Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

VP sāk brīdināt atlaižamos

Policistiem vēl ir iespēja apstrīdēt atlaišanu IeM vai pārcelties Skaidrība par to, cik policistu reāli zaudēs darbu no Jaunā gada, varētu būt ap decembra vidu, bet provizoriskie skaitļi rāda, ka Valsts policijā (VP) varētu tikt atlaisti 358 cilvēki, no kuriem aptuveni simts varētu būt līgumdarbinieki, kas veic atbalsta funkcijas, stāsta VP Personāla vadības biroja priekšnieks Artis Velšs.

Līdz pirmdienai VP struktūrvienību vadītājiem bija jāiesniedz VP priekšniekam Aldim Lieljuksim parakstīšanai lēmuma projekti par policistu atvaļināšanu no dienesta ar 31.decembri saistībā ar amata likvidāciju. Tas ir izdarīts, un šonedēļ notiek šo administratīvo aktu parakstīšana, lai pēc tam iepazīstinātu atlaižamos policistus, skaidro A.Velšs. Katram policistam ir tiesības VP priekšnieka lēmumu par atvaļināšanu apstrīdēt augstākstāvošā iestādē — Iekšlietu ministrijā (IeM), pēc tam arī tiesā. "Administratīvā akta apstrīdēšana aptur tā darbību, tāpēc var izveidoties situācija, ka cilvēki "karāsies gaisā," — atlaist viņus nevarēs, bet budžetā līdzekļu viņu algām nebūs," sacīja A.Velšs, kurš gan neprognozē, ka tādu būs daudz. Ir arī iespēja, ka no atlaistajiem policistiem kāds varētu atrast darbu kāda cita rajona policijas pārvaldē, jo, izvērtējot štata vietas, kuras samazināmas, tika ņemta vērā policistu noslodze. Rajonos, kur iedzīvotāju skaits uz vienu VP nodarbināto ir lielāks par vidējo, neviens policists atlaists netiek. "Ja, piemēram, policists Ludzā ir brīdināts par atvaļināšanu, bet pasaka mums, ka pārceļas darbā uz Tukumu, tad, protams, viņš darbu VP saglabās," uzsver A.Velšs. Šajā gadījumā gan pašam nāksies meklēt iespēju īrēt dzīvokli vai dzīvot pie radiem, valsts pārcelšanās izdevumus nesegs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas