Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vīlands: IZM prasības ekspertam par ES fondu informēšanu - aizdomīgas

Izskatās aizdomīgi, jo sašaurināts pretendentu loks. Tā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādāto nolikumu cenu aptaujai eksperta pakalpojumiem, lai sabiedrību informētu par ES struktūrfondu aktivitātēm, vērtē sabiedrisko attiecību uzņēmuma Hill&Knowlton vadītājs Ralfs Vīlands. Konkursā uzvarēja vienīgais pretendents IZM darbinieks Oskars Balodis, kurš lielāko mediju uzmanību izpelnījies ar valsts apmaksātu braucienu uz Kanādu pērn hokeja čempionāta laikā. Nosacījumi rada aizdomas, ka konkurss pieskaņots O.Balodim, kurš eksperta pienākumus līdz nākamā gada jūlija beigām bija gatavs pildīt par 21 tūkstoti latu no ES tehniskās palīdzības naudas. Izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS) trešdien šīm iecerēm aizlika priekšā kāju, savukārt O.Balodis dalību aptaujā atsauca, jo esot gaidījis "veselīgāku konkurenci".

Cenu aptaujā var piedalīties arī privātā sektora pārstāvji, taču daudziem prasību slieksnis varētu būt pārāk augsts — pretendentiem, piemēram, prasīta vismaz piecu gadu pieredze valsts pārvaldes iestādē, vismaz trīs gadu darba pieredze stratēģiskās plānošanas jomā valsts sektorā un sabiedrisko attiecību jomā valsts sektorā, darba pieredze nacionāla līmeņa Eiropas fondu līdzfinansētu projektu vadīšanā vai uzraudzībā. O.Balodis šīm prasībām atbilst, jo viņš bija kādreizējā premjera Aigara Kalvīša (TP) padomnieks, bet vēlāk kļuva par IZM valsts sekretāra Mareka Gruškevica (TP) padomnieku. Kad taupības laikā valsts sekretāriem bija jāatsakās no padomniekiem, O.Balodi noformēja par IZM Komunikāciju nodaļas vecāko referentu. IZM Komunikāciju nodaļas vadītāja Dace Jansone-Klasiņa prasības skaidro, ka IZM eksperta darbam nevarot algot cilvēku, kas nepārzina valsts pārvaldes jomu.

T.Koķe ne tikai uzdeva apturēt cenu aptauju, bet arī līdz ceturtdienai izvērtēt iepirkuma lietderību, stāsta viņas preses pārstāve Agnese Korbe un norāda, ka, no vienas puses, plānots samazināt valsts pārvaldē strādājošo skaitu, no otras puses, "ar lielu naudu" IZM tiktu piesaistīts cilvēks vēl papildu darbiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Balodis atsauc dalību IZM konkursā par ES fondu informēšanu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas