ļoti zemas algas. Bet iestādes vadība par viņiem domā vismazāk, toties nevajadzīgas personas patur darbā augstos amatos, taupības laikā izmanto dienesta automašīnas un tt., bet vienkāršie darba darītāji par zemajām aldziņām iznes visu darba smagumu uz savām mugurām. Cilvēku mērs ir pilns, tāpēc tie arī vēlējās piketēt.
vaņka
v
tev tiešām visi nav mājās !!
Kriksis
K
Nesapratu? Kā var pietrūkt naudas? Pases taču neiepērk avansā, mēs par tām maksājam ne mazo naudu! Interesanti gan...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas