Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Veselības ministrs ar arodbiedrības pārstāvjiem pārrunās problēmas veselības aprūpē

Veselības ministrs Vinets Veldre pirmdien tiksies ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) priekšsēdētāju Valdi Keri, lai pārrunātu to, kā novērst drīzu veselības aprūpes pasliktināšanos, ziņo BNS.

LVSADA norāda, ka tikšanās nepieciešama, jo valdība, nepildot dotos solījumus, rada bažas, ka nākotnē nozarē katastrofāli varētu trūkt darbinieku. Ja drīzumā valdība neatsāks pildīt dotos solījumus, arodbiedrība sākšot gatavoties protesta akcijām.

Arodbiedrības pārstāvji konstatējuši, ka valdība pieļāvusi vairākas neattaisnojamas atkāpes no 2006.gadā apstiprinātās programmas "Cilvēkresursu attīstība veselības aprūpē 2006. līdz 2015.gadam" realizēšanas.

Tāpēc jau 2001.gadā veselības aprūpes nozarē varētu trūkt aptuveni 2500 ārstu un 5000 medicīnas māsu, īpaši darbinieku trūkums ietekmēšot neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbību.

Lai samazinātu risku, ka varētu trūkt darbinieku, LVSADA aicina Veselības ministriju no1.jūlija indeksēt veselības aprūpē strādājošo algas atbilstoši faktiskajai vidējai darba samaksai tautsaimniecībā.

Bet jau no nākamā gada LVSADA prasa nodrošināt ātrās palīdzības darbiniekiem sociālās garantijas, kas saskaņā ar valdības dotajiem solījumiem bijis jāveic jau 2006. un 2007.gadā.

Arodbiedrība arī norāda, ka nepieciešams, lai no nākamā gada veselības aprūpes budžeta atvēlētu līdzekļus ārstniecības personu virsstundu darba apmaksai, jo personāla trūkuma dēļ katrs ārsts un māsa strādā vidēji 1,4 slodzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas