Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zalāns: e-paraksta projekts izgāzies; Gudele: to var pilnveidot

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
http://www.e-notars.lv/
h
Jaunā bezmaksas datorprogramma juridiski derīga elektroniskā paraksta pievienošanai e-dokumentam no viedkartes, saskaņā ar likumu Elektronisko dokumentu likuma prasībām
auns
a
Man patīk kundzes spriedelēšana, ka "Viņa norāda, ka ir iestādes, kas plaši integrējušas e-parakstu savās sistēmās, piemēram, Rīgas Dome, Ceļu satiksmes drošības direkcija, kā arī atsevišķas bankas. " Bankas, piedodiet e-parakstu ir jau ieviesušas un lieto gadiem ilgi!
Iws
I
e-paraksts tika sačakarēts, tāpēc, ka tā ieviešanu uzticēja Latvijas Pastam. Par tā lietošanu vēl jāmaksā nauda un tās valsts institūcijas, kurās ir kāds, kas māk skaitīt, protams no tā atsakās. Privātie savukārt vienmēr prastu reizrēķinu ir zinājuši, tālab lielais vairums arī nemaz nemēģināja to iegādāties. Toties Zalānam "paldies"par teritoriālo reformu, vienu no visbezjēdzīgākajiem pasākumiem LV vēsturē.
Senais
S
Tajā pašā laikā nokārtot vīzu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē kādai paziņai I. Gudelei bijušas "tīrākās šausmas" un tas pierādot, ka e-paraksta attīstībai valsts pārvaldē nav pievērsta nekāda uzmanība ------------------------------------------- Kaut kas traks, nu jau atklātā tekstā apliecina koruptīvas darbības. "Kāda paziņa" izmanto "blatu'pie Gudeles, bet tā nekaunās atzīt. Bet ierosinājums pilnveidot rezultātu, kas Zalāna vārdiem ir mironis, vienkārši ir komisks.
gudele
g
kadi tur e-paraksti, ja Latvijā zemeņu laiks!
Andrejs
A
Ja reiz TP savulaik nenoraidīja 4 milj. latu ieguldīšanu šajā projektā, tad būtu interesanti uzzināt to likteni. Kurš, ko un par ko saņēma. Un kas par to tika saņemts pretī- proti, kur rezultāts; un kādēļ Zalāns pamodies tikai šodien, bet ne tad, kad šī nauda tika tērēta (nu- un kāpēc to nogulēja tie, kas saucas "opozīcija")? Un, ja TP funkcionāri aizvēra acis un neredzēja to, ko dara citi, tad ko tai pat laikā darīja paši??? Lai nu kam, bet Līderisma akadēmijas absolventa Zalāna teiktajam man nebūs uzticības nekad- kaut vai tādēļ vien, ka viņš karjeras dēļ ir atļāvies nodot pats savus ideālus- solījās taču nekad nepiedalīties Dombura raidījumā. Tagad šad un tad piedalās- bet morālais vieplis, manuprāt, nav mainījies ne par matu- tāpat uzskata sevi par līderi, kurš kaut kādas ķezas dēļ uz kādu laiku ir spiests kontaktēties ar plebejiem. Manuprāt- ja nu reiz kaut kas Latvijā nav sanācis gluži skaisti un labi, tad šobrīd par to ir atbildīga TP. Jo tai bija visas iespējas atbrīvot Latviju no Lemberga skavām un attīstīt valsti, bet tai vietā šī partija vienojās ar Lembergu un vienkārši sadalīja ietekmes sfēras. Protams- neviens to nav pierādījis, un laikam pat ļoti daudzi uzskata, ka Lembergs un Šķēle ir visburvīgākie Latvijas cilvēki, kuri būtu cienīgi tandēmā sēdēt valsts augstākajos amatpersonu posteņos. Bet man šķiet, ka gan abi augstāknosauktie, gan liela daļa viņu partijas biedru ir vienkārši ļaudis, kuriem vara vai tās ilūzija ir aizmālējusi acis, un viņi vairs neredz to, ko varbūt saskatīja agrāk.
Armands
A
E-paraksts ir vajadzīgs. Taču šādā veidā tas ir galīgi garām. Jau plānošanas posmā profesionāļi netika uzklausīti!
ps
p
pats vispār saprati, kādu ķīseli te izlēji? galvā tev laikam putriņa ar upeņu zapti.
ps
p
igauņi vispār visu to id padarīšanu nodeva privātajam sektoram. pie mums tāpat ir jādara.
hei
h
Tak lasiet rakstu, nevis tikai virsrakstu! Zalāns piedāvā nevis visu likvidēt, bet uztaisīt līdzīgu id karti kā Igaunijā. Bet lai to izdarītu nevajag gāzt naudu vecajā sistēmā. Jātaisa jauna karte un jāizmanto tas jēdzīgais no pirmās sistēmas, kas vēl izmantojams. Tas tak ir elemetāri. Varat neciest Zalānu, bet viņam šoreiz taisnība...
Faktologs
F
Pirmais iemesls nelietošanai, noteikti, ir neadekvātā maksa. Maksas e-paraksts šo pasākumu nogremdē pašos pamatos. Cik daudz privātpersonām tagad ir e-paraksts. Un kura iestāde metīsies ieguldīt līdzekļus šo nedaudzo, iespējamo klientu dēļ? Man e-paraksta nav. Ja tas būtu bez maksas, esmu pārliecināts, ka tas man būtu. Un pilnīgi iespējams, ka LMT savus mazcenas mobilos varētu pārdot caur internetveikalu, līgumu apstiprinot ar e-parakstu. Bet ar nosacījumu, ja praktiski visiem iedzīvotājiem IR e-paraksts. Bet lai to pirktu par 24 Ls..? Tur nu Gudele & Co STIPRI nošāva garām. Privātpersonām paraksts ir jādod bezmaksas. Savādāk reāla tā ieviešana dzīvē ievilksies kā Simtgadu karš...
BLAD
B
ņIGRGA NāK, šITO VAIG IZCLET UZ JEBKURA PODESTA, LATVIJā MINIMALā ALGA BIJA 180 LS BRRUTO. BļAD Tā KARTE AR IERīCI MAKSā PIE 50 LS + INTERNETA PIESLēGUMS UN MAKSA PAR WELEKTRīBU, SI PROJEKTS VIENKāRšI NEVARēJA NEIZGāZTIES. PSC, MAN POHUJ IESūDZAT MANI PAR LAMVāRDIEM, BET BļA, ES VIENKāRSIO ņIRGAJOS PAR šITO!!!!!!!!!!
usver
u
Ir MK noteikumi Nr 473, kas nosaka, ka katrai valsts un pašvaldību iestādei ir jāspēj saprast elektroniski parakstīti dokumenti. Nākamais solis - prasīt OBLIGĀTI nodrošināt VISAS iespējas, ko šī iestāde sniedz, izdarīt ar e-parakstu. 1) "jauna moduļa izstrādei"? vajag 3 rindiņas httpd.conf failā (vai mod_ssl.conf, ja ssl konfigu nodala): SSLVerifyClient require SSLVerifyDepth 1 SSLCACertificateFile conf/ssl.crt/ca.crt Cien. ministriem ir jābeidz muldēt par lietām, ko tie nesaprot. Savādāk viņus arī neciena un pelnīti apsmej. 2) Cienītajam "Bo" viens ieteikums - iesniegumam pievieno arī dokumentu, kurš apliecina tavas tiesības pārstāvēt savu uzņēmumu. Ja iestāde arī to ignorē - ziņo, ka viņi pārkāpj minētos MK noteikumus Nr 473.
k99
k
p.s. un otrs klients esam mēs, bet mēs arī lamājam to projektu, nevis skatāmies, kādu labumu no tā var gūt.
k99
k
Par izpildījumu droši vien tev ir sava taisnība. BET Nevienu šāda mēroga projektu NEVAR realizēt, ja klients (kas šai gadījumā ir valsts pārvalde) nesadarbojas. Un viņi nesadarbojas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas