Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zatlers: Eglītim nav izpratnes par pateicībām ārstiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vārdu sakot vainīgas tantes
v
kuras dod, jo viņam uzcvaicā "vai tad bullīša kūtī nav". Vai 'nevajag ārstu indēt ar konfektēm", vai "ārsts nev lops, lakstus neēd"............... dažs slimāks pat uz sienas uzliek "noteikumus"........................
nu tas ir pļurkšķis
n
..............................
Eglītis
E
toties Zagleram izpratne ļoti laba. Un kāpēc kaut ko mainīt?
Ieva
I
Neviens jau nestrīdas, ka muļķi dzīt Saeimā ir daudz vienkāršāk, nekā operēt, taču pasaki man, ar ko ķirurgs labāks par citiem dakteriem? Domā tie citi dzīvības neglābj? Un otrkārt: var jau noteikt par ārstēšanu nezin kādas naudas, tikai, redz, ja trūcīgākie pacienti (un par ķirurgu mazāk saņem daudzi) izvēlēsies nomirt mājās, tad ķirurgam no tā nekāda labuma nebūs.....
haha
h
Eglītis ir naivais ideālists, skrējējs. Var redzēt, ka nesaprot Zatlera un citu ņēmēju stāvokli! .... Vai mums ir vēl kāda profesija, kurai vienkārši piedraud ar administratīviem aktiem ...?.... Jā, Zatler, ir! Tu izliecies nesaprotam, ka NEVIS VIENKĀRŠI PIEDRAUD, BET piedraud PAR KONKRĒTĀM, skaidri definētām AKTIVITĀTĒM. * Par papildsamaksas ņemšanu no pacientiem valsts apmaksātu darbu veikšanai. * Par sava stāvokļa izmantošanu pacientu šantāžai : "ui, mums rindas ļooooti garas, gadiem nāksies gaidīt, neko nevaru palīdzēt, mocieties vien tālāk, mēs esam pāslogoti un slikti apmaksāti!" Pēc naudas piedāvāšanas dziesma mainās : "paskatīšos, ko varu darīt, varbūt kaut ko izdomāsim, piezvaniet pēc dažām dienām!" * Par iedzīvošanos no situācijas, par tās atbalstīšanu, nevis atklātu cīņu pret aploksnēm un par atbilstošu samaksu visiem mediķiem. * Par nodokļu nemaksāšanu no papildienākumiem. Ja skolas direktors savāc no vecākiem ziedojumus valsts apmaksātu it kā remontdarbu veikšanai , viņu soda. Jau tagad. Ar ko ārsti labāki par skolotājiem?
Teodora
T
Par Urbja teikto šaubu nav, bet vienalga - nāk atmiņā Audera kungs, vai ne???
urbis
u
Kamēr ķirurgam par pamatslodzi maksās 485 Ls pirms nodokļu nomaksas, Jūs varat dir.., cik gribat, viņam ir "jāņem". Es apbrīnoju , kā var nesaprast Eglītis, kurš pats tomēr ir strādājis medicīnā un nav bijis tikai birokrāts. Ārsta algai jābūt vismaz par pamatā tik, cik šodien tiem 100 āžiem saeimā!
Teodora
T
Jā - un Zatlera prātojumus klausotiesv(ai lasot) nāk prātā viņa kolēģis Audera kungs ...
Pauls
P
Zatlers neizmanto iespēju paklusēt. Vienīgā iepēja viņam būtu nāk klajā ar priekšlikumiem- nevis kritiku.
jaunietis
j
Eglītis pareizi pateica, ka naudu par valsts apmaksātu pakalpojumu pieņemt nedrīkst. A ko Zatlers gaidīja? Ka Eglītis paralēli valsts apmaksātam pakalpojumam ļaus slimnīcām karināt pie ziņojuma dēļa cenrāžus. Un vispār - kāds konkrēti ir Zatlera ierosinājums? Šos maksājumus pielīdzināt dāvinājumiem atlīdzības izteiksmē vai kā?
lapsa
l
par administratīvajiem - taisnība vien ir. tikai tēma tāda, ka labāk būtu paklusējis.
besaraaps
b
Jā, Valdi, nu nejūt Eglītī to dzirksteli, kas rodas pieņemot un ņemot...tāds dīvains tips...pat aizdomīgs, var teikt..., grib atņemt ārstiem maizi dienišķo.
TP P
T
Bet tev Zalter nav izpratnes par to kā kļūt par tautas prezidentu. Diez vai turpinot Ūdres,Laventa un citu ''inteliģentu'' tradīciju - atzīmēties Jaunā viļņa miljonāru bariņā...varēsiet kļūt par tautas prezidentu. Bet kā TP kabatas prezidentam - Jaunā viļņa apmeklēšana jums tiešām piestāv.
ase
a
"... nav izpratnes par motīviem, par situācijām, kurās pateicības tiek dotas..." Kāds cinisms no Zatlera puses tā teikt! It kā viņš vislabāk nezinātu kādi ir tie motīvi, kas slimniekam liek sagatavot attiecīgu aploksni. Ak kāds naivums, kāda neziņa! Varu paskaidrot, jo daudzkārt tas ir pārdzīvots. Pirmām kārtām tā ir slimnieka vēlme IZDZĪVOT. Tas ir piederīgo izmisīgs lūgums ārstam pievērst savu uzmanību neapskaužamā situācijā nonākušajam sirdzējam... un tas patiešām palīdz, jo uzreiz ir pavisam cita attieksme, uzmanība un ieinteresētība no ārsta puses. Diemžēl, lai cik tas arī bēdīgi neizklausītos, tā ir un arī būs turpmāk. Ar vai bez administratīviem aktiem. To vajadzētu zināt arī cienījamajam ministram. Vienmēr tiks izmantots nelaimē nokļuvušā bezizejas stāvoklis, jo starp ķirurgu un slimnieku taču nestāv likumsargs, bet gan ļaunā slimība. Tā ka nevajag vienam (Zatleram) tēlot nezīnīti, bet otram (Eglītim) sākt cīņu ar vējdzirnavām.
d'Andris
d
Valdi! Kur ir tavi priekšlikumi veselības aizsardzības sistēmas kardinālai uzlabošanai? VVF ņēmās ārpolitikā. Var strīdēties ko sasniedza, bet Latviju tomēr pasaulē atpazīst mazliet vairāk. Paņem to medicīnu un sakārto vismaz tā, lai pacientam pat prātā nenāktu to pateicību dot, tad dakterim nebūs jāmokās ar domu "ņemt-neņemt". Nu, kaut vai reklāmas rullīti televīzijai uztaisīt: "Nedod - man nevajag! Dakteris"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Saistītās publikācijas

Eglītis: Nepieļauju domu, ka nesamaksājot nesaņem operāciju

KNAB interesē Zatlera privātprakse

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas