Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vēstule. Likuma grozījumi jāaptur

Jūrmalas Aizsardzības biedrība kategoriski iebilst pret Saeimas Tautsaimniecības komisijā iesniegtajiem grozījumiem Aizsargjoslu likumā, kas pieņemšanas gadījumā nopietni apdraud vidi piejūras pilsētās, ciemos un ārpus to teritorijām.

Lai cīnītos pret kārtējo valsts likumdevēju patvaļu un lēmumu pieņemšanu šauru privāto interešu vārdā, Jūrmalas Aizsardzības biedrība ar biedrību Mūsu Baldone, Par laikmetīgu un sakārtotu kultūrvidi Ikšķilē, Partnerība laukiem un jūrai, Zemes draugi un Pasaules Dabas fonds atbalstu ir nosūtījusi protesta vēstuli Vides ministrijai, Saeimas Tautsaimniecības komisijai un visām Saeimas frakcijām ar lūgumu neatbalstīt minēto grozījumu iekļaušanu Aizsargjoslu likumā.

Aizsargjoslu likuma 6. un 36.panta grozījumu priekšlikumi, kas iesniegti izskatīšanai Saeimā trešajā, galīgajā lasījumā, paredz vairākas būtiskas izmaiņas, kas nopietni apdraud vides intereses. Piemēram, līdz šim kāpu aizsargjoslas platums likumā bija noteikts 300 metru un tikai atsevišķās vietās 150 metru, saskaņā ar iesniegtajiem likuma grozījumiem turpmāk to noteiks vietējās pašvaldības. Jāatgādina, ka vairākas pašvaldības ir ļaunprātīgi izmantojušas jau esošo Aizsargjoslu likuma redakciju, tādēļ piedāvātie grozījumi stāvokli var vēl pasliktināt. Ārpus pilsētām un ciemiem vairs nebūs būtisku apbūves ierobežojumu kāpu zonā, arī būvju rekonstrukciju, restaurāciju vai renovāciju apjoms vairs var netikt kontrolēts. Turklāt grozījumu rezultātā privātpersonas visai brīvi varēs privatizēt valsts vai pašvaldības īpašumā esošu zemi kāpu aizsargjoslā. Faktiski grozījumos ir iestrādātas ievērojamas krasta kāpu zemes privatizācijas, apbūves un nekontrolētas pārbūves shēmas, kas var izrādīties ļoti izdevīgas un ieinteresēt dažu labu "sabiedrības krējuma" pārstāvi. Savukārt vienkāršajiem iedzīvotājiem šī likuma grozīšana nozīmēs ierobežotas iespējas piekļūt jūrai. Grozījumi ir nepieciešami tiem, kas šo zemi ir nopirkuši, iznomājuši vai privatizējuši, zinot, ko vēlāk no tās iegūs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas