Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Vecākus grib labot ar sodiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dille
D
Tipiska LPP pieeja - sodīt vairāk un dārgāk! Vai tad Dievs arī tā māca? Mācītājam tak vajadzētu padomāt, ka vispirms jārada labvēlīga vide, kurā bērnus normāli audzināt. Mūsu valstī bērni ir dārgākais hobijs. Ja par kļūdām vēl sodīs, varbūt labāk ļaut visiem bez maksas sterilizēties. Nav bērnu - nav problēmu
A.B
A
Nav jāuzliek soda nauda, tas neko nelabos, ja vecākiem bērns ir vienaldzīgs, tāds viņš arī paliks. Ir jāaudzina nākamā paaudze tā, lai viņiem pat prātā nenāktu būt jebkurā veidā vardarbīgiem pret bērniem, vai pamest viņus vienus, jārada ģimenēm apstākļi, lai viņi būtu ieguvēji no tā, ka pavada laiku kopā ar bērnu. Taču ko es te runāju- krīze un visi likumi, kas pašlaik tiek pieņemti veicina tieši pretējo.
Jānis Ozoliņš
J
Mūsu dzīves kvalitāte ir apgriezti proporcionāla mūsu interesei par dzīves jēgu kā tādu. Tas nav filozofu un zinātnieku lauciņš vien. Ja pieaudzis cilvēks neapzinās sevi kā šūniņu vienotā cilvēces un visas Dabas organismā, bet dzīvo galvenokārt kā patērētājs, kā viņš var pilnvērtīgi audzināt bērnus?
Uldis Vanags
U
Gribu papildināt paša teikto. Ne jau sodu maksāšanā vai nemaksāšanā ir problēma. Sods vispār šajā gadījumā ir varas impotences apliecinājums. Tas norāda uz pilnīgu sabiedrības un varas nespēju kontrolēt situāciju. Sods šādā situācijā tikai pasliktina bērna stāvokli, jo atņem ģimenei līdzekļus, kuru visbiežāk jau tā trūkst. Arī piespiedu darbs, arests vai piespiedu kursi neko nespēs mainīt - tas tikai samazinās to laiku, ko vecāki var veltīt bērnam un iztikas pelnīšanai. Protams ir gadījumi, kad jāsoda acīmredzama ļaunprātība, bet tad ir arī jāseko rīcībai bērna labā, kas parasti tiek "piemirsta" - sak, sodījām vecākus un nu viņi labosies. Jāsāk ir ar izglītību - vecākiem nav jāiekaļ likumu prasības, viņiem ir jāsaprot kāpēc un kā jāaudzina bērni.
Ieva
I
Mani senči mani padomju laikos arī nekur neveda, jo pārapzinīgi rāvās pa darbu līdz vēlam vakaram, taču bija pilna māja grāmatu, bibliotēku atradu trešajā klasē, padomju TV bija daudz izglītojošu raidījumu.....Drīzāk var parunāt, piemēram, par tādām mammītēm, kā to, par kuru pirms laika rakstīja "Diena" -viņas meita, topošā mākslas vingrošanas zvaigzne 12 gadu vecumā lēkājot pa batutu atpūtas parkā salauza kāju....Ja vien skuķim nebija neārstētas slimības, pie vainas bija elementāra badināšana, lai atvase varētu grabināt kauliņus mammai par prieku....Vai tā mamma, kurai dēls nomira no gripas komplikācijām pēc tam kad vairākas dienas bija gulējis ar augstu temperatūru....VĀRDU SAKOT ATLIEK TIKAI PIEKRIST TAM, KAS REIZ BRĪNĪJĀS, KA AUTO DRĪKST VADĪT NOKĀRTOJOT EKSĀMENUS, BET BĒRNUS DZEMDĒT VAR KATRA, ATLIEK TIK PAPLEST KĀJAS....
Ieva
I
Mani senči mani padomju laikos arī nekur neveda, jo pārapzinīgi rāvās pa darbu līdz vēlam vakaram, taču bija pilna māja grāmatu, bibliotēku atradu trešajā klasē, padomju TV bija daudz izglītojosū raidījumu.....Drīzāk var parunāt, piemēram, par tādām mammītēm, kā to, p
Ieva
I
Kritērijus, lūdzu!
Ideja
I
Ja tev vajag "valsts atbalstu", jo nespēj audzināt bērnu, to sauc par bērnunamu. Bet tādas kā tu sauc vispār šeit nerakstāmos vārdos.
Liva
L
Kāds no tiem ministrijas ģēnijiem savas neatrisināmās problēmas risinot varētu kādreiz iedomāties palasīt, kā tās tiek risinātas citās valstīs. Ja neesi pildījis bērna aprūpes pienākumus, vai nu apmeklē trīsdesmit stundas bērnu audzināšanas nodarbības, vai sēdi trīsdesmit dienas cietumā. Nav gluži kvantu mehānika, un arī vienīgais veids, kā tādiem letiņu varoņiem kā Vecpuisis kurš bērna neaprūpēšanu vai vardarbību sauc par "neizdošanos" iesistu mazliet prātiņa galvā. Vismaz tiktāl, lai mūsu pilsoņi ar IQ zem 30, kuri uzskata ka valstij un nodokļu maksātājiem nezkāpēc ir pienākums viņus uzturēt, vismaz lietotu prezervatīvu.
JL
J
Kad valdība beidzot likvidēs šo ministriju?
Vecmeita
V
Tur Tev taisnība, neko labu no šīs alsts vecāki nesagaidīs, bet tajā brīdī, kad būs nepieciešams vislielākais valsts atbalsts, vecāki saņems lielāku sodu.
Vecpuisis
V
Es jau teicu - šajā valstī labāk bērnus neatļauties. Vari būt drošs, ka atbalsts no valsts būs niecīgs, bet sodi, ja kaut kas neizdosies - būs bargi.
Imitācija
I
Bērnu ministrija imitē darbību! Neko citu jau viņi bez Baštika nejēdz, kā špikot no Satiksmes ministrijas.
Tētis
T
Uzliks vēl lielākus sodus, tikai jautājums kam - vecākiem, vai ģimenei? Ja vecāki jau šobrīd raujas 2 darbos, lai nodrošinātu bērniem vismaz uzturu un pajumti, tad turpmāk būs jāmeklē arī trešais darbiņš - lai nomaksātu sodus.
Visus par kriminālistiem
V
Valstij vispār ir jāpāriet uz arvien lielākiem sodiem visās jomās. Tikai nosodot pēc iespējas bargāk un pēc iespējas vairāk iedzīvotāju, mēs kļūsim par labu valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas