Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Vēlēšanas un NATO

Prezidenta Andra Bērziņa nesenās tikšanās laikā ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu pausto viedokli, ka Latvija arī turpmāk pret aizsardzības jautājumiem izturēsies atbildīgi, nopietni der ielāgot visām uz Saeimu kandidējošajām partijām. Arī «ierindas» vēlētājiem, kuru lielākā daļa pirms 17.

septembra vēlēšanām no politiķiem galvenokārt gaida pēc iespējas pārliecinošākus piedāvājumus sociāli ekonomisko problēmu risināšanā. Varbūt vēlreiz apcerot savu izvēli šajā sestdienā, derētu padomāt arī par drošības jautājumiem un atzīt, ka nopietnas un valstij svarīgas lietas nenotiek nejaušību dēļ, nekas nav tāpat vien. Mūsu gaisa telpu kontrolē sabiedroto gaisa spēki, Latvijas valsts ir NATO dalībvalsts, un tas ir ļāvis atzīt, ka tik droša savā vēsturē Latvija vēl nekad nav bijusi. Drošību nevajag novērtēt par zemu. Tas ir ieguvums, par kuru mūs - trīs Baltijas valstis - var apskaust daudzos pasaules reģionos, pat bijušās PSRS teritorijā. Nepieciešams atzīt, ka par to līdz šim ir balsojusi lielākā daļa atjaunotās valsts pilsoņu un viņu uzticību iemantojušās nacionāli un demokrātiski orientētās partijas. Lai gan tagad šo politisko spēku vietā nākuši citi, nav grūti noskaidrot, kura partija no esošajām nepieļauj nekādas šaubas par izdarīto izvēli. Un pavisam pretēji, bet tas arī nav pārsteigums, ka viens no Saskaņas centra kandidātiem izsakās par ārpolitiskā kursa maiņu. Kas gudram prātā, tas muļķim mēles galā - tāds būtībā ir Nila Ušakova komentārs.

Savi demokrātiskie ieguvumi ir jāsargā. Arī brīvas vēlēšanas nav nekas pats par sevi saprotams - der paskatīties austrumu virzienā, turklāt arī tur sākotnēji notika par brīvām atzītas vēlēšanas, un saprast, ka nedzīvojam nemaz tik slikti. Latvija, Lietuva un Igaunija nav nekādas nomaldījušās avis. Mūsu izvēli bez dalības NATO ir noteikusi arī pievienošanās ES. Tā bijusi Rietumu vērtības apstiprinoša izvēle, un būtībā Baltijai arī nav citas nedz vēsturiskas, nedz kulturālas, nedz aktuālās politikas realitātēs diktētas alternatīvas. Tas jāatceras, ejot uz vēlēšanu iecirkņiem šosestdien, un varbūt izdodas atrast kopsakarību starp NATO patruļlidmašīnām gaisā un mūsu brīvajām vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas