Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Zatlers apspriedīs iniciatīvu pāriet uz mācībām tikai latviešu valodā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nu nu ..
n
Kārtējais bla, bla, bla ..... Kāpēc tu nespēj atbildēt ne uz vienu jautājumu - tikai kā zombijs atkārtot lozungus? Nez kāpēc pašlaik rodas iespaids, ka "patriotu" raksturīgākā pazīme ir pilnīga nespēja patstāvīgi domāt un argumentēti diskutēt.
...
.
Šobrīd ir pedagogu pārprodukcija. Jā, un kāpēc tad nevar sakārtot skolu sistēmu? Kāpēc jāblefo, ka ar izglītību viss ir pilnīgā kārtībā? Vai tad nu mazākumtautību skolēnu vecāki vēlas sabiedrības segregāciju. Protams, ka to nevēlas neviens. Palasi iepriekšējos komentārus, tajos jau ir atbildes uz tavu rakstīto, piemēram, par Indras skolu.
nu nu ..
n
Paši krievu un citu mazākumtautību vecāki nevēlas segregāciju pēc skolu mācībvalodu principa --------------------------- Ne ar ko nepamatots apgalvojums. Daļa mazākumtautību vecāku izvēlas sūtīt savus bērnus latviešu skolās jau kopš 90. gadu sākuma. ----------------------- Tieši tā - daļa (un pie tam neliela), pārējie vecāki acīmredzot to nevēlas. Ar pāreju uz mācībā latviski beidzot arī tiks sakārtota skolu sistēma, un visas skolas būs labā līmenī ---------------------- Kārtējais ne ar ko neapstiprinātais apgalvojums. Kas konkrēti tiks sakārtots, kāpēc pašlaik nevar sakārtot, kāpēc pēkšņi pazudīs rindas uz prestižām skolām? Tātad šie bērni mācās kopā, un pieredze ir laba -------------------- Kas un kur ir veicis šādus pētījumus? Un ko iegūs latviešu bērni no tā, ka daudzās klasēs viņi būs mazākumā? Kur pēkšņi uzradīsies tūkstoši latviešu pedagogu (jau šogad dažās skolās bija problēmas ar kadriem)? Attiecīgi, ja nebūs pietiekoši daudz pedagogu, latviešu bērniem nāksies mācīties pārpildītās klasēs.
...
.
Acīmredzot jāatkārto vēlreiz. Ar pāreju uz mācībā latviski beidzot arī tiks sakārtota skolu sistēma, un visas skolas būs labā līmenī, ne tikai dažas Rīgas un rajonu centru skolas, kurās vecāki stāv rindā (t.sk. tevis pieminētā 40.vsk.), lai iekārtotu savus bērnus. Daļa mazākumtautību vecāku izvēlas sūtīt savus bērnus latviešu skolās jau kopš 90. gadu sākuma. Tātad šie bērni mācās kopā, un pieredze ir laba. Pāreja būs labs apstiprinājums tiem vecākiem, kuri bez visas pārejas (bet, domājot par bērnu nākotni Latvijā) sūtīja savus bērnus uz latviešu skolām. Viņi gūs apstiprinājumu savai izvēlei ar to, ka tā beidzot tiek realizēta valsts mērogā. Paši krievu un citu mazākumtautību vecāki nevēlas segregāciju pēc skolu mācībvalodu principa. Izklausās, ka to vairāk vēlas pa kādam latvietim.
nu nu ..
n
Latviešu un krievu bērni jau kopš 90. gadu sākumā mācās vienās - latviešu skolās ---------------------- Ja viss ir tik brīnišķīgi, tad kuras ir tās skolas, kurām ir jāpāriet uz mācībām latviešu valodā - latviešu skolām? Varbūt pirms raksti, ieslēdz smadzeņu atliekas? visas skolas būs labā līmenī --------------------- Daudzām latviešu skolām vēl tāls ceļš ejams līdz krievu skolu līmenim (piemēram līdz 40,vsk līmenim).
...
.
Nē, beidzot tiks sakārtota skolu sistēma, un visas skolas būs labā līmenī, ne tikai dažas Rīgas un rajonu centru skolas, kurās vecāki laužas un stāv rindā, lai iekārtotu savus bērnus. Latviešu un krievu bērni jau kopš 90. gadu sākumā mācās vienās - latviešu skolās, t.i., kopš laika, kad krievu vecāki sāka sūtīt savus bērnus uz latviešu skolām. Krievu un citu mazākumtautību vecāki paši nemaz tik ļoti nevēlas segregāciju pēc skolu mācībvalodu principa.
kā tad
k
Būs latviešu skolas baltajiem (latviešiem) un latviešu skolas nēģeriem (krieviem) ..... Antiņ, pāreja uz mācībām latviešu valodā bez šaubām nozīmē krievu skolu slēgšanu! Latviešu un krievu apmācības vienās klasēs - ideja, no kuras savulaik pat komunisti atteicās.
...
.
Jā, lozungus - "Nost ar lokanajiem latviešiem un pat tādiem kā cilēvičiem no pašu latviešu vidus!"
Nu ja
N
Par krievu skolu slēgšanu jau nav runa, bet par pāreju uz mācībām latviski, kas nepieciešams, lai vienreiz beigtu sabiedrības šķelšanu pēc latviešu un krievu skolu principa.
arī izlasīju
a
Garu penteri uzrakstīji ar lozungiem un neviena argumenta, kāpēc būtu jāslēdz krievu skolas.
...
.
Izlasīju visus tavus komentārus. Šķiet, ka Cilēvičs ar tavu roku raksta. Tomēr neraksta vis, un tas ir dramatiski, jo tu sevi pozicionē par tādu kā "normālo latvieti", latviešu valodas aizstāvi un visādu cilēviču un brands-kehru pretstatu. Tomēr tavu tekstu būtība ļoti labi saskan ar tiem, kuri uzskata, ka latviešiem "jāpieraujas pie malas". Tavā terminoloģijā ir "latviešiem jābūt normāliem" jau sen nepieciešamās izglītības pārejas uz latviešu valodu jautājumā, lai krievu valoda varētu turpināt izplesties Latvijā zem mazākumtautību ērtību aizsega, bet latvieši varētu turpināt no malas noskatīties, kas notiek viņu vārdā nosauktajā valstī. Paši mazakumtautību cilvēki nemaz tik traki neraujas palikt bilingvālajās skolās, bet tieši tādi kā tu, ezi, redzi sabiedrībai draudus kļūt nemierīgai, ja notiks izglītības pāreja. Nevis lielākā daļa mazākumtautību cilvēku, bet tādi letiņi kā ezis redz to, kā nav, resp., redz uzkurināto nacionālo jautājumu un neapmierinātās mazākumtautības. Šos aspektus, cerams, Valsts prezidents ar Valodas komisijas vadītāju neaizmirsīs apspriest, tiekoties piektdien. .
kārtējo reizi:
k
mums jaunā paaudze jāaudzina Latvijai, nevis Krievijai vai Baltkrievijai, kuras šīs mācību iestādes nefinansē un pie sevis darbā šos jaunos cilvēkus nesauc. Tātad- kāda te vēl varbūt spriešana? Īpaši, ja ņem vērā ,ka valsts lielākā daļa , vecos ļautiņus neskaitot, runā un saprot latviski. ko atkal nevar teikt par krievu valodu, kuru pat latviešu 30. gadnieku paaudze var nezināt un kas nav nekādi nosodami, jo te ir Latvija. ja k;adam pret to ir iebildumi, tad rodas jautājums par lojalitāti šai valsti un tās pamatiem- latviešu tautai un latviešu valodai.
Lekarbizjē
L
Man banāni,ananasi,kafija utt.sāks drīzāk augt dārzā,nekā Zatlers pirms vai pēc vēlēšanām aizstāvēs valsts valodu! Būtu jau pozitīvi,ja viņš palūgtu ministriem u.c. amatpersonām krievu intervijās CIENĪT VALSTS val.Ar to jau būtu daudz panākts.Tie ir idiotiski murgi piesegties ar -"lai nepareizi neiztulko utt" kad letiņš sevi izvaro un knapi vervelē krieviski,tur vēl mazāk var ko saprast un tik NOŽĒLOJAMI to redzēt! PAŠI VALDĪBAS VĪRI AR TO APLIECINA DIVVALODĪBU! koloboranti 21.gs!
krievs
k
tā ir tikai apsveicama ideja .mani berni ari gaja latviešu bernudarzā unpectam ari skolā .viņi ir pilnigi integrejušies latviešu vidē .ari ģimenē mums nav problemu jo runajam krieviski
aita
a
Kaut vienreiz jāiet pa prieķšu ES ,kas atzinusi,ka multkulturālās vides kultivēšana nonākusi pie tā,ka sabiedrība ir sašķelta-katra kultura par sevi .Latvijā latviešu valodai (galvenai) jābūt līdz augstskolai-tad jādominē gan krievu,gan angļu,gan ķīniešu.Ja cilvēks dzīvē gribēs ko sasniegt,tas jau no bērnības mācīsies vismaz 3-4 valodas.Latviešu būs vajadzīga galvenokārt tai videi,kur cilvēks būs izvēlējies-Latviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas