Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zatlers: Eglītim nav izpratnes par pateicībām ārstiem

Valsts prezidents Valdis Zatlers kritizē veselības ministra Ivara Eglīša (TP) ieceri cīnīties ar administratīvajiem sodiem pret ārstiem un pacientiem, lai atrisinātu"pateicību" došanu mediķiem. Viņš uzskata, ka šī nedēļa bija jāizmanto, lai vērstu kaut ko par labu, kas nav noticis. “Tas atsvieda mūs ne tikai vienu gadu atpakaļ, bet tas atsvieda mūs četrus piecus gadus atpakaļ,” ir pārliecināts V.Zatlers, kurš pirms nokļūšanas prezidenta amatā strādāja par ķirurgu un kura pateicību lietu pārbaudījušas tiesībsargājošās iestādes.

Tas liecina par to, ka nav izpratnes par motīviem, par situācijām, kurās pateicības tiek dotas, V.Zatlers kritizēja I.Eglīti. "Vai mums ir vēl kāda profesija, kurai vienkārši piedraud ar administratīviem aktiem, lai kaut kā vadītu žurnālistu, celtnieku vai skolotāju darbu?" jautāja V.Zatlers. Viņaprāt, tas nozīmē, ka cīnīsimies ar sekām nevis cēloņiem.

Prezidents no visiem gaidījis, ko vairāk. Viņš uzskata, ka ārsti bijuši tam gatavi, tomēr pēc paziņojuma, ka vienīgais veids ir administratīvi sodīt, visi noslēgušies. Tas mūs atsviedis vairākus gadus atpakaļ, uzskata prezidents.“Ja jums piedraud, ar jums neviens atklāti nerunās,” norāda V.Zatlers. Ja sākam tikai ar represijām, tā nav nekāda māksla, mūsdienu atklātajā demokrātiskajā Latvijas sabiedrībā noslēgsies visas puses, tas būs viss rezultāts, tā nav izeja, savu viedokli paskaidroja prezidents.

V.Zatlers bija skops komentāros par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja nulle uzsākto pārbaudi par viņa darbību privātajā veselības centrā ARS. “Es neko negribu komentē, ja reiz kaut kas tiek turpināts pārbaudīt, lai arī KNAB’s pats pārbauda,” norādīja bijušais ķirurgs. Negribu ietekmēt viņu lēmumus, piebilda V.Zatlers.  Viņš ir pārliecināts, ka nav pārkāpis likumu un izvairījies no nodokļu samaksas. “Jūtos likumu nepārkāpis,” teica prezidents.

Jau ziņojām, ka KNAB veic jaunu pārbaudi par V.Zatlera darbību laikā, kad viņš bija Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas (TOS) vadītājs un ārsts, kā arī kā individuālā komersanta Ortopēdijas privātprakse ārsts praktizēja medicīnas sabiedrībā ARS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Saistītās publikācijas

Eglītis: Nepieļauju domu, ka nesamaksājot nesaņem operāciju

KNAB interesē Zatlera privātprakse

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas