Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vecāki brīdina par protesta akcijām un prasa "griestus" nodokļiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Marika
M
vispirms mēs nogrimsim parādu jūgā un pēc tam savos strīdos par to, kā sadalīt to naudu, kura vēl palikusi. kāda būs Latvija un latvieši pēc 5 gadiem????? un 10?
jet
j
350 lati nav maza nauda, ar to bērnu mierīgi var uzturēt. Matu skaldīšana patiesībā notiek nevis bērnu interešu vārdā, bet no tēmas "kāpēc man jāmaksā TIK, ja atpakaļ saņemu tik". Varu atbildēt skaidri un vienkārši. Ārkārtas apstākļos, ārkārtas lēmumi un rīcība. Un arī tiesības ir ārkārtas. Kā arī pienākumi, apstākļi, vajadzības, īsāk sakot - viss. Ņems pa lielo, dos pa minimumu. Kā kara apstākļos. Bija laiki, kad visiem pilsētas iedzīvotājiem vajadzēja samesties, cik kuram bija, lai atpirktos no iebrucējiem. Tagad ir līdzīgi. Jautājums - par ko es maksāju nodokļus ir aktuāls normālos apstākļos. Tagad tādu nav. Kam jūs uzdotu jautājumu 1944.gadā, kāpēc manu māju nobombardēja un kurš man to kompensēs? Krīze ir kā karš. Tiesiskā paļāvība vairs nav spēkā. Tāda ir realitāte patīk vai nē. Mani gan vairāk interesē kas cits. Kā tas nākas, ka latvieši labāk aizbrauc strādāt par apkopējiem citās zemēs, kur viņus neviens neciena un negaida, bet neuzskata par vajadzīgu sarīkot nemierus un atriebties tiem, kas nozaga viņiem dzimteni?
DD
D
Mazuļu audzināšana arī darbs. Turklāt sabiedrisks. Tāpēc principā te pat nebūtu jāsaista tas ar nodokļiem. Vienkārši jānosaka noteikta summa par bērna audzināšanu. Savādāk kunkgi te nodarbojas ar ciparu maģiju. Kaut kas līdzīgs reklamētajiem "par 87% mazāk blaugznu un 78% visu dermatologu atbalsta to."
Zanis Pleve
Z
Domaju, ka pareizakais sada situacija ir noteikt pecdzemdibu atvalinajumu teiksim 1 - 2 menesus, kuru laika tad ari varetu izmaksat "maminu" algu tam no vecakiem, kas sez majas ar mazo . Visi jautajumi uzreiz atkritis.
Andrejs
A
Ja sociālajiem pabalstiem ir griesti (un tikai 2% no sociālā nodokļa tiek atvēlēti 2.pensiju līmenim - t.i. niecīga daļa no sociālā nodokļa kalpo tam, lai cilvēks pats iekrātu savu pensiju) --- tad ir gluži loģiski prasīt arī sociālā nodokļa samazinājumu. Kaut vai to, lai sociālo nodokli nemaksātu darba devējs - un lai darba devēji būtu ieinteresēti radīt vairāk darbavietu un mazinātos bezdarbs. Tā nav ekstrēma prasība - bet tā ir pašsaprotama prasība. Nodokļi krīzes apstākļos ir jāsamazina. Var būt valsts ar zemiem sociāliem pabalstiem un vienlaikus relatīvi zemiem nodokļiem (kā ASV); var būt arī valsts ar augstiem sociāliem pabalstiem un augstiem nodokļiem (kā Norvēģija). Bet nav normāli, ja sociālais nodoklis ir 25% darba devējam un 9% darba ņēmējam (t.i. ap 34% no mūsu bruto darba algas), bet pabalsti ir - nekādi. Grūti iedomāties, kā jūtas ģimene, kura kopā ar darba devējiem ik mēnesi maksā vairākus simtus sociālo nodokli no divām normālām darba algām - bet pretī no valsts saņem pusbada pensiju saviem vecākiem plus nežēlīgi apgrieztus vecāku pabalstus pāris reizes mūžā.
kreditnemejs
k
Ja esi pret parādu verdzību, nāc un paraksties! Uzaicinājums: Valstī ir tikai 1,22 miljoni darba spējīgu cilvēku, bet vairāk kā 800 000 no Latvijas iedzīvotājiem ir kredītņēmēji, un katram no viņiem ir gan galvotāji, gan ģimene. Liela daļa no mums objektīvu apstākļu dēļ pašlaik slīgst parādu jūgā. Spēkā esošā likumdošana ļauj mums atņemt visu - gan kredītņēmēja, gan galvotāja īpašumus. Straujā nekustamo īpašumu cenu krituma dēļ, arī ar to lielākoties vēl nebūs gana, lai dzēstu parādus. Mēs zaudēsim mājokļus un līdz pat 50% no mūsu jau tā samazinātajiem ienākumiem ieturēs tiesu izpildītāji. Mēs nebūsim ieinteresēti strādāt legāli un maksāt nodokļus, kuru jau tagad ir par maz, lai uzturētu skolas, slimnīcas, nodrošinātu sociālos pabalstus, mieru un drošību valstī. Mēs būsim spiesti kļūt par vajājamiem bēgļiem savā valstī, vai izbraukt no tās. Latvijas Kredītņēmēju apvienības speciālisti ir izstrādājuši „Krīzes likuma” projektu, kas ikvienam kredītņēmējam krīzes laikā nodrošinātu viņa tiesisko un ekonomisko interešu pastiprinātu aizsardzību! Ja esi pret parādu verdzību, nāc un paraksties! kreditnemeji . lv Atbalsti un informē sabiedrību - ievieto baneri savā mājas lapā! megastils. ucoz. lv
Jo
J
Ģimenes mūsu politiķiem ir aktuālas tikai reizi gadā - ap to laiku, kad tiek rīkots Praids. Bet šogad runā, ka arī Praida nebūšot. Tad nu secinājumus izdariet paši.
Godmaniss
G
Un tas viss tikai Parexa del.....
paregis
p
Ja valdība grib ietaupīt,tad varētu atlaist 70%ierēdņu un to neviens nepamanītu.Bet šie liekēži un parazīti izvēlas savus barotājus iznīcināt samazinot pat bērnu pabalstus.
Valstiska tuvredzība!
V
Šāds lēmums jaunās ģimenes vēl vairāk atturēs no bērnu radīšanas. Jau tā algas ir samazinātas jau nezin cik reizes un tagad no jau tā zemajām algām maksās vien 80 procentus!!! Nedod Dievs, ja kāds no vecākiem vēl zaudējis darbu... Daudzas jaunās ģimenes ir ņēmušas kredītu SAVA !!! PIRMĀ !!! un VIENĪGĀ !!! mājokļa iegādei. Tagad ne vienā vien ģimenē būs izmisums - kredīti jāmaksā, bērnu preces tik dārgas... Izskatās, ka valdībā un Saeimā neviens nedomā tālāk par jaunās Saeimas vēlēšanām. Tie taču būtu Latvijas pilsoņi, kas piedzimtu un pēc gadiem 20 palīdzētu veidot bagātu valsti. Bet daudziem tas nebūs lemts - atbildīgi vecāki pirms radīt bērnu padomā par iespējām viņu uzaudzināt. Ja nav kur dzīvot un nav ko ēst, tad kāda runa var būt par bērniem!?
Drū
D
ieteikums ir samazināt augstās ierēdņu algas, kuras nebūt nav skāris grieziens (tas bija mazajiem izpildītājiem un viņu mazajām algām!), ierēdņu skaitu un atteikties no nevajadzīgām valsts funkcijām - kas privātajā sektorā jau sen tiek darīts, un tad ķerties klāt pabalstiem! Man domāt, ka tad par pabalstu griešanu varēs aizmirst. lai valdība vispirms parāda priekšzīmi un tad čakarē tautu (=vienkāršos cilvēkus) un biznesus. domāju, ka tas ir samērā bezcerīgi, jo vienalga vainīgs taču tāpat izrādīsies SVF.
cūkpartija
c
Tieši tā! Man pilnīgi asaras birst, iedomājoties vien, ka kādai nabaga māmiņai jāuztur bērns par šiem atgremotajiem 500 Ls mēnesī. Ārprāts, Dombrovskis ir nelietis... viņam sirds nav!
Bu
B
vai tad 80 % no algas ir maz laikā, kad nestrādā?
Tautas bendes
T
Dombrovskis (Jaunais laiks), Repše (Jaunais laiks), Augulis (ZZS) un Brigmanis (ZZS) jau neko citu nemāk, kā lāpīt pamatbudžetu uz grūtnieču un zīdaiņu rēķna.
pareizi vien ir...
p
tamdēļ, lai varētu normāli audzināt pirmājos 12 mēnešos, nestresojot par to, ar ko pabarot, par kādu naudu pamperus nopirkt un par ārstu samaksāt. tā nav bļaušana (ne-)cienītais "o", tas ir normālas rēkināšanās ar valsts deklārēto nostāju pirms tam. tiesiskās paļāvības princips galu galā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas