Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

VK atklāj pārkāpumus pašvaldību autoceļiem paredzēto mērķdotāciju izmantošanā

Satiksmes ministrija (SM) valsts budžeta mērķdotācijas līdzekļus pašvaldību autoceļiem kopumā ir izmantojusi un administrējusi atbilstoši prasībām, taču vairākās pašvaldībās ir nepilnības mērķdotāciju izmantošanā. Par šādiem Valsts kontroles revīzijas secinājumiem aģentūru BNS informēja valsts kontroliera padomniece Līva Ulmane.

Revīzija par mērķdotāciju pašvaldību autoceļiem līdzekļu administrēšanas un izlietošanas atbilstību bija par laiku no 2005.gada 1.janvāra līdz 2006.gada 31.maijam.

Ulmane informēja, ka Valsts kontroles (VK) revīzijā par mērķdotāciju līdzekļu izmantošanu pašvaldību autoceļiem tika pārbaudīts uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi", Rīgas rajona padome, Salaspils un Siguldas novada domes, Ķekavas pagasta padome, Cēsu rajona padome, Priekuļu pagasta padome, Līgatnes pagasta padome, Amatas novada dome, Jūrmalas pilsētas dome, pašvaldību sadarbības iestāde "Bērzes krasti" un Preiļu rajona Vārkavas novada dome.

Ulmane informēja, ka nepilnības pārbaudītajās pašvaldībās saistās ar grāmatvedības uzskaiti. Atklātas arī vairākas neatbilstības normatīvo aktu prasībām mērķdotāciju izmantošanā. 2006.gadā Siguldas novada domē, Salaspils novada domē, Ķekavas pagasta padomē un Amatas novada domē nav apstiprināta pašvaldību ceļu un ielu fonda līdzekļu izlietošanas ikgadējā programma. Tādejādi ir pārkāpti noteikumi, kas paredz, ka pašvaldību ceļu un ielu fondu izlieto atbilstoši pašvaldību apstiprinātām ikgadējām programmām. Mērķdotācijas līdzekļi minētajās pašvaldībās nav izlietoti citiem mērķiem, secināts VK revīzijā.

Ulmane pastāstīja, ka 2006.gadā budžeta apakšprogrammai "Mērķdotācijas pašvaldību autoceļiem" plānoti izdevumi 31,5 miljonu latu apjomā, kas, salīdzinot ar 2005.gadu, ir uz pusi vairāk. Mērķdotācijas pašvaldību autoceļiem atbilstoši Satiksmes ministrijas noslēgtajam deleģēšanas līgumam administrē "Latvijas Valsts ceļi".

Mērķdotācijas piešķir pašvaldību ceļu un ielu ikdienas un periodiskajai uzturēšanai, rekonstrukcijai un būvniecībai, kā arī satiksmes drošības uzlabošanai, programmu un projektu izstrādāšanai un vadībai, darbu tehniskajai uzraudzībai, zemes pirkšanai, lai uzlabotu un attīstītu pašvaldību ceļus un ielas, ceļu un ielu uzturēšanas tehniskās bāzes izveidošanai un uzturēšanai, kā arī citiem mērķiem.

Valsts kontrole ir augstākā revīzijas iestāde Latvijā. Tā pārbauda valsts budžeta un pašvaldību budžetu līdzekļu ieņēmumus un izdevumus, rīcību ar valsts un pašvaldību mantu. VK darbības mērķis ir noskaidrot, vai rīcība ar valsts un pašvaldību budžeta līdzekļiem ir tiesiska, pareiza, ekonomiska un efektīva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas