Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

VIDEO: Uzbrukumā iesaistīti abi inkasenti

Policija izmeklēšanas laikā noskaidrojusi, ka inkasatora mašīnas aplaupīšanas rezultātā iegūta nauda tērēta dārgu automašīnu un nekustamo īpašumu iegādei, žurnālistus preses konferencē informēja Rīgas kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis. Šobrīd par nozieguma pastrādāšanu tiek turēti aizdomās abi inkasatori, kā arī kāds precēts pāris, kuri līdz 2000. gadam strādājuši policijā par izmeklētājiem.

I. Ķuzis skaidro, ka policija ir pārliecināta, ka 17.decembrī notikušajā inkasatoru mašīnas aplaupīšanā, kur viens no inkasatoriem tika nogalināts, ir iesaistīti abi inkasenti. Otram inkasentam, kurš pēc notikušā guva ievainojumu, 12.janvārī tika piemērots aizdomās turētā statuss. Policija uzskata, ka viņam, visticamāk, miesas bojājumi radīti apzināti, un viņš tam bijis gatavs. Pastāv divas iespējamās versijas, kāpēc otrs apsargs nošauts. Iespējams, viņš atteicies no līdzdalības noziegumā, taču tiek izskatīta versija, ka noziedznieki nevēlējās ar viņu dalīties iegūtajā laupījumā.

Nozieguma organizēšana un plānošana notika vairākus mēnešus, liecina izmeklēšanas ievāktā informācija. Policija uzskata, ka noziegumā iesaistītas četras personas - divi inkasenti un kāds precēts pāris, kas dzīvo Rīgas rajonā. Arī iepriekšējā dienā mašīna brauca pa to pašu maršrutu un apstājās tajā pašā vietā, izmēģinot laupīšanas maršrutu.

Policijas darbības rezultātā 29. janvārī tika aizturēts 1973. gadā dzimis vīrietis, kurš tiek uzskatīts par nozieguma organizatoru, bet 3. februārī - viņa sieva, kuru policija vaino nozieguma atbalstīšanā. I. Ķuzis norādīja, ka minētās personas policijā nestrādā kopš 2000. gada. Tolaik vīrietis tika atbrīvots par pienākumu nepildīšanu, bet sieva, kas strādāja par izmeklētāju kādā kriminālpolicijas iecirknī, no darba tolaik aizgājusi. Vēlāk abi strādāja par instruktoriem autoskolā un bija saistīti arī ar drošības jautājumiem. Viņš pieļāva, ka inkasenti ar bijušajiem policistiem iepazinās sadzīviskos apstākļos.

Automašīnām un nekustamajiem īpašumiem, kas iegādāti par nozagto naudu, uzlikts arests. Neviens no aizturētajiem nav pretojies policijas darbībām, taču bijuši pārsteigti par aizturēšanu, atzina I. Ķuzis.

Kā norādīja I. Ķuzis, ir personas, kuras sadarbojas ar izmeklēšanu, bet ir arī tādi, kuri nesadarbojas un savu vainu neatzīst. Noziegums kvalificēts pēc Krimināllikuma 117.panta 6.punkta — slepkavība pastiprinošos apstākļos, ja tā saistīta ar laupīšanu, un 20.panta par līdzdalību: organizēšanu un atbalstīšanu.

Jau ziņots, ka decembrī Rīgas rajona Mārupes pagastā uz neapdzīvota ceļa gada nogalē notika bruņots uzbrukums inkasācijas firmas "G4S Cash Services Latvia" automašīnai. Viens no inkasatoriem tika nogalināts, bet otrs smagi savainots.


(papildināta video)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO


Ķuzis noliedz liecību izsišanu

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Novirzīšanās no maršruta maksāja dzīvību


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas