Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vilnītis premjeram iesniedzis jaunu KNAB reglamentu

Šobrīd pie premjera Valda Dombrovska (JL) atrodas jauns Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) reglaments, kur grozītas biroja funkcijas un daļēji pārveidota tā struktūra, intervijā laikrakstam _Neatkarīgā _klāsta KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis. Viņš arī skaidro, ka līdz ar līdzekļu samazinājumu pagaidām jāatsakās no biroja reģionālo nodaļu izveides, taču pirmā funkcija, kas varētu ciest līdzekļu samazinājumu dēļ, ir izglītošana par korupcijas jautājumiem.

"Pamazām sāku nojaust, kāda ir biroja specifika, kādi cilvēki te strādā. Esmu noformulējis savas idejas tādā pakāpē, lai mēs tās diskutētu biroja iekšienē. Tad, kad būsim izdiskutējuši, kad būs redzami visi plusi un mīnusi, tad varēs stāstīt tālāk. Tas varētu attiekties uz biroja struktūru, uz biroja funkciju pārdalīšanu," par darbu kopš ievēlēšanas amatā martā stāsta N. Vilnītis. Sīkāk izmaiņas KNAB viņš nekomentē, sakot, ka gaida vērtējumu no premjera. "Ja premjers pateiks – jūs, Vilnīša kungs, domājat nepareizi, tad man nāksies to pārdomāt... Pamatideja ir – optimizēt to nodaļu skaitu, kuras manā uzskatā neatbilda labas pārvaldības principiem," skaidro N. Vilnītis.

Tomēr viņa mērķis arī taupības apstākļos ir maksimāli saglabāt biroja funkcijas. "Pamatblokus – novēršanu, apkarošanu un, iespēju robežās, arī izglītošanu. Bet, ja būs jāizvēlas, tad izglītošana ir tā, kas pirmā varētu ciest," teic N. Vilnītis.

Savukārt par biroja darbinieku attieksmi viņš teic: "Domāju, ka šeit ir tāpat kā visās valsts iestādēs. Visiem labs nebūsi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas