Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vilks: liela daļa politiķu vēlas mainīt KNAB darbības kursu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka pienākumu izpildītājs Alvis Vilks uzskata, ka šobrīd notiek politiskā cīņa par nākamo  KNAB vadītāju, kuras mērķis ir centieni mainīt biroja darbības kursu. Intervijā laikrakstam _Diena _viņš atzīst, ka izvirzītie kritēriji nākamajam vadītājam ir dīvaini.

"Politiķu paziņojumi — un Godmanis nebūt nebija vienīgais — liecina, ka liela daļa politiķu nav apmierināti ar biroja līdzšinējo darbu. Es šeit saskatu vēlmi mainīt biroja darbības kursu, kas ir bīstams signāls,"  teic A. Vilks. Viņš norāda, ka publiski ir izskanējis, ka nākamajam KNAB vadītājam ir jābūt pieredzei gan izmeklēšanā, gan operatīvajā darbā, taču tādu cilvēku Latvijā ir ļoti maz. "Darba specifika tiesībaizsargājošajās iestādēs ir tāda, ka vai nu tu esi izmeklētājs, vai arī operatīvais darbinieks. No tiem, kas šīs lietas sasaistīja, vai nu ir vēlme vērst uzmanītu tieši uz apkarošanas darbu, vai varbūt viņi tā īsti nezina tiesībaizsardzības iestāžu specifiku, jo kopā salikt šādas divas pieredzes ir drusciņ dīvaini," secina A. Vilks.

Kaut gan viņš apzinās, ka nav nekur tādas garantijas, ka politiķi par nākamo KNAB vadītāju neieceļ cilvēku, kuram ir pilnīgi cits priekšstats par šo iestādi, tas nekādā veidā neietekmēšot KNAB darbu. "Cilvēki ir pieraduši darīt to, ko viņi šeit dara, neņemot vērā kaut kādas ārējās politiskās vēsmas vai arī to, ko par viņiem dažreiz uzraksta kādi atsevišķi masu mediji. Tāpēc tas darbs turpinās," teic A. Vilks, atzīstot, ka KNAB darbinieki ļoti labi apzinās, ka, iespējams, nākamā darba diena biroja viņiem var būt pēdējā.


(pilnu "Dienas" komentāru lapas redaktora Paula Raudsepa un žurnālistes Ingas Spriņģes interviju ar A. Vilku lasiet laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Premjeram KNAB vadītāja pretendentu saraksts joprojām garš


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas