Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Veldre Jāņos apmeklē Latvijas karavīrus Afganistānā

Jāņu brīvdienās aizsardzības ministrs dodas darba vizītē uz Afganistānu, kur dien 117 Latvijas karavīri.

Apmeklējot Maimenas un Mazerišarīfas bāzes, V.Veldre iepazīsies ar karavīru dienesta apstākļiem un materiāli tehnisko nodrošinājumu. Uz Afganistānu devies arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs.

Aizsardzības ministrs un NBS komandieris plāno arī apmeklēt Kandahāru un tikties ar NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) Dienvidu Reģionālās pavēlniecības komandieri ģenerālmajoru Marku Lesardu (Mark Lessard). Tikšanās laikā tiks pārrunāta drošības situācija Afganistānas dienvidos.

Paredzams, ka šogad Operacionālās sadarbības padomnieku grupā (Operational Mentor Liaison Team, OMLT) aptuveni 20 Latvijas kontingenta virsnieku un vecāko instruktoru sāks uzraudzīt un koordinēt viena no Afganistānas ziemeļos izvietotā bataljona vadības un personāla apmācības. Pastāv iespēja, ka pēc Afganistānas valdības lēmuma vietējo bruņoto spēku bataljons kopā ar Latvijas pārstāvjiem OMLT var būt pārdislocēts uz dienvidu reģionu.

ISAF Latvija piedalās kopš 2003.gada februāra, un tā pašlaik ir Latvijas lielākā miera nodrošināšanas operācija. ISAF mērķis ir sniegt atbalstu Afganistānas valdībai stabilizācijas un atjaunošanas procesā. Šobrīd Afganistānā dien 117 Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīri. Lielākā daļa no viņiem uzturas valsts ziemeļos un nodarbojas ar sprāgstvielu neitralizēšanu, mobilo novērošanu, konvojēšanu, kā arī dien ISAF štābos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas