Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zatlers: izcīnīta demokrātija ir jānosargā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Johanam
J
Liela mera piekritu Johanam - mans komentars 8:34 bija domats tam, kas uzskata, ka 'valstij tu na... esi vajadzigs'
Johans
J
Par valsti jau es arī runāju. Es pilnīgi saprotu, ka pašreizējā situācija ir izveidojusies pagalam nepateicīga, un lielākajai daļai sabiedrības tīri objektīvu iemeslu dēļ neceļas roka veikt kaut ko lielāku par sava darba ieguldījumu un pilsoniskā pienākuma izpildi. Iespējams, lielai daļai tautas ir vienkārši bail (kredītsaistības, kas lielā mērā nosaka streiku slābumu) spert kardinālus soļus, lai uzlabot pašreizējo situāciju. Tas viss ir pilnīgi saprotami. Varbūt vēl savā jaunības maksimālisma un ideālisma aizsegā, bet uzskatu, ka ikviens cilvēks ir spējīgs sniegt kaut ko vairāk, lai paceltu savu valsti. Arī 90. gadu sākumā lielai daļai bija bail, kas nu būs, kas būs tālāk. Tagad ir līdzīgi, tikai citi apstākļi, bet mērķis ļoti līdzīgs. Un nevajag braukt prom svešumā, jo tur tevi vēl mazāk spēs novērtēt. Varbūt caur baigo patosu sanāca, bet tā nu tas ir! Lai nu kā, cienot ikviena iedzīvotāja darbu, bet jāsecina, ka pret katru izturas, tā kā viņš ir pelnījis. Ļoti lielai daļai iedzīvotāju ir kaut kāda stulba neapvaldāma kāre sevi žēlot. „Tautu dzen ārā no Latvijas lai strādā kā melnstrādnieki citās ES valstīs,” šāda sakāmā autori droši vien arī izdzīs. Jautājums – bet ko es varu darīt – ir absolūti vietā. Es arī nezinu, ko darīt. Bet, bēgot uz citām valstīm, iedzīvotāji pierāda, nevis savu nicinošo attieksmi pret valsti, bet gan savu vājumu un nespēju. Un tā nav izeja.
mja
m
Kādreiz valsti definēja kā teritoriju , kuru vieno vienota pārvalde un kura pieder tautai, kura to apdzīvo un kurai ir vienota kultūra un valoda. Teritorija izpārdota tiem, kurus LTF dzina laukā no Latvijas. Tautu dzen ārā no Latvijas lai strādā kā melnstrādnieki citās ES valstīs. Kultūra ir palikusi par tirgus preci etnogrāfiskos nolūkos. Valoda pārvērsta par policejisku rungu nepaklausīgākai elektorāta daļai. Kas no valsts vairs palicis - uzpūstā ierēdņu masa pārvaldei?
to Johans
t
nejauc valdibu ar valsti... sai valdibai tu visdrizak neesi vajadzigs, bet savai valstij, zemei, tautai gan
Zigus
Z
Nu tas sargā! Ko ņerksti? No šitāda sarga labums tik mantas promstiepējiem.
to
t
Esmu balsojis visos pēdējos referendumos, godīgi maksājis nodokļus u.t.t. Diemžēl neesmu miljonārs tā kā valstij neko citu bez sava darba ieguldījuma, pilsoniskā pienākuma neko nevaru vairāk sniegt. Tomēr realitāte ir tāda, ka tu valstij na... esi vajadzīgs. Rezultāts ir tāds, ka nāksies braukt prom svešumā, kur tevi novērtē vairāk. Ar smagu sirdi, bet prom...
pāvs no zvērdārz :
p
"Vienos karogos un viena zeltījumā ! "
Johans
J
Bēdu ieleja? Kāda demokrātija? Jūsu auni, tautai ir tādi priekšstāvji, kādus tā ir pelnījusi. Tautai ir tāds prezidents, kādu tā ir pelnījusi. Un liela daļa cilvēku ar savām žēlabām, sūdzēšanos, spļaudīšanos, lamāšanos un mūžīgo sevis žēlošanu neko labāku par šo, kas notiek tagad, kad valsts kārtību nosaka šleseri, šķēles, lembergi, nav pelnījuši. Skolotāji – ne sū*a viņi nav pelnījuši, lai pieliktu pie algām! Mediķi un poliči tāpat! Cik ilgi vēl visos nožēlojamos piketos ar ne vairāk kā pārdesmit dalībniekiem tiks dziedātas dziesmiņas, vaimanāts un gaudots? Cik? Ja visiem šiem ērmiem nudien vajadzētu palielināt algas, tas tiktu izdarīts. Kaut kāda mērkaķošanās zem lozunga "pikets" ir vienkārši stulba, kas man un, nešaubos, lielākajai daļai politiķu, izraisa smieklus. Un tas nav cinisms pret tautu, kā to mēģina pasniegt daži „politiskie novērotāji”, tas ir cilvēcisks prieks par cirka zvēriem, kas iznākuši arēnas vidū un rāda jautrus trikus. Kāpēc ākstiem jāpalielina algas? Nafig, šķiest uz šādiem mērkaķiem naudu? Nekad nav par vēlu visu vērst uz labo pusi. Un tā tas ir arī šobrīd. Katrs mediķis, skolotājs un policis meklē kādu, kas viņu vietā panāks labāku dzīvi. Neviens to nedarīs, absolūti neviens, ja viņi paši necīnīsies. Un, kamēr viņi necīnās, kāpēc tiem klauniem pielikt algas? Neredzu jēgu? Pacienti tiek ārstēti, skolotāji joprojām māca sīčus, poliči kā nu prot ņem savus piečukus. Viss notiek! Kāpēc palielināt algas? Nesaprotu! Nav jau iemesls! Jūs sakāt, ka valdība nedomā par vienkāršo iedzīvotāju? Nafig viņiem jādomā? Vienkāršie, pelēkie jau paši par sevi nedomā, tikai un vienīgi gaužas! Tad, lai tik gaužas! Atceramies, ko Kenedijs teicis: nejautā, ko valsts var izdarīt tev, bet, ko tu vari izdarīt valstij... Un, kamēr mūsu sabiedrība domās padomijas vadlīnijās, ka valdība nosaka visu un vienmēr „rūpējas par proletāriešiem”, tikmēr nekas nemainīsies. Kamēr iedzīvotāji nesapratīs, ka viņi nosaka savu dzīvi, nevis valdība, tikmēr būs jāpiedzīvo drausmīgie „piketi” un gaudošana. Ir jāmainās sabiedrība. Nākamās paaudzes panāks labāku dzīvi, ticiet man!, nevis pašreizējie vārgulīgie šmuļi. *** No visas sirds esmu patriots, mīlu Latviju. Lai cilvēkiem labs prāts un burvīgs šis sestdienas vakars. Kaliet plānus nākamajam lielajam pagriezienam Latvijas vēsturē, jo kā vēstī banālā sentēvu paruna – katrs savas laimes kalējs!
Oskars
O
Kādas MUĻĶĪBAS komunisti jau bija tā APTAISĪJUŠIES,kad viņiem tā bija jādara. Un tikai nevajag kādam noliegt,kad tagad Latvijā NEVALDA BIJUŠIE KOMUNISTI. Un tagad atkal APTAISĪJĀS,tikai GRIBAS zināt , kurš VIŅUS šoreiz MAZGĀS.
Maijpuķīte
M
Visvairāk šobrīd vajadzīga personiska publiska manefestācija: es iestājos pret liekulību, nekaunību,es nepieļaušu netaisnu rīcību un runu, es nevaru Jums pievienoties aplamību īstenošanā, es neklusēšu...Tas ir lielais cīņu lauks. Tur Lāčplesis un Spīdola cīnās par Latviju.
priekš miljonāriem
p
jāsargā
!
!
Atkal birst iestudētas standartfrāzes ... Tikmēr kāds smagos noziegumos pagaidām neapsūdzētais pēc Jūrmalgeitas piedalās austrumzemju sanāksmēs, runā par nelekšanu uz ecēšām, min kā piemēru aprēķinu, piemēram, tādu, kas ļauj pārdot svarīgajiem austrumu blatņikiem pases (tuprinājumu skatīt Deripaskas nedienās ar naudas lietām, par ko raksta Diena), viss notiek ... pēc blatņiku izpratnes, tikai viens Zatlers pa mākoņiem (ne tiem ,cerams) ... FARSS!
Demo
D
Tautas vara? Demokrātija - vairākumam? Vai tā? Vai ieklausās valdošā - mazākuma šķira, vairākumam - tautai? Tā arī ir tā demokrātija? Nevar īsti šo visu saprast. Jāiet uz semonāru pa- macīties.
a,
a
kas tad sanaak demokraatija, ja paskataas, kas notiek?!
20 gadi
2
Bēdu ieleja, vairāk nekas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas