Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zatlers: joks par Latvijas himnu atstās "melnu pleķīti"

Konkursa _Jaunā viļņa _laikā izskanējušo joku par Latvijas himnu, valsts prezidents Valdis Zatlers nodēvēja par “melnu pleķīti Jaunā viļņa būtībā”. Prezidents intervijā _LNT _neteica, ka sekos viņa rīcība attiecībā uz joku par himnu.

“Par himnu nevajag ne jokot, ne lietot to nevietā, un šis bija tas gadījums. Protams, tas atstāj melnu pleķīti uz Jaunā viļņa būtību un koncerta gaitu. Jebkurš cilvēks ciena savu himnu un grib, lai to lieto tikai vietā un ar cieņu,” teica V.Zatlers.

V.Zatlers intervijas laikā arī atgādināja, ka nav pirmais prezidents, kas konkursu ir apsveicis un izrādījis par to interesi. “Pagājušajā gadā pieņēmu māksliniekus un domāju, ka tas arī jāturpina, tā ir elekmentāra pieklājība un nekādu ietekmi uz starpvalstu attiecībām tas neatstās,” teica valsts prezidents.

“Ja Jūs pieminējāt haizivis, tad tās ir Raimonds Pauls un Laima Vaikule, ja Latvija var būt haizivs lielās kaimiņvalsts mūzikas tirgū, tas drīzāk ir kompliments nekā nopēlums,” teica V.Zatlers, atbildot uz jautājumu, kāpēc rīkojis konkursa organizētājiem - kaimiņzemes šova haizivīm - pieņemšanu Rīgas pilī.

Pēc prezidenta vārdiem, jebkurš kultūras sakars var patikt vai nepatikt, taču tas tuvina divas valstis vairāk nekā attālumi. “Ar to ir pietiekami, lai mēs būtu pilnīgi neitrāli šajā jautājumā,” izteicās V.Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

"Jaunā viļņa" rīkotāji: joks par himnu nekorekts.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas