Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vēstule. Skolotāju protestu primitīvismā

Sabiedrības sarīdīšana kļuvusi par parastu lietu. Un nevienu neinteresē, vai tas notiek tīši vai netīši. Uzskatu pretišķības saasinās vēl vairāk, ja dalāmo maizes kumosu ātrumā aprij krīze, kura vairāk rādās pa ausu galam dzirdēta nekā izprasta. Un tad roka gluži instinktīvi balso par protestiem. Kuri neko nerisina, bet sanaido gan.

Latvijas Izglītības un Zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) pasteigusies ar pedagogu demonstrāciju un streiku draudiem. Valsts ekonomikas kraha priekšvakarā, kad paši sevi glābt vairs nespējam un kad vienīgās cerības saistām ar starptautisko aizdevēju (nevis dāvinātāju) labvēlību. Esmu izbrīnīts. Nevis par skolotāju aicināšanu uz protesta akcijām, bet par šo protestu sludināto primitīvismu - dodiet, atdodiet, neaiztieciet.... Tieši šādā veidā skolotāju pataisot par nepieēdināmo, kurlo un neredzīgo, kurš nesaprot, kas notiek valstī. Valstī, kuras eksperti skaidro, ka budžetu neglābs pat ārzemju aizdevumu injekcijas, bet gan vienīgi ražošana, kuras spēkos arī atveseļot ekonomiku un samaksāt algas skolotājiem, ārstiem, policistiem... Valstī, kuras eksperti brīdina par valsts bankrota iespējamību, valstī, kuras eksperti domā, kā (katram gadījumam) pavasarī ar kartupeļiem apstādīties...

Ķeipenes pamatskolas skolotāji izlēma pedagogu arodbiedrības vadības organizētās akcijas neatbalstīt un nosūtīja vēstuli LIZDA ar prasību atsaukt publiskos aicinājumus uz protestiem. Arī ar to pamatdomu, ka nevēlas kļūt sabiedrības nievāti, jo uzskata, ka valsts budžeta stabilizēšanā arī pedagogiem jābūt savai solidārai artavai. Skolotāju algas ir tikai daļa no valsts izglītības tēriņiem, bet iegājies, ka ne uz kā cita rēķina taupīt nav iespējams. Citādi tie paši protesti būtu vērsti pret uzblīdušo birokrātiju, nevajadzīgu kantoru uzturēšanu un pilnīgi liekiem, bet naudīgiem pasākumiem, kādas, piemēram, ir skolu akreditācijas, kuras kūrē vesela valsts aģentūra un kuru izdevumus sedz arī pašvaldību trūcīgie budžeti. Protestu primitīvisms maldās arī orientieros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

LIZDA skolotāju gājienu plāno pa Tērbatas ielu

Gājiens nevar sasniegt mērķi. Askolda Rodina komentārs


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas