Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Varētu likvidēt ES informācijas aģentūru

Eiropas Savienības informācijas aģentūra (ESIA) ir nākamā valsts iestāde, ko līdzīgi Valsts civildienesta pārvaldei (VCP) plāno reorganizēt, būtiskākās funkcijas nododot Valsts kancelejai. Pret šo ieceri gan protestē nevalstiskās organizācijas.

Ekonomiskās krīzes apstākļos premjers rosinājis izvērtēt kancelejas padotībā esošo iestāžu lietderību, kā rezultātā jau nolemts likvidēt VCP. Arī integrējot ESIA funkcijas Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā, tiktu panākts diezgan liels ietaupījums budžetā, Dienai pastāstīja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Ieva Aile. ESIA finansējums no budžeta līdzekļiem šogad ir 314 338 lati.

Nevalstiskā jauniešu organizācija „Klubs “Māja” – jaunatne vienotai Eiropai” premjeram nosūtījusi vēstuli, kurā aicina rast veidu, kā efektivizēt ESIA darbību, nevis veikt tās reorganizāciju, kā rezultātā tikšot pārtraukts nozīmīgais darbs sabiedrības informēšanā par ES Latvijā. Organizācija uzsver, ka savas darbības laikā vairākkārt pieredzējusi ESIA līdzīgu struktūru reorganizāciju vai likvidāciju, kuras rezultātā veidojas sadrumstalota un stratēģiski nekoordinēta komunikācija ar sabiedrību.

Kā stāstīja I.Aile, reorganizācijas rezultātā visticamāk tiks saglabāts valsts finansējums 33 reģionālajiem ES informācijas punktiem visā Latvijā, bibliotēkai, kā arī sabiedrības informēšanas par ES jautājumiem koordinācijai starp dažādām valsts iestādēm. Plānots samazināt darbinieku skaitu, atteikties no informatīvo pasākumu organizēšanas skolām un citām funkcijām. Šobrīd ESIA organizē diskusijas par Latvijas dalību ES, gatavo publikācijas un informatīvos materiālus, kā arī veic pētījumus un sabiedriskas domas aptaujas.

Līdzīgs ES informācijas centrs (ESIC) darbojas Saeimas Eiropas lietu komisijas paspārnē. Tā galvenais uzdevums ir informēt Saeimas deputātus un darbiniekus, kā arī presi un plašāku sabiedrību par svarīgākajām norisēm ar ES saistītajos jautājumos. Saeimas ESIC finansēšanai no budžeta šogad tika iedalīti 103 540 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Civildienesta pārvalde var nepārdzīvot taupības režīmu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas