Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zaļā inkvizīcija

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Reālais
R
Angļi saka vienu, krievi citu ko... kam ticēt...
Marcis
M
Statistika ir nopietna un nozimiga zinatne. Ir labi ka mums ir gudri statistikas profesori. Tomer to ko statistikas profesori ir ieraudzijusi sezot savos ofisos un urbjoties starp cipariem vajag vispirms iedot analizet nozaru specialistiem. Pec tam var diskutet par attilstosiem secinajumiem un lemumu pienemsanu. Kads statistikis Amerika bija pamanijis ka sarkanas auto ieklust avarija 3-4 reizes biezak ka citas krasas masinas. Uz kartam pedam naca ieteikums parkrasot auto. Par sadiem gadijumiem musu tevi un vectevi zinaja sakamvardu - nejudz ratus zirgam prieksa. Karstasinigakiem braucejiem patik autini kosakas krasas. Profesora Bjerna Lomborga petijumi ir nozimigs ieguldijums, kas palidzes mums pienemt labakus lemumus, bet analizi kapec notiek klimata izmainas, kadas tam bus sekas un ko mums iesakt ar so feneomenu vajadzetu meklet pie atbilstoso nozaru ekspertiem - piemeram NASA. Lidziga veida lielakais ekonomikas "ciparu petitajs" Alan Greenspan, ASV centrala finansu regulatora prieksedetajs gandriz 20 gadus, paris dienas pirms si raksta publicesanas bija spiests publiski atvainoties ka amerikanu banku hipotekaro aizdevumu statistika nav spejis aiz kokiem saskatit mezu. Mila Diena - ludzu ieviesiet nelielu saudzesanas pauzi attieciba uz skaitlu petniekiem. Sobrid bus labak ja vini sakaunesies un paskatisies uz saviem skaitliem vek kadu reiziti, pirms skribeles rakstus!
?-?
?
Ak jā, lai saražotu virnu tonnu biodegvielas, jāiztērē apmēram tik pat fosilo degvielu. FAKTS.
?-?
?
Izrādās, ka ir vēl saprātīgi cilvēki. Nenoliedzot globālo sasilšanu , ir smieklīgi uzsvērt cilvēces lomu. Ka'dt cikliskie procesi notika pagātnē, bija laiks kad civēce nemaz nebija. Viens kārtīgs vulkāna izvirdums piem. Krakatau , izgāž atmosfērā ogļskābo gāzi tik cik cilvēkiem nāktos ilgu laiku pūlēties. Labāk būtu domājuši kā veiksmīgi turpināt demogrāfijas uzlabošanu(?) jaunajos klimatiskajos apstākļos. Bet jautājums , vai skaitlisks pieaugums ir uzlabošana?
Kaspers
K
Izbeidziet, lūdzu, uztraukties par ogļskābo gāzi, tā ne nieka neskādē, dabas procesi ar to ātri tiek galā. Tā ir divas reizes smagāka par gaisu un nemaz nevar pacelties tadā augstumā, kas var izraisīt siltumnīcas efektu. Patreiz ir radusies pseidozinātnisku afēristu banda, kas terorizē cilvēci ar siltumnīcas efekta šausmām. Viņi nākuši pie slēdziena, ka cilvēku nezināšanu var izvērst par biznesu. Ir viegli manipulēt ar nezināmo un piespiest cilvēkus iztērēties bezjēdzīgiem pētījumiem. Šos pētījumus ir grūti pārbaudīt, tos var veikt cilvēki bez nepieciešamās sagatavotības. Tā ir šamaniskā zinātne, kura vairāk paļaujas uz propagandu, kā pierādījumiem.
leitis
l
1. Naftas resursi tomeer ir ierobezjoti un taa vietaa lai balstiitu Krieviju un Iraanu (bio)degvielu var audzeet pashi. 2. Biodegviela nepretendee ka tiek samazinaats sadegshanas rezultaataa radiitais C02. Runa ir ka tas buutu atjaunojamais resurss ti. cik CO2 augi uznjem sarazojot ogljuudenrazjus tik arii atdos sadedzinot. 3. Tomeer probleema mums skjiet ir dziljaaka. Planeetas sniegto resursu liimenis ir ierozezjots un 6.5 miljardi nevarees atlajuties taadu dziives liimeni kaadu baudiija ASV un Rietumeiropa.
nz
n
pilnībā piekrītu šim kungam. Jebkurš sadegšanās proces ģenerē CO2 un H2O, un nevien man neiestāstīs, ka sadegot noteiktu vienību skaitam rapša metilestera, izdalās mazāk CO2 nekā sadegot tādam pašam vienību skaitam fosilās dīzeļdegvielas. Visa fiška ir tajā, ka bioDD tiek iegūts šjā gadījumā no rapša, kas savā augšanas procesā iz absorbējis kaut kādu nelielu daudzumu CO2 un, pateicoties tam gala beigās tā bilance ir IT KĀ ir par labu šim bioDD. Pilnīga un galīga purga - bioDD ražošana mūsu platuma grādos ir ekonomiski neizdevīga un pilnīgi nepamatota no ekoloģijas viedokļa. To darīt var un vajag dienvidAmerikā, kur tas laksts aug pats, aug liels un lēti, bet tikai tādā gadījumā, ja par godu biodegvielu izejvielām netiek izcirsti mūžameži, kas ir ZEMES PLAUŠAS (un tas tiekot darīts). Nekad kukurūza, kas ir lielākais un tātad arī varētu būt visvairāk CO2 absorbējošais laksts, nevarēs aizstāt gigantisko mēžu zaļo masu, kas "rūpējas" par O2 pietiekamību uz zemes... manas pāŗdomas par šo!!!
AD
A
Tā ir. Nevar aizmiegt acis un iekosties kaut kur kā buldogs. Tas, cik asi izpaužas un izpaudīsies globālā silšana, ir diezgan neskaidrs un pretrunīgs jautājums.
IQ
I
Bjerns ir profesors un ja jau ir ticis tik tālu, tad arī vajadzētu būt gudram. Bet man liekas, ka viņš ir tāds pats āzis, kas nevar problēmai paskatīties tālāk par vienu soli. Nu, labi tavs sapnis piepildās un neražo biodegvielu bet pārtiku, bet tavu velnu 2050 gadā bada cietēju skaits un totālo bomžu skaits ir vairāk kā dubultojies (pēc Population Reference Bureau 2008 world population data sheet). Tad Bjerns dziedās dziesmiņu, lai eiropā aizliedz automašinas, jo tā ir resursu izšķērdēšana vajag ražot lauksaimniecības traktorus, sējmašinas un kombainus, lai tos bada nomocītos miljonus pabarotu. Nu OK Bjern tu mani pārliecināji es jau eju ar kājām, bet ko tu ieteiksi 2100 gadā. neko, jo būsi sen kapā un viss būs pofig, bet dažiem šeit nav viss vienalga. man gan liekas ka pareizāk būtu izglītot to sabiedrību un kaut ko pastāstīt par ģimenes plānošanu utt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas