Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

VM: Aizliegumi smēķēt darba vietās ir nepieciešami

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nu jā...
N
Es būtu spiesta mainīt darbu, jo ilgstoši uzturēties smēķētāju tuvumā ir lielākā sodība, kāda var darbā piemeklēt.
mjaa
m
Ko dariit , ja priekshniece turklaat aarzemniece smoljii ar aatruma minimums 4 cigaretes stundaa un duumi izplataas pa visu biroju, jo ir stikla durvis ar spraugaam? Aizradiit, ja vinja ir valdoniiga un pashtaisna sieviete, kura vareetu pateikt, nepatiik mainiet darbu??
rolis
r
Lielisks solis, kārtējais aizliegums un kārtējais ķeksītis! Bet kas tiek darīts, lai kontrolētu tos neskaitāmos aizliegumus????? Vai kāds muņiks ir ievilcies kādā kāpņutelpā un noštrāfējis tur stāvošu pīpmani?
BET
B
... Žorž, kur tu esi redzējis smēķētāju, kurš padomās par citiem, kuriem tā smirdēšana ir jāpacieš??? Vismaz Latvijas smēķētāji ir absolūti egoisti, turklāt agresīvi egoisti. Viņi tak nerēķinās pat ar saviem mazajiem bērniem. Pat izejot ar bērniem ārā pastaigāties, viņi nepārstāj tos apkvēpināt...
piper
p
celt cigarešu cenas neko neatrisinās. Latvijā tās jau ir samērā dārgas, ja salīdzina ar pārējām jaunajām ES valstīm. Ja Latvijā normāla paciņa cigarešu (piem Kent) maksā 1,50 Ls, tad Lietuvā tā ir 1,20 Ls, savukārt Čehijā 1,40 Ls. Bulgārijā arī apm 1,30 Ls. Tā kā cenas jau mums ir augstas. Ja pīpēšanu aizliegs pavisam, kā tas ir piemēram, Lielbritānijā, tā jau būs cilvēku pazemošana. Pirmkārt, pīpētājam būs vienmēr jaiet uz ielas pīpēt. Darbvietās tas nozīmes, ka cilvēks pīpēšanai patērē vairāk laika, līdz ar to mazāk strādā. Ziemā šim cilvēkam būs jāvelk auksts gaiss plaušās, kas nozīmēs, ka šis cilvēks biežāk saaukstēsies, saslims un sēdēs mājās, tātad, atkal mazāk strādās. Ceļot cenas cigaretēm, cilvēki nevis mazāk pīpēs, bet mazāk tērēs kam citam, piemēram, apģērbam vai saldumiem. Pīpēšana būtu jāatļauj, bet tam paredzot speciālas vietas. Piemēram, kafe drīkst atļaut pīpēt, ja šī telpa ir nodalīta no nepīpētājiem un aprīkota ar ventilāciju. Šobrīd pat tādas kafe aizliegts pīpēt. Otra lieta ir lai pastāv kafejnīcas vai klubi, kuros var pīpēt un par to viņi maksā speciālu licenci.
kokers
k
jā, ierobežosim visas brīvības, bet pīpētājus sūtīsim uz Sibrīriju. visādi aizliegumi un politiķu izgājieni tautu ātrāk kapā novedīs nekā dūmi. tā jau ziemā rīgā nevar atrast vietu, kur aiziet iedzert dzērienu un uzpīpēt, tagad vēl pavisam iznīdēt vai uz ielas izlikt, tā jau ir diskriminācija. pīpētājiem ir jābūt iespējai pīpēt nebojājot savu veselību dēļ ierobežojumiem (te es domāju to, ka lai nav jāiet ziemā salā vilkt aukstu gaisu plaušās, lai speciālas telpas būtu gan kafe,gan klubos, gan darbvietās).
cilveks
c
vai tiesam nav vairs ko darit? sitie ierosinataji,lai apvieno spekus un labak ker narkomanus un savac no ielam dzerajus-tolks bus lielaks!
ululiņš
u
Astmātiķiem lēkmes gadās arī nepīpētāju sabiedrībā. Neredzu noteiktu likumsakarību. Viss. Beidzu. Apnicis.
Senais
S
Dīvaini, ka kāds vēl šaubās par šāda pasākuma lietderību. Protams, ka ideāli būtu, ja tāds likums nebūtu vajadzīgs , ka paši to saprastu, bet tas ir pārāk skaisti, lai tam ticētu. Tad jau varētu gaidīt, ka spēsim iztikt bez policijas, visiem apzinīgiem kļūstot.
Ieva
I
Vispār jau gaiss visiem ir kopīgs, tā kā jebkurā gadījumā sanāk, ka tieši smēķētāji savu gribu uzspiež. Turklāt es reiz redzēju, kā viens astmātiķis gandrīz atstiepa kājas, kad bija spiests zināmu laiku uzturēties cieši blakus tobrīd nesmēķējošam, bet, protams, ļoti smirdīgam pīpmanim: skats ar gārdzošu cilvēku, kam burtiski spiežas acis no dobumiem, ir sasodīti iespaidīgs....Taču krogustieši varētu atļaut, ja tie ir izolēti no apkārtnes, jo, lai arī pieņēma šos noteikumus ar domu aizsargāt personālu, ir gan smēķējoši pavāri, gan bārmeņi, tāpēc, lai tad šie tur smēķē.....
aukstā vasara '2008
a
Pats pirmais - aizliegt smēķēt uz ielām. Žorža domas ir skaistas, bet naivas.
žoržs
ž
Pieņemot šāda veida likumus, valsts pati tikai pāatrina to vienu globalizācijas aspektu - ka valsts nozīme un jēga samazinās. Nav īstas pārliecības, ka šitā turpinot valsts 100.gadadienu sagaidīs. Droši vien šitādā garā turpinot kādreiz valsts (ar vislabākajiem nodomiem) pieņems likumus, ka jāsveicina kaimiņi un arī kolēģi darba vietā katru rītu. Jo tas tak arī rosinās veselīgāku un labāko sociālo klimatu. Citādi, ja nepasveicina tevi - nezini, vai kaut kāds naids uz tevi vai vienkārši nepieklājīgs. Un tad domā un prāto un veselību bojā.. Bet tā - ja būs tāds likums - tad skaidrs - nepasveicināja, lūdzu, raksti iesniegumu policijai.
žoržs
ž
Pats visumā esmu nesmēķētājs un nereti pieturvietās aizrādu smēķētājiem, parasti arī tie pārtrauc vai aiziet malā. Piekrītu, ka likums tiek attiecināts uz publiskām vietām, taču valstiski reglamentēt smēķēšanu krogos, darba vietās - tas manuprāt ir aplami un pārkāpj daudzas brīvības un tiesības. Neesmu pārliecināts, ka šādi pārspīlēti aizliegumi radīs labāku un veselīgu sabiedrību. Tad jau turpinot vajadzētu vēl pēc laika aizliegt vispār cigares ražot un pārdot, pasludināt ārpus likuma. Aizstāvot brīvību gan es vēlreiz atkārtoju, ka uzskatu, ka ikvienam smēķētājam jārēķinās un jārespektē tuvumā esošie. Tomēr tas ir drīzāk ētikas un elementāras pieklājības, nevis likuma jautājums.
žoržs
ž
Tikai logiski gan būtu, ja darba vietas pašas tādus vai citādus noteikumus peiņemtu, rūpējoteis par darbiniekiem, nevis gaidītu no valsts likumus. Savukārt vietas, kur visi smēķē - kāpēc lai tiem būtu jāievēro šāds jokains likums? Vai tiešām visas cilvēku dzīves sfēras jāreglamnetē ar likumiem, noteikumiem un aizliegumiem, neatstājot nekādas izvēles brīvības - pašiem izlemt un loģiski rīkotes, vienojoties cilvēkiem savā starpā un respektējot vienam otru? Tas liecina par sabiedrību to, ka ka no vienas galējības - postpadomju bezatbildības un pārprasta liberālisma krītam citā - policejiskas valsts virzienā (skat. visus aizliegumus, kas attiecas uz smēķēšanu, dzeršanu, sēdēšanu zālītē utt.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas