Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zatlers izvairīgs par to, kas notiks "32.martā"

Valsts prezidents Valdis Zatlers joprojām tieši neatbild, vai pēc 31.marta joprojām ir gatavs ierosināt referendumu par Saeimas atlaišanu.

"Visu uzdevumu izpilde ir procesā, un šo procesu es vērtēšu 31.martā - konkrētā atskaites punktā. Katrā ziņā, jebkurā sarunā, kas līdz šim man ir bijušas ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, mēs pārrunājam tieši šos jautājumus, kas ir izdarīts, kādi ir tuvākie plāni, jo mums ir jauna valdība un visi iepriekšējie plāni no jauna jāpārstrādā, jāsintezē, lai būtu skaidrs, ko tieši šī valdība ir darījusi, ko reformēs un kas būs šo reformu rezultāts. Tas ir procesā, un ar šo procesu es esmu apmierināts," prezidents sacīja žurnālistiem trešdien pēc tikšanās ar premjeru.

Zatlers arī norādīja, ka nevajadzētu vilkt paralēles starp ultimātu un to, cik veiksmīgi beigsies jaunās valdības sarunas ar starptautiskajiem naudas aizdevējiem par budžeta grozījumiem. "Es nevilkt paralēles starp tiem sešiem uzdevumiem, kuri, manuprāt, bija Latvijas valstij ļoti aktuāli šajos mēnešos un starp sarunām ar Starptautisko Valūtas fondu," Zatlers pauda.

Uz jautājumu, ja tiks pagarināts termiņš budžeta grozījumu izstrādei, vai varētu atteikties no ieceres atlaist Saeimu, Zatlers atbildēja: "Šeit nav nekādas kopsakarības starp sarunām ar Starptautisko Valūtas fondu un to, ko dara valdība. Šie ir divi paralēli procesi, kas viens otru ietekmē, bet katrā ziņā viens otru neizslēdz un nav kā viens process uzskatāms."

Atbildot, vai no darba kārtības pilnībā nav svītrots jautājums par iespējamo Saeimas atlaišanu, Zatlers uzsvēra: "Es domāju, ka visi strādā, vēro un vērtē, ne tikai es vērtēju, arī jūs vērtējat, sabiedrība vērtē. Sintezēsim, saliksim šos viedokļus kopā 31.martā un izlemsim, kā valstij turpmāk iet uz priekšu, kā pārvarēt lejupslīdi, kādi ir valdības, Saeimas un prezidenta uzdevumi. Lai veiktos, mums ir nepieciešama vienotība."

Uz Rīgas pili 31.martā aicinātas arī Saeimā pārstāvētās frakcijas. Uz jautājumu, ko viņš sagaida no šīs sarunas, prezidents klāstīja, ka šajā sarunā vēlas dzirdēt partiju vērtējumu, "kur Latvija ir 31.martā un kur Latvija taisās iet pēc 31.marta".

Savukārt Dombrovskis, runājot par prezidenta tā dēvēto ultimātu, akcentēja, ka nevēlas spekulēt par šo jautājumu, turklāt prezidents jau norādīja, ka izvērtēšana notiks 31.martā. Premjers minēja, ka viens no uzdevumiem - Satversmes grozījumi - virzās uz priekšu un koalīcijas partijas vienojušās par atbalstu tiem.

"Es neparedzu lielas problēmas," premjers piebilda.

Jau vēstīts, ka prezidents 14.janvārī izvirzīja vairākus uzdevumus Saeimai un valdībai, un, ja tie līdz 31.martam nebūs izpildīti, Zatlers ierosinās referendumu par Saeimas atlaišanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas