Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vilnītis: politiķi nav devuši mājienus, kā rīkoties KNAB vadītāja amatā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amata kandidāts Normunds Vilnītis pieļauj, ka valdība viņa kandidatūru varētu arī nevirzīt apstiprināšanai Saeimā.Uz jautājumu, vai viņam ir pārliecība, ka valdība viņa kandidatūru virzīs apstiprināšanai Saeimā, Vilnītis aģentūrai BNS atbildēja, ka jau tagad viņam ir pārsteigums, ka tiek virzīts. "Es pieļauju. Viss ir iespējams," pauda Vilnītis, komentējot pieļāvumu, ka valdība viņa kandidatūru nemaz tālāk var arī nevirzīt.

"Cik es esmu lasījis laikrakstos - tur jau var nojaust par to, kādas ir politiķu runas, ko viņi tur lemj un ko nelemj, var jau būt kādas alternatīvas izdomātas," sacīja Vilnītis.

Atbildot uz jautājumu, ar ko viņš ir labāks par otru kandidātu Artūru Zvejsalnieku, bijusī augsta ranga policijas amatpersona atzina: "Es domāju, ka neesmu labāks." Viņš secinājis, ka kandidāti bijuši līdzvērtīgi savā redzējumā par KNAB un atbildīgajām amatpersonām bijis grūti izšķirties par piemērotākā kandidāta tālāku virzīšanu.

Padomes locekļi viņa iztaujāšanai bijuši nopietni gatavojušies - jautājumi bijuši sagatavoti, un komisijas locekļi tos uzdevuši vienādi aktīvi. "Nebija tā, ka kāda persona no viņiem atsevišķi būtu pastiprināti vairāk interesi izrādījusi," norādīja Vilnītis.

Viņš arī atzina, ka kopš kandidēšanas jūtot pastāvīgu preses spiedienu, turklāt mediju sniegtā informācija viņā rada šaubas par to, vai tā uzskatāma par objektīvu. "Protams, ka neviens nevar būt visiem labs, kas ir pilnīgi neiespējami. Vairāk tiešām liekas, ka meklē parādīt negatīvā gaismā," minēja KNAB vadītāja amata kandidāts.

Vilnītis, piemēram, neredz nekādu saikni starp viņa reputāciju un startēšanu konkursā un to, ka viņam bijis jāsniedz liecības krimināllietā, kurā apsūdzēts un tagad notiesāts viņa bijušais priekšnieks Mihails Belkins.

Savukārt no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Vilnītis esot izstājies, lai neradītu aizdomu ēnu, startējot konkursā, "bet, no otras puses, mēs jau tagad redzam, kas notiek - vai ir liela atšķirība, ka bijušais priekšnieks [KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs] iestājies politiskā partijā. Man liekas, ka mums visiem jābūt daudz aktīvākiem un savi uzskati ir jāpauž. Būtu labi, ja cilvēki vairāk stātos partijā un izrādītu savu attieksmi. Protams, šeit [kandidēšanā uz KNAB priekšnieka krēslu] tiek prasīta neitralitāte, jāstājas ārā un jānorobežojas".

No politiķiem gan viņam kandidēšanas laikā neesot bijuši nekādi mājieni, kā rīkoties. "Es ar cilvēkiem esmu runājis un runāšu - man nav nekādu iedalījumu savi, svešie, labie, sliktie," uzsvēra Vilnītis.

KNAB priekšnieka amata kandidāts arī esot gatavs runāt ar Saeimas deputātiem gan no pozīcijas, gan opozīcijas, lai skaidrotu savu redzējumu par KNAB.

Pagaidām nav zināms, vai premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) virzīs Vilnīti tālākai apspriešanai valdībā. Ministru kabineta apstiprinātā instrukcija paredz, ka pēc NDP viedokļa uzklausīšanas premjers virza vienu vai vairākus kandidātus apspriešanai valdībā un ieteikšanai KNAB priekšnieka amatā.

Jau ziņots, ka Nacionālā drošības padome otrdien par KNAB vadītāju ieteica virzīt Normundu Vilnīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Maizītis nedomā, ka Vilnītis būtu politiski angažēts


Jaundžeikars: Vilnītim ir skaidra KNAB darbības vīzija


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas