Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Zatlers: Galvenais, lai tauta justos laimīga

"Man šķiet, ka Latvija varētu būt piemērs daudzām valstīm, tajā skaitā arī Baltkrievijai. Mūsu vēsture pēdējos 20 gados - tas ir stāsts par veiksmīgu attīstību tik īsā laika posmā, kurā mums ir izdevies radikāli izmainīt kā sabiedrību, tā arī ekonomiku un valsts struktūras," intervijā "Baltkrievijas vēstīm" izteicies Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Uz jautājumu, vai Baltkrievijas ekonomikas kursam un valsts regulācijai ir perspektīvas, V.Zatlers atbildējis: "Teiksim tā, daudz kas ir atkarīgs tieši no tautas. Ja jūs pavaicāsiet kubiešiem, viņi ir ļoti apmierināti un uzskata, ka viņiem nav problēmu kopš 1959.gada. Galvenais, lai tauta justos laimīga." Viņaprāt, baltkrievi Latvijā dzīvojot labi un ar visu esot apmierināti.

Komentējot Briseles centienus Baltkrievijas demokratizācijā, V.Zatlers izteicies, ka "tai ir jābūt visas baltkrievu tautas vajadzībai, tautai ir jāsajūt, kādas pārmaiņas tā vēlas un kā tās īstenot - to nevar izdarīt no malas. Tādēļ, ka demokrātija un brīvība darbojas tikai tad, ja ļaudis to izvirza kā visaugstāko vērtību."

V.Zatlers uzsvēris, ka atsevišķās sfērās Latvijas un Baltkrievijas sadarbība ir ļoti svarīga: "Neviens neapstrīdēs nepieciešamību sadarboties ekonomikas jautājumos, robežu apsargāšanā, cīņā ar noziedzību. Visiem ir skaidrs, cik svarīgas ir ekonomiskās intereses. Ekonomika būtībā ir pamatu pamats, uz kura mēs ceļam savu laimi un labklājību."

To, vai aicināt baltkrievus strādāt Latvijā, mūsu valstij jāizlemj - modernizēt savu ekonomiku un attīstīties efektīvāk vai vienkārši atzīt, ka mums trūkst darbaroku. Latvijā bezdarba līmenis ir ļoti zems un, viņaprāt, pastāvot tikai tādēļ, ka "vienmēr ir cilvēki, kuri vienkārši nestrādā", uzskata Latvijas prezidents. Ja darba tirgus tiks atvērts, tad tikai visaugstākās kvalifikācijas tehniskajam personālam un tas nebūs atkarīgs no konkrētas valsts - Baltkrievijas, Ukrainas, Ķīnas vai Rumānijjas, no kurām visbiežāk aicina strādniekus, norādījis prezidents.

Pilnu interviju lasiet šeit 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas