Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Zatlers: Krievijas loma Latvijas ekonomikā tiek pārvērtēta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
KANTS JANEKS
K
KAPEC MUSU VALSTS NESPEJA ADAPTETIES EKONOMIKA EIROPA IRIJA UN ASV DRUKAJA NAUDU KUR MAINIJA PRET EIRO TA IZLAUPIJA VISU KASI,MUMS NAU NOMAINITA NAUDA MUMS ARI VAJADZEJA DRUKAT UN NOMAKSAT VISUS PARADUS KATRA VALSTI IR SLEPENAS LIETAS ASV DOLARS IR 200 GADOS IZLAUPIJIS VISAS VALSTIS PARDRUKAJOT TAS TIKA IZMAINITS VAGONIEM NEFEKTIVI VISAS VALSTIS KUR ARI DOMINEJA PAR VALUTU,ZINATNIEKA KANDIDATS.
tā viš i gaan,
t
ja ne aicina pa nopietnam, ne ņem īsti par pilnu, tad visādas čakras atveras uz dziļām ekonomiskām analīzēm :P
Barons22
B
Ui, ui, Valdīt... Nu tad nesadarbojamies ar Krieviju vispār? Ko? 9-11% mūsu ekonomikai taču nav pilnīgi nekas? Tu gan te runāji tikai par tirdzniecību. Bet kā ar pārējo? Ko? Ko tie stulbie vācieši izdomāja ar gāzes vadu? Ko? Viņi taču nav atkarīgi no Krievijas nemaz... Labāk muti nebūtu veltīgi vārstījis. Bizness ir bizness, kurš vienmēr meklēs kur izpausties. Un, ja būs izdevīgi, sadarbosies ar vienalga ko.
Ieva
I
Tiem igauņiem tā dzīve labāka nevis tāpēc, ka vienkārši lamā Krieviju, bet tāpēc, ka paši strādā, lai nevienam neienāktu pat prātā viņus iekļaut tai rietumnieku pieminētajā Austrumeiropā, kas nekādi nespēj pēc demokrātijas izcīnīšanas savākties un dzīvot bez kaklakungiem. Vienalga svešiem vai no pašu vidus!....Lai gan kaklakunga apzīmējums radījumiem tur augšās būtu pat ļoti liels gods.
Ieva
I
Ko tad tas mierīgais labais karotājs latvietis visus šos gadus neko citu, kā tās pakaļas, kas viņam ķēza virsū nav demonstrējis? Varbūt pa to laiku, kamēr sataisīsies karot, vismaz varēja biezpienu paēst, lai katrās vēlēšanās neievēlētu tos, kas visu laiku pie siles rosījušies?
Ieva
I
atkal un atkal mes varam parliecinaties,ka krievija,ar drausmigo augsto noziedzibas limeni, atgadina piekjezitu lopkautuvi,kur cilveks nevar justies ka cilveks.aber krievvalodigo sarkanarmieshu okupantu terorizetaas teritorijas ir tikpat degradetas,pirms to iebrukuma Latvija,cilvekiem te bija Skandinavijas dziveslimenis. -------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ --------------------- Nepieņēma krievu bandīti? Jo tas, ka neko citu nepamanīji, skaidri liecina par tavām interesēm.
Ieva
I
Tu vari meklēt to alternatīvu, taču ja no līguma vaļā tikt nevar, tad....Tā kā pirmkāt svarīgi ir nevis tas, kur pirkt to gāzi, bet, lai pie līgumu slēgšanas nevarētu tikt tādi...., kas pat tad, kad šiem to neizdevīgumu iebāž ģīmī, tēlo no sevis....
Sociāldemokrāts
S
"Krievijas tirguu ik pa briidim notiek iracionaalas un politiski motiveetas kampanjas pret kaiminjvalstu razhojumiem. Gruzijas viini, Norveegjijas zivis, Latvijas produktu boikots Maskavaa utt. utjp." Es te savā prātā, Krievijā būdams, tā naivi padomāju - a ko var darīt, ja Krievija laiku pa laikam jauc ekonomiku ar politiku? Var paķēmoties līdzi, piemēram, Krievija atrod Latvijas šprotēs dioksīnu, bet Latvija Krievijas marinētajās sēnēs vai šampūnā "atrod" diegus, matus, nagus u.tt. (atvainojiet par prastumu), bet nekaunību parmāca ar nekaunību. Tirdzniecības firmām kaitējums neliels, bet pret "nestilu" attiecībās laba mācība - "mazais latvis" atļaujas to, ko "lielais krievs" iemācījis. Lielajam būs kauns...
Aarzemnieks
A
Jautajums ir nevis ir vai vav tirgus, bet kaads ir tas Krievijas tirgus. Protams labi ja var ko paardot Krievijaa, bet uz Krieviju vien paljaujoties var ljoti aatri iebraukt graavii. Palasi vecas aviizes - Krievijas tirguu ik pa briidim notiek iracionaalas un politiski motiveetas kampanjas pret kaiminjvalstu razhojumiem. Gruzijas viini, Norveegjijas zivis, Latvijas produktu boikots Maskavaa utt. utjp.
Sociāldemokrāts
S
Es prezidenta teikto uztveru tā: Reālā sadarbība ar Krieviju nav liela, investīciju no Krievijas nav daudz. Bet brēka par Krievijas ietekmi Latvijā iet nepārtraukti. Secinājums - maza vilna, bet pārspīlēti liela brēka. Kāpēc? Vai tā "vilna", tas labums no Krievijas tirgiem Latvijai nevar būt lielāks? Kāpēc ne? Pagājušā nedēļā pats biju Krievijā darīšanās. Redzēju lidmašīnā pāris paziņas, kuri visdrīzak brauca kārtot biznesa lietas. Bez trokšņa, bez brēkas - lietas notiek... Kas pārsteidza Krievijā? Tur ir daudz importa prechu - kaut vai Šeremetjevas lidostas zālēs automāti pārdod Coca-Cola, Sprite, saldumus utt. Krievijā ir liels tirgus, milzīgs tirgus, salīdzinot ar Latviju. Rietumu ražotāju precēm tas IR tirgus, Latvijai - NĒ, NAV tirgus, NEDER tāds tirgus! Bet... kuri mums te iestāsta, ka Krievija nav Latvijas precēm piemērots tirgus? Ja mums to saka Latvijas ierēdņi, tad viņu teiktajam nav lielas praktiskas nozīmes, jo ierēdņi neko netirgo un par to, ir vai nav piemērots eksporta tirgus, izlasa avīzēs. Ja mums to saka importa tirgotāji, tad arī viņu teiktajam nav praktiskas nozīmes, jo Latvijas tirgotāji biežāk sekmē ārzemju ražojumu pardošanu Latvijā, nevis Latvijas ražojumu pārdošanu ārzemēs. Importa tirgotājiem Krievijā grūti atrast preces, kuras varētu vest uz Latviju - alkohols, cigaretes, kosmētika (ziepes, šampūni), dažas pārtikas preces, protams, gāze un naftas produkti un... pa lielam, tas arī ir viss? BET KO SAKA LATVIJAS RAŽOTĀJI? Vai viņiem Krievija IR potenciālais tirgus? Ražotāju viedoklis pašlaik ir vissvarīgākais, jo eksporta tirgi Latvijai nepieciešami. Pret to iebilst grūti! Un mani pilnīgi neiteresē tas, ko par šo jautājumu domā Visu Latvijai! un Tēvzemei / Brīvībai. Ekonomika pilnīgi nav viņu lauciņš. Lai pastaigājas ar karogiem un ar lāpām, bet lai nejaucas saimnieciskajā dzīvē! Krīze necieš tukšu brēku...
Vecis
V
Izskatās, ka Krievija ir pārvērtējusi Zatlera lomu šajā vastī.
Человек
Ч
Если бы Россия не поставляла мне 17,2 % серого гороха, ее экономика сильно бы пошатнулась. А я, благодаря серому гороху, могу отменно пердеть.
Budapešta vēl atceras 1956..
B
Zatlers uz Maskavu brauks gan, jo Merkele lika viņu pieņemt Maskavā! Ziņo tv NEKĀ PERSONĪGA! vau-vau-vau-vau vau-vau-vau-vau Nu ko tagad krancis ries? Kas ir teicis, ka Eiropa domā u n lemj Krievijas interesēs? vau-vau-vau-vau vau-vau-vau-vau krancis kvaukš, bet karavāna iet tālāj! Tā lūk!
Budapešta vēl atceras 1956..
B
vau-vau-vau-vau vau-vau-vau-vau vau-vau-vau-vau izlīda no būdas krancis.
Arturs - Pensionars
A
Neapšaubāmi pareizi vārdi.Krievu propogandiskie triki nevar apgāst faktus.ES ir 500 miljonu tirgus.Krievijā ir tikai 140 miljoni.3,55 reizes lielāks tirgus arī nosaka mūsu iespējas.Ja skata pasaules ekonomiku kopumā,tad lielā kaimiņa vieta ir 2 - 2,5 %.Ja ņem elektronikas vietu,tad kaimiņš iespēj tikai 0,075 % pasaules eksporttigus apjoma.Tikai izejvielu un pirmkārt naftas un gāzes tirgū Krievijas apjomi ir 10 - 12 %,ES - 30 %.Tad lūk,šie piegāžu apjomi arī ļauj krieviem manupulēt ar uzskatiem un apgalvot,ka viņu ietekme ir milzīga.Īstenībā nekā tāda nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas