Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vējonis partijām atvēl laiku pašām tikt skaidrībā

Valsts prezidents Raimonds Vējonis tuvāko dienu laikā neiesaistīties valdības veidošanas procesā, tādējādi respektējot partiju pausto vēlmi turpināt konsultācijas, aģentūra LETA uzzināja Valsts prezidenta kancelejā. Šonedēļ Vējonis tikās ar Saeimā ievēlēto partiju frakciju vadītājiem, lai runātu par turpmāko valdības veidošanas procesu. Kancelejā norādīja, ka tikšanos laikā Rīgas pilī vairāku politisko partiju frakciju vadītāji pauda gatavību savstarpēji vienoties par atbalstu vienam Ministru prezidenta amata kandidātam.

"Vējonis respektēs politisko partiju pausto vēlmi tuvākajās dienās turpināt konsultācijas, lai savstarpēji vienotos par atbalstu vienam Ministru prezidenta amata kandidātam," uzsvēra kancelejā. Konkrēts laika rāmis partiju konsultācijām nav dots.

Trešdienas rītā arī aizejošās valdības premjers Māris Kučinskis intervijā LNT raidījumā 900 sekundes izteicās, ka "prezidents nevar atrast cilvēku, kurš atnāks ar brīnumu nūjiņu un visus nosēdinās pie galda," proti, skaidrībā jātiek partijām savā starpā.

Kā ziņots, partiju apvienības Attīstībai/Par! (A/P!) pārstāvis Artis Pabriks otrdien paziņoja, ka vairs nepretendē uz Ministru prezidenta amatu. A/P! līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts pauda, ka neuzstās uz premjera amata kandidātu no savas partijas.

Neraugoties uz partiju apvienības Jaunā Vienotība (JV) oficiālo nostāju, ticamākais kandidāts Ministru prezidenta amatam, kas varētu gūt arī vismaz neliela vairākuma atbalstu, ir politiķis Krišjānis Kariņš (JV), iepriekš vēstīja LETA.

Vairākas partijas sarunā ar Valsts prezidentu paudušas, ka varētu izvērtēt Kariņa kandidatūru. Prezidents esot vaicājis arī par bezpartejisku premjera kandidatūru, tomēr partiju vairākums šādu ideju neatbalsta.

Top komentāri

protams
p
par korupcijas skandālu-Vējonis klusē.......
Ilona Kulda
I
Izskatās, ka Bordāns ar Gobzemu grib ārkārtas vēlēšanas
Valdība ir rīcībspējīga un strādā
V
Lai norimst pēcvēlēšanu bangojumi un tad - nāks laiks, nāks padoms
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas