Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vējonis arī šonedēļ neplāno tikties ar partijām

Valsts prezidents Raimonds Vējonis arī šonedēļ neplāno atkārtoti tikties ar Saeimā ievēlētajām politiskajām partijām, aģentūrai LETA norādīja Valsts prezidenta kancelejā.

Kancelejā skaidroja, ka šonedēļ pagaidām nekādas izmaiņas Valsts prezidenta dienaskārtībā nav plānots veikt, līdz ar to Vējonim nav plānotas arī tikšanās ar visām parlamentā pārstāvētajām partijām.

Iepriekš Vējonis ar visām Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām tikās 26. novembrī.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems (KPV LV) šodien turpina ar valdības veidošanu saistītās aktivitātes.

No intervijas Delfi TV ar Jāni Domburu izriet, ka Gobzems ar valdības veidošanu negrasās vilcināties - politiķis redz iespēju jau piektdien, 7. decembrī, lūgt sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai parlaments lemtu par viņa vadītās valdības apstiprināšanu.

KPV LV premjera amata kandidāts solīja, ka līdz Saeimas sēdei tiks sagatavota arī valdības deklarācija un jaunās valdības ieceru finansiālais izvērtējums pat tad, ja Finanšu ministrijas darbiniekiem nāksies strādāt pa nakti.

Gobzems otrdien nāca klajā ar potenciālā valdības sastāva sākotnējo variantu, visvairāk ministru posteņus piedāvājot Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP), kurai būtu jāpārkāpj pašas noteiktā "sarkanā līnija" un valdībā jāsastrādājas ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Otrdien premjera amata kandidāts paziņoja, ka ir nolēmis pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar Attīstībai/Par! (AP).

Valsts prezidents devis Gobzemam laiku līdz 10.decembrim, lai panāktu vienošanos par topošo valdību un tās prioritātēm. Sarunās par iespēju izveidot Gobzema valdību piedalījās viņa pārstāvētā KPV LV, AP, JKP, Nacionālā apvienība Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK, ZZS, kā arī Jaunā Vienotība.

Pēc Gobzema paziņojuma sagaidāms, ka sarunas par valdības veidošanu turpinās piecas partijas, kurām kopā parlamentā ir 64 balsis, tomēr JKP ir uzsvērusi, ka tai joprojām ir spēkā "sarkanā līnija" par sadarbību ar ZZS. Ja šīs "sarkanās līnijas" dēļ Gobzema valdības veidošanas sarunas pamestu JKP, tad valdības izveidei vairs nepietiek balsu, savukārt, ja no sarunām tiktu izslēgta ZZS, atlikušajām četrām partijām kopā būtu 53 balsis Saeimā.

Top komentāri

Maksims Ter-Oganesovs
M
nu beidzot. var būt līdz gada beigām arī vienosies
Andrejs
A
Maksims Ter-Oganesovs, tas nav zināms - viņi var vēl pārdomāt
MK sēžu zālē ieliks aizslietņus
M
Ja JKP saglabās sarkanās līnijas pret ZZS, tad valdības sēžu zālē starp JKP un ZZS ieliks sarklanus aizslietņus
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas