Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zatlers: jānodrošina maksimāla atklātība par Parex pārņemšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dārznieks
D
...Viņiem nebija, ..., jāatsakās no saviem īpašumiem un noguldījumiem. Tā vietā abi tika pie pamatīgiem procentu maksājumiem... Viens no stabilākajiem argumentiem, lai K&K atgūtu banku : valsts vienkārši piespiedusi nabaga baņķierus atdot labi strādājošu banku . Cik līdzīgs scenārijs BB , kad Lavents prasīja iepludināt bankā naudiņu.
fui
f
"60% bankas klientu bija nerezidenti, kas iekļauti starptautiskajos aizdomīgo klientu sarakstos un apsūdzēti krāpnieciskos finanšu darījumos." šīs te ir vislabākais moments. Skaidri un gaiši parāda kāds kontingents rūp Latvijas valdībai.
PAREX=BANKA BALTIJA
P
Tapat jau viss ir atklāti redzams: - bankrotējošās bankas vecie īpašnieki joprojām dzīvo savās villās un saņem pasakainus ikmēneša ienākumus, kaut arī amerikā šādus tipus uzreiz apcietināja un konfiscēja tiem visus īpašumus. - valsts ir ieguldījusi 800 000 000 ls, atņemot to no nodokļu maksātāju kases un ņemot aizņēmumu, par kuru būs vismaz 10 gadus jāmaksā procenti. Atņemot šo naudu valsts kasei, ir iznīcināta medicīna, izglītība, kultūra. - šādi fakti tikai liecina par to, ka šis "projekts" kārtējo reizi ir ienesim konkrētam ļaužu lokam pat ~100 000 000 ls, ja jau pat nav pakautrējušušies šitā ātri izrīkoties ar valsts kasi, par to joprojām piesedzot vainīgos baņķierus. Patiesībā ir veikta milzīga mahinācija, kura ir pilnīgi analoga Bankas Baltija gadījumam, tikai šoreiz tā ir veikta pilnīgi atklātā politiķu Parex bankas lobēšanā.
[email protected]
h
Valdi, nevajag neko maksimālu! Pietiktu jau vienkārši ar patiesību. A patiesība, Valdi, ir patiesība - tā nav nedz minimāla, nedz maksimāla.
Ieva
I
pilnigi murgaini un bezatbildigi komentari no atbildigajam amatpersonam! principa nozagti X simti miljoni Ls no valsts kases. jautajums konkrets - kas par to atbildes un ja bus vainigs, kadu sodu sanems?
duuda
d
Kaut kāds sviests! 6 rindkopas no vietas var gausties un vāvuļot par to, cik viss ir slikti, un beigās tikai vienā teikumā pateikt "Tiesa, visi Dienas uzrunātie bija vienisprātis — bankas pārņemšana tobrīd bijusi pareizākais risinājums." Objektīva žurnālistika būtu tad, ja būtu izvērsums arī par šo tēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdsd

VK galvenie secinājumi

- Parex pārņemšanas darījums ir ietekmējis budžeta izpildi, ekonomisko stāvokli un iedzīvotāju dzīves līmeni, tas arī noticis neskaidros un necaurredzamos apstākļos.

- Darījums veikts, piekāpjoties akcionāriem, samazinot viņu atbildību un nodrošinājumus pircējam; valdība atkāpās no prasības akcionāriem ieguldīt bankas pamatkapitālā savus noguldījumus citās finanšu iestādēs, akcionāri saglabāja un nezaudēja savus noguldījumus, saņemot procentu maksājumus (vidēji Ls 380 000 mēnesī).

- Valsts Parex kopumā noguldīja Ls 673 miljonus, laikā no 01.09.2008. līdz 01.12.2008. no Parex aizplūduši Ls 1,003 miljardi, tai skaitā 403 miljoni bankā ieguldītās budžeta naudas.

- Parex pārņemšanas rezultātā valsts budžetam radīts papildu slogs, bankas pārņemšanas rezultātā būtiski palielinājies valsts īstemiņa iekšējais parāds.

- 60% bankas klientu bija nerezidenti, kas iekļauti starptautiskajos aizdomīgo klientu sarakstos un apsūdzēti krāpnieciskos finanšu darījumos. Valsts un pašvaldību sektora noguldījumi bankā bija tikai Ls 160 miljoni. Tas neapstiprina pieņēmumus, ka šī bija sistēmiska banka.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas