Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vaškevičam piedāvās amatu Finanšu ministrijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Ātri gan Repšem viedoklis par Vaškeviču mainījās. Kaut ko vilinošu apsolīja vai tikai šizofrēnijas uzplaiksnījums (me, myself and I)?
Haris
H
5-6 modās Šķēle, nevis Šlesers. Teicis to bija, šķiet, kaut kādā intervijā. Kas "Lācītim" vainas?:) Nav tik sarains un bargs kā dižtētis Šķēle, tik robotisks kā Segliņš (var sacensties ar Repši:)), tik pāķisks kā Gundars Bērziņš, tik nekaunīgs kā Šlesers, tik familiārs kā Leiškalns, tik iedomīgs un pašpārliecināts kā Kalvītis, tik gārdzošs un neiecietīgs kā Godmanis? Dombrovskis gluži vienkārši izskatās pēc inteliģenta cilvēka par spīti tam, ka viņam nez kāpēc ienāca braukt uz kaut kādas Madonnas koncertu.:) Droši vien mūsu agresīvi pāķisko oligarhiņu saimē par nepietiekami mačisku izturēšanos tiktu izsmieti gan Blērs, gan Rasmusens, gan Bilts.:)
Kurmītis
K
+++ Bet, kas attiecas uz Jakāna vienkāršu "aizrotēšanu" - vai tiešām TP to pieļautu?:) +++ A kāpēc ne? Ja ar viņiem sarunā? Varbūt esi dzirdējis, bija tāds Karnegi savā laikā, kurš prakstiski pierādīja, ka ar ikvienu cilvēku var sarunāt da jebko … tikai vajag gribēt un vajag runāt … Bet nu tur kā minimums jābūt normālam cilvēkam, nevis no Aptiekas ielas izmukušam marsietim … :))) Škodovs Pastu vadīja no 2003. gada aprīļa. Un Šlesis gaidīja nebūt ne ilgi. Faktiski Škodovs tika nomests uzreiz, kā kļuva oficiāli zināms par šiem 23 miljoniem. Līdz tam bija tikai “reformas” un jaunā piegāžu centra atvēršana un “pēdējās iespējas” labot savas kļūdas u.t.t. Būtu nometis ātrāk, visi sorozīti brēktu atkal kā aizkauti. Šiem jampampiņiem viss ir slikti, ko Šlesis dara. Kaut kā neesmu gandzirdējis, ka Šlesis “dižotos”, ka ceļas katru rītu 5-6 (to tu teici … :) ). Neatgādināsi, kā tā “dožišnās” izpaudās ?? Bez tam, pat, ja tā būtum man liekas, ka daudz cienīgāk un politiķim piedienīgāk ir dižoties, ka tu celies agri un daudz strādā, nevis ar to, ka, valsts amatā esot darba laikā kārto sava personīgā biznesa ģēlas, pērc nekustamos īpašumus, spēlē biržā, iegādājies jaunu jahtu vai nomaini savu veco sievu pret kādu fifīgāku vidusskolnieci … +++ šo "darītāju" veiktais ir tik niecīgs +++ ????? Zini, ko. Mucā audzis un pa spundi barots. Tieši tādu pajoliņu dēļ kā tu mēs arī esam šajā bedrē. Brēcēji, kviecēji, kuri uzskata, ka viņiem viss no zila gaisa nokrīt. Kuri mīl muldoņas, meļus un populistus pie varas. Pateicoties tādiem kā tu, mēs šobrīd esam tur, kur esam. Un ārā no bedres nezvai izkārpīsimies. Jo to – valsti no bedres izvilkt - spēj izdarīt tikai tādi veči kā Šlesis. Na jau no “godīgais” Briseles lācītis, kurš pat pampersus patstāvīgi nomainīt nav iemācījies. Zatlers talkā jāsauc. Off.
Haris
H
Bet tad jau, izrādās, Repše ir viens no visietekmīgajaiem cilvēkiem Latvijā un vienmēr ir tāds bijis! Turklāt ģeniāls manipulators, konspirators un politiķis. Par spīti tam, ka dumiķītis ne tik vien nedabūja kāroto miljonu, bet ir iestidzis parādos. Atšķirībā no Šķēles, Šlesera un Lembja, kuri savu necilo ietekmi un pārticību guvuši ar saviem ģeniālajiem izgudrojumiem, jauninājumiem un darba spējām... Rēzeknes burtnīciņas neizdevās izmantot par pierādījumiem PROKURATŪRAS PŪĻU DĒĻ, bet piemēram Vaškevičam neko pierādīt nevarēja PAR SPĪTI PROKURATŪRAS PŪLĒM? Vai pareiz sapratu?:))
Kurmītis
K
Pierādījumi? 1. SAB šefs Kažociņš ir Repšes cilvēks. Kurš pirms kļuva par SAB šefu, kalpoja repšiņam par padomdevēju. 2. Knab špidrilka Strīķe ir Repšes cilvēks. Kuru viņš pats personīgi aiz rociņas pa sētas durvīm caur ķēki Knab priekšnieces krēslā iesēdināja pretēji divkārtējam Saeimas balsojumam šajā jautājumā. Starp citu - laba ilustrācija pie mūsu šodienas sarunas temata. Plus pašreizējā storija ar jurašu un Co., kad repše glābj knābistu pakaļas … 3. Proķene NEKAD nav vērsusies pret jēlā laika cilvēkiem par viņu noziegumiem. Vēl vairāk – ir palīdzējusi slēpt galus ūdenī, kā gadījumā ar Rēzeknes burtnīcņām. Toties ļoti selektīvi un precīzi ir čakarējusi jēlā laika politkonkurentus. Sākot ar Grīnbergiādēm, Jūrmalgeitām un beidzot ar krimilāllietas ierosināšanu pret Lembi tieši tajā dienā un pat laikā, kad viņš sniedz iekšā pieteikumu dalībai kārtējās Saeimas vēlēšanās. Kādus vēl tev pierādījumus vajag?
Haris
H
Arguments, ka Šlesers it kā "nikni strādā" man diemžēl šķiet tikpat vērts kā Šķēles dižosānās, ka šis ar' katru rītu ceļoties, neatceros, 5 vai 6 - lai STRĀDĀTU. :) Nu, lai tak strādā cilvēki. Bet vērtējot viņu darbību, nemsim vērā Jūsu paša lietoto formulu: "Es vērtēju cilvēku pēc tā, ko viņš ir izdarījis un kādu labumu valstij devis." Un tad šo "darītāju" veiktais ir tik niecīgs, ka gluži vienalga, vai tas ir nekompetences, vai negodīguma dēļ. Nē, labāk tomēr godīgs, bet ne īpaši izdarīgs cilvēks. Jo negodīgais ar vēl lielākiem resursiem spēs nodarīt vēl lielāku relatīvu sliktumu.
Haris
H
Tad, kad Pasta zaudējumi sasniedza 23 miljonus, Šlesis Škodovu nomet un tā vietā ielika Kraukli. =============================== Vai šie zaudējumi radās vienas nakts laikā - nu, apmēram, tik īsā laika posmā, cik bija nepieciešams, lai Šlesera biedrs Godmanis un oranžais Slakteris izglābtu Karginu un Krasovicki? Vai, piedošan' - Latvijas finansu sistēmu.:) Un tātad - cik ilgi Šlesers GAIDĪJA un TURPINĀJA AIZSTĀVĒT šo ne-savu:) cilvēku Škodovu? Man nav dosjē par šo lietu:), bet pats atceros TV vairākārt redzējis atkal un atkal AIZSTĀVAM Škodovu. Un man šķiet, tas vilkās vairākus gadus. Vai tas liecina par labām vadītāja spējām, ka nogaida tik ilgi, lai zaudējumi sasniegtu 23 miljonus?!:)))))))) Labi, es jau nezinu, vai tiešām summa bija tik satriecoši liela - to minējāt Jūs.:)
Haris
H
Tur jau tā lieta. Vienkārši ņēma un aizrotēja. A nevis rīkoja raganu medības ar SAB, Knab un Prokuratūras iesaisti un publiski bļaustījās par visādām “reputācijām” pusgada garumā. ========================================= Es tā saprotu, ka Jūsuprāt SAB, KNAB un Prokuratūra Repšem ir "kabatā". Kur pierādījumi?:) Jā, un atņēma pielaidi valsts noslēpumam tā vienkārši - pilnīgi ne par ko? Tiešām šausmas. Netaisnīgi, protams. Droši vien nelikumīgi arī. Jā, bet tā kā Prokuratūra arī ir jēlo pakļautībā, tad godprātīgiem darbarūķiem cerību saule šai bēdu lejā nespīd.:) Būs tiem pieredzējušajiem ekspertiem vien jābrauc uz Īriju - turpat, kur jau aizbraukuši citi "Darītāju laikmeta" priekšrocību guvēji.:) Bet, kas attiecas uz Jakāna vienkāršu "aizrotēšanu" - vai tiešām TP to pieļautu?:) Ja vien nebūtu šā fona - trekno gadu seku un pielaidi zaudējušā skaistuļa Vaškeviča fona?:) Ja nebūtu tagad jāuzmoka tas budžets - ne ar ģeniālajām Kalvīša vai Slaktera, bet Repšes rokām. Un loģiski, ka Repše, kurš - riebeklis tāds! - nedod naudu, tik cik GRIBĀS, ir nepopulārs.
Kurmītis
K
Par Šleseru. Man arī viņš ne visi patika pirms gadiņiem 4-5. Un patīk tagad. Jo, neskatoties uz visiem viņa trūkumiem, ir cilvēks, kurš REĀLI DARA labas lietas valsts un tātad tautas labā. Viņš varbūt ir prastāks nekā dažs labs švauksts ar divām izglītībām, toties spēj mācīties, nikni strādāt un piespiež strādāt arī savus padotos. Un tas ir tieši tas, kas mums šobrīd ir vajadzīgs. Ja mums katrā nozarē būtu bijis pa savam Šleseram, tad varbūt mums katrā nozarē būtu arī pa savam airBaltikam un Lidostu piedevām. Pagaidām ir tikai satiksmes jomā … Es vērtēju cilvēku pēc tā, ko viņš ir izdarījis un kādu labumu valstij devis. Nevis cik daudz muldējis par šo labumu došanu. Un no šī – reālā devuma - viedokļa Šlesim nav konkurentu mūsu politiskajā elitē. Tas, ka viņu nepārtraukti aplej ar samazgām sorozītie masu dezinformācijas līdzekļi tikai apliecina, ka viņš tiem šķiet bīstams. Jo nav aiz aukliņas raustāma marionete kā visādi knariņi, vai savam kreditoram ar visām apakšbiksēm piederošs kretīns kā repše. Šlesis ir pilnīgi patstāvīga personība, kurš dara kaut ko tikai tāpēc, ka viņam ir interesanti un viņš grib kaut ko izdarīt, viņš nav nopērkams, jo pats varētu kādu nopirkt. Jā, viņš pieļauj kļūdas …. kā jau jebkurš darītājs. Nekļūdās, tikai tas, kurš uz dīvāna guļ. Kas attiecas uz krievu jautājumu – tur mūus domas arī sakrīt. Ar auseklīšu vicināšanu un kaismām runām Latvisku Latviju neuzcelsi. Un cittautiešu lojalitāti nepanāksi. Visstabilākais līdzeklis šī lojalitātes panākšanai ir savstarpējā tolerance un vispārēja tautas LABKLĀJĪBA. Kad latviešiem dzims 3-4 bērni ģimenē, krieviņi sūtīs savējos latviešu skolās un būt Latvijas patrioti, nevis studēs iespējas pārcelties uz kādu ciotu valsti pārcelties, tad arī ar nacionālo ideju šajā valstī viss būs kārtībā. Un Šlesis arī šeit REĀLI DARĪJA, nevis tukši muldēja. Kautkā visi tie mūsu “patrioti” desmit gadus tik vien pļurināja, bet atnāca Šleis sun nodibināja Bērnu Lietu ministriju … Lūk tā ir galvenā atšķirība starp viņu un visiem šim muldoņām. Par Škodovu. Meli. Škodobvs nekad nav bijis Šlesera cilvēks. Viņu izvirzīja un ievēlēja paši Pasta darbinieki. Nav ko atkal atkārtot sorozīdās Dienas pasaciņas un melus. Pasta gadījums ir kā reize pierādījums tam, kas notiek, ja Šlesis atstāj kādu lietu novārtā u ļauj padarbpoties iepriekšējo ministru ielikteņiem, nevis visu pārņem uzreiz savā kontrolē. Tad, kad Pasta zaudējumi sasniedza 23 miljonus, Šlesis Škodovu nomet un tā vietā ielika Kraukli. Ja atceries – toreiz Diena spiedza, ka tas esot “Šlesera cilvēks”. Nu ta lūk, šis “Šlesera cilvēks” 2 gadu laikā Pastu izvilka no šīs bedres un no -23 uztaisīja -1 mio …
Kurmītis
K
+++ Viņu savulaik Spurdziņš VIENKĀRŠI AIZROTĒJA uz Budžeta departamenta vadītāja krēslu +++ Tur jau tā lieta. Vienkārši ņēma un aizrotēja. A nevis rīkoja raganu medības ar SAB, Knab un Prokuratūras iesaisti un publiski bļaustījās par visādām “reputācijām” pusgada garumā. Tieši tā arī ir jēlo FUNDAMENTĀLĀ atšķirība no pārējām partijām. Viņi VISI dara to pašu. VISI nāk ar savu komandu, VISI liek svarīgākajos amatos savus cilvēkus, VISI rotē projām ne-savējos. Tā ir politiskā procesa loģika un prakse, kas darbojas visā pasaulē. Vismaz mūsu attīstības līmeņa valstīs noteikti. Un tad pēkšņi uzrodas liekuļu un divkošu banda, kuri, darot tieši un absolūti to pašu un pat vēl niknāk nekā “vecie zagļi”, sāk muldēt par tiesiskumu un atklātību un demokrātiju un ko tur vēl ne. Tā ir vienkārši pretīga liekulība un nekaunīgs ciniskums. Un dara viņi to tāpēc, ka šī populistiskā muldēšana un civlēkiu muļķošana ir VIENĪGAIS, kā viņi var pie siles tikt. Jo visās pārējās jomās viņi ir neprofesionālāki, stulbāki un mazspējīgāki par jau esošajiem. Ko prakse tajā arī pēdējā pusgada laikā arī pierādīja. Es šādus neo-boļševikus ciest nevaru. Tā man alerģija vēl no Padomju laikiem palikuse. Tāpēc arī ar viņiem “diskutēju”. Pie tam – pievērs uzmanību – es no viņiem prasu ievērot TIKAI tieši tos pašus principus, ar kuriem uz lūpām viņi pie varas rāvās. Neko vairāk … :))) Kaut vai tas pats piemērs par “reputāciju”. Paņem jkebkuru socioloģisko aptauju un ueraudzīsi, ka repšes “reputācija” politiķu vidū ir kaut kur top-trijniekā … no beigām … bet tas šim mērkaķim netraucē sēdēt Finanšu ministra krēslā un vēl pamācīt citus reputācijas lietās … vienkārši pretīgi …
Normunds
N
Zinot, ka Jaunais laiks tūlīt nebūs valdībā, man liekas, ka Repše nodarbojas ar populismu. Lai atkal varētu pateikt - es jau mēģināju cīnīties ar tumšajiem spēkiem, bet man neļāva. Ja JL tiešām gribēja kaut ko jēdzīgu izdarīt, pavasarī nevis bija jāveido valdību, bet jāpanāk Saeimas atlaišanu - kopā ar Saskaņas centru to varēja izdarīt.
Haris
H
Par Jauno Laiku. Jā, man nepatika, ka savulaik, acīmredzot "atmaksājot" Ēlertes "Dienas" labvēlību pret Jauno Laiku, ka Kalniete un Circene nožēlojamā kārtā jutās spiestas sākt kaut ko rakstīt un runāt "homoseksuālistu un transpersonu aizstāvībai".:) Man nepatīk, ka Jaunais Laiks ākstās ar neizpildāmiem "zvērestiem" baznīcā. Man šķita jocīgi, ka Repše pieprasīja miljonu. Man nepatīk, ka Jaunajam Laikam ir acīmredzama saikne ar žīdu "oligarhiem" Bukingoltu, Belokoņu, Krupņikovu, par kuru, gluži tāpat kā par dažiem oranžajiem, baumo, ka viņš nodarbojoties ar kontrabandu. Man nepatīk, ka bijušajai Jaunajam Laikam un tā bijušajai sastāvdaļai Pilsoniskajai Savienībai ir tas pats sponsors, kas Saskaņas Centram - krievu "oligarhs" Stepanovs.
Haris
H
apliecina tevis paša aprobežotību un nespēju pieņemt, ka oponentam var būt arī cits viedoklis un ne jau tāpēc, ka viņš pieder kādai citai partijai, bet vienkārši tāpēc ka viņš tā tiešām domā ========================= Nu.. ko lai te saka? Manuprāt, tieši Jūsu rakstītā kritika ir bijusi vērsta TIKAI pret JL un PS, kas, protams, savulaik arī bija JL sastāvdaļa. Cik atceros, neesmu redzējis pēc Jūsu iniciatīvas tapušu rakstu vai pat komentāru, kurš būtu veltīts specifiski, piemēram, LC/LPP, TP, ZZS kritikai. Piemēram, tas pats Šlesers. Ja nemaldos, drīzāk varu atcerēties, ka Jūs par viņu esat rakstījis tikai kaut ko atzinīgu. Nu, es saprotu, ņemot vērā bijušās "Dienas" neiecietību un tendenciozitāti, gluži automātiski var sākt gribēties nostāties opozīcijā, kad kārtējo reizi uz grauda tika ņemts Šlesers. Bet Jums pašam - tā mierīgi apsverot - viņš patīk? Viņa rīcība valsts labā?:) Man, piemēram, Šlesers ļoti nepatīk. Pirmkārt, tāpēc, ka prasts (leģendārais "sievietes skaistums nāk no iekšām", Dziesmu svētkus vajagot rīkot reizi divos gados - lai varētu kāst naudu no tūristiem:)) Otrkārt, tāpēc, ka nekaunīgs (Lielo Vasjuku cienīgi domas lidojumi pirms vēlēšanām; savulaik brutāli pārpirktie 5 krievi Saeimā) Treškārt, tāpēc, ka prokrievisks (atceros, savulaik, par Repšes un Druvietes runāšanu latviski ar LATVIJAS krievu žurnālistiem Šlesers teica: "runāt latviski ir provokatīvi") Ceturtkārt, tāpēc, ka izdaudzinātā spēja darīt nekā īpaši neizpaužas spējā darīt VALSTS LABĀ (Šlesera ieliktenis Škodovs gadiem ilgi ar drošo Šlesera aizmuguri ņergājās pa Latvijas pastu - lai atceramies kaut vai ankdotisko "jauno tehnoloģiju" ieviešanu, kuras rezultātā preses izdevumus attiecīgajā gadā normāli sāka piegadāt tikai februāra vidū.:))
Haris
H
Krauklis taču skaidri un gaiši saka, ka viņiem tas nepatīk, viņi iebilst un iebilda jau no paša sākuma, bet, par cik Fondam tomēr bija solījuši, to atbalsta ! ================================ Nu, nebija taču vis tā, ka TP skaidri būtu teikuši šādi.:) Gan tagad, gan vēl pirms mēneša to viņi negribīgi atzina vien tad, kad šos piespieda pie sienas. Toties daudz skaļāk bļaustījās, ka šis nodoklis VIŅIEM NEPATĪK , jo šie "darītāji", lūk, esot norūpējušies par "vienkāršo tautu". Tas viss kaismīgi tika izkliegts ar zemtekstu, ka, lūk, monstrozajam un ļaunajam JL gan visādos veidos patīk mocīt to tautu. Vienkārši karātavu humors.:) Nu, nē, tomēr tikai prasts populisms. Tikpat šķērms populisms, kā JL izrādīšanās baznīcā pirms vēlēšanām.
Haris
H
Tur jau tā lieta, ka tie “citi” tā nedara. Tas ir vistīrākais jēlo laiku know-how vēl no pirmās premjerēšanas laikiem. ======================= Neesmu paguvis izstudēt M.Kurmīša hrestomātisko pētījumu "Jēlo inovatīvās un avangardiskās polittehnoloģijas 21. gadsimtā", tāpēc nezināju, ka "Jaunais Laiks" ir pirmā partija, kas Latvijā ir uzdrīkstējusies pārcelt ierēdņus. Piemēru? Šodien LR 1. programmā raidījumā "Krustpunktā", plkst 13:05 bija šāds žurnālistes sakāmais: "Ketners šajā amatā (VID ģenerāldirektora amats) pabija nepilnu gadu. Viņu savulaik Spurdziņš VIENKĀRŠI AIZROTĒJA uz Budžeta departamenta vadītāja krēslu Finanšu ministrijā, un viņa vietā iecēla Jakānu." Mjā, var jau būt, ka Spurdziņš ir bijis zaļš, naivs un uzticīgs "Jaunā Laika" skolēns, tā teikt, mutē skatījies, un nemaz nezināja, ka tā darīt nav labi.:((( Nu ja, pirms Ketnera VID šefs bija Šķēles ieteiktais Sončiks. Es tikai tagad neatceros, vai Sončiku ar Ketneru "Jaunais Laiks" "ņēma un nomainīja", vai arī tas vadītāja krēsls pats jau bijis kļuvis tukšs - kad Sončiku notiesāja par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījusi smagas sekas. (Arī Augstāka tiesa spriedumu atstā spēkā) :))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas