Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Vējonis: Latvijā būtu jāaizliedz audzēt ģenētiski modificētus augus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
a
a
Vai kādam no muldētājiem ir viedoklis, kā pats modifikācijas process notiek? Un cik vispār ir to gadījumu, kad gēnu līmenī var cūku ar rozi sakrustot, kā te vienā ieliktā avīzes fragmentā ir rakstīts. Manupŗāt arī Vējoņa kungs ir beidzis bioloģijas fakultāti, kaut gan , jā, tajos laikos neko par modifikācijas tehnisko pusi nemācīja. Vai kāds vispār zin, kāds izskatās savvaļas kāposts, vai burkāns? Katra apputekenēšanās, ir ģenētiska modifikācija, jo šis jēdziens nav tik šauri interpretējams, ka tikai cūkas vai kazas gēnu ievietošana tomāta genomā. Un ko dara kuņģa sula? Nu, nu...Redz, sašķel olbaltumvielas aminoskābēs... tā rupji runājot. Un kas ir genoms, kas ir gēns, ko? Un kunģim rezultātā ir ļoti vienalga. Negrasos te teikt, ka gmo Latvijas lauksaimniecībā ir kāda vieta vai gluži otrādi - nav. Visticamāk, ka tiešām nav, bet tas ir tieši ekonomiskas dabas jautājums. Ar to agrotehniku ar' tā pašvaki mums te, ja neskaita atsevišķus pozitīvus gadījumus. Un galīgi nav tā, ka šie gmo aug griezdamies un rezultātā to pupu vai saulespuķu divreiz vairāk. Ne tuvu tam. Bet galu galā vismaz 1000 gadus mēs tos ēdam, tādēļ šī ļerināšana ir muļķīga. Ņemsim tik aizliegsim, tas nekas, ka paši nezina ko un galvenais kāpēc!
Ēriks
Ē
Kāda velna pēc Tu gribi pieliekt klāt dubultā? Depozīts ir summa, kas mudina pudeli nest atpakaļ. Ja tur ko papildus pierēķina klāt, tad tas nav depozīts. Man galīgi nav saprotams, kāpēc Tu ko citu gribi pierēķināt vai kāds tam ir pamatojums?
Y
Y
Un ko Vējonis 12 gadus darījis? kuli varen braši pulējis, vai kā? Jau sen valstiskā līmenī bija jāpieņem, ka Latvijā ĢMO nav vietas!
Dārznieks
D
Par tām plastmasas pudelēm ļoti vienkāŗša lieta - pielikt pie pārdodamās cenas Ls0,20 un par 0,10 pieņemt atpakaļ( nu tas tā - aptuveni). Nu nav tajās pudelēs tas saturs tik nepieciešams, lai uzturētu dzīvotspēju.
vidējais dzīves ilgums
v
Lai Eiropā un sevišķi Latvijā sasniegtu Amerikas cilvēku vidējo mūža garumu vēl patālu. (C) Jā, Amerika ir 38. vietā; patālu aiz Islandes (3) , Sveices (4), Spānijas (6), Zviedrijas (7), Francijas, Itālijas, Norvēģijas, Holandes, UK, Vācijas, Somijas utt
pamela
p
Cien.jūs pats esat ĢMO ,jo vienkārši godīgu latvieti Putins "nejauši"Kremļa pasākumā par "vidi" nerautu uz pārrunām un jums,ja būtu ne ĢMO,nemelotu pretīgi,par ko runājāt,jo bijāt kā valdības pārstāvis,nevis sexminoritāte.Izskatās ,ka uz ZZS un to jūsu krimiķi Kremlis liek lielas cerības - sačupoties /klon'eties/ ar SC un gāzt Dombrovska valdību.Nez vai Putinu interesēja Rāznas ezera nozveja vai ūdens tīrība.Putinu kā VDK ofiņu interesē kas cits - CILVĒKA MORĀLES un pērkamības tīrība un iespēja.
Ēriks
Ē
Pilnīgi piekrītu! Citūr depozītu sistēma bez problēmām strādā jau sen, bet mēs jau no agriem 90. gadiem tālāk par runāšanu netiekam! Vai tas nebūtu TIEŠ Vejoņa pienākums?
Sirmais
S
Lai Eiropā un sevišķi Latvijā sasniegtu Amerikas cilvēku vidējo mūža garumu vēl patālu.
Jozus
J
VĒJONI ! Vai neredzi, ka visas grāvmalas piemētātas ar plastmasas pudelēm, kuras neviens nevāc tavas nolaidības vai mazspējas dēļ !! Varbūt sāc ar šito? ci kilgi var vienā krēslā sēd't un neko nepaveikt !
Dārznieks
D
Varbūt vajadzētu Vides ministrijai vairāk pievērsties parādībai, kāpēc latvieši dramatiski nododas alkohola patērēšanai. Vai ar alkohola un nikotīna palīdzību cilvēki netiek ģenētiski modificēti ?
kase
k
The Academics you mention are funded by none other then the same industry who are passing this stuff on to Americans. It’s in their best interests to try to debunk anyone who might cause them to lose their funding and therefore their own paychecks. The major commercial food growers in this country are OWNED by the pharmaceutical companies(the same folks paying to spread disinformation studies that tell people eggs, vitamin E and raw milk are all bad for you) and so is the main stream media, who help perpetuate their lies. It’s in their best financial interests for people to get sick because then they have their American Medical Association trained doctors prescribe a little pill or pills (1000% cheaper to make then growing good food) to help them feel better. One of our current supreme court justices (Clarence Thomas)is a former board member and officer for Monsanto, the only provider of the vast majority of seeds (genetically modified terminator seeds) commercial farmers here in the United States have to use. For you to write about this just proves that you somehow are funded by the same people or benefit some how by the same industry and or are paid by them to spread the same disinformation to Aussies as is done here in the United States. You and the rest like you are the reason people all over are dying of diseases they should never have to suffer from. Most of Europe has rightly banned any type of GMO’s in their country with good reason. So how much did you get paid to sell out? Your smear campaign won’t work, people are waking up to what you and your profit cronies are trying to push on them, and thats because they are tired of being sick eating all the wonderfully engineered products you are telling them are safe. Go completely natural people and make sure you check where people like this are getting their paychecks from. Follow the money trail and find out to who they really owe their allegiance to. FACT: America, 5% of the world’s population, 85% of the worlds pharmaceuticals sold here. Now kids are diabetic, on high cholesterol and high blood pressure medication as well as every type of mood control and anti-depressant there is, and obesity is becoming a pandemic. Sure, trust what this guy and all the rest of the establishment say about how safe this stuff really is(n’t!)
Ieva
I
Vēl viens īstenais Latvietis. Būtu paklausījies beidzot pašus molekulārbiologus, kas uzsver, ka masveida audzēšana ir fufelis, jo pirmkārt izturība pret kaut ko vai spēja indēt kaitēkļus tiek iegūta uz citu nepieciešamu parametru rēķina, savukārt tiem pašiem kaitēkļiem agrāk vai vēlāk izveidosies rezistence.... Protams, ja ministrs domā, ka vajag pasargāt potenciālos audzētājus no dumja soļa...
Dārznieks
D
Savādi gan! Garstiebrainos kviešus un citus graudaugus jau sen Latvijā neaudzē. No cukurbietēm esam pārgājuši uz rapsi. Sāk padoties ārbūzi, melones, kukurūza, vīnogas, dzērvenes un mellenes. Tomāti, āboli nepūst un gurķi nebojājas. Burkāni tik gari, ka drīz Zemes centru aizsniegs . Slaveno Larvijas brūnaļu vairs īsti kūtī negrib laist, citas teles brangākas. Var jau teikt, ka tas viss Dieva brīnums, ja nebūtu citvalstu zinātnieku veikums.
Ēriks
Ē
Pirms kādu citē kā autoritāti, ieteicams drusku pārbaudīt kas viņš ir, cik viņš ir kvalificēts. Vai nebrīnies kāpēc viņa paša vadītās organizācijas mājas lapā atrodamā viņa biogrāfijā nav nekas minēts par viņa izglītību, par zinātniskiem grādiem? JO VIŅĀM TĀDU NAV! Citēju Academics Review "despite his evident lack of scientific credentials or other formal training on the subject. (He has had formal training in swing dancing, however, which he used to teach professionally.)" Viņš škiet dala savu laiku brīdinājumiem par GM pārtiku, pienu un mudinājumiem mums visiem "lidot", kā jogiem! Jebkurš idiots var uzrakstīt grāmatu vai izteikt viedokli. Tas nenozīmē, ka mums jābūt tik lētticīgiem, lai viņam noticētu!
Vējonim taisnība
V
Tos vajag aizliegt visā ES.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas