Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zatlers: Neatkarīgi no referenduma Satversme ir jāgroza

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
skuķis
s
kāpēc tik zemu vērtēt savu tautu? man piemēram viss ir skaidrs. un cik noprotu, lielākai tautas daļai arī. visi kas te cepās, savu nostāju jau ir izveidojuši un ja nebūs baigais slinkums aizies nobalsot (kaut parasti pierādās, ka runāt visi jau ir gatavi vienmēr, kad pie darbiem jāķeras...) paanalizējot vispārējo domu, top skaidrs, ka lielais vairums PAR grozījumiem jau ir nosvēries, tātad, rezultātam vajadzētu būt pozitīvam, protams, ja atkal skaļākie bļāvēji neizrādīsies visšvakākie darītāji... ja izlasa rūpīgi rakstu, Zatleram ir pilnīga taisnība par tiem trūkumiem. tas var patikt un var nepatikt, bet tas ir fakts! tātad secinājums - šobrīd visi atkal lecas ne par lietas būtību. neviens nevērtē prezidenta teikto, visi tikai bļauj, ka prezidents melo!!!! pat neiedziļinoties, ko tad īsti prezidents saka....
op
o
Tieši tā. VZ cenšas nobremzēt svārstīgos.
AD
A
Nekā jauna un būtiska šajā rakstā nav.
rr
r
Nav jau runa, ka uzreiz ar 10% jaatlaiž, bet tikai ierosina atlaišanas iespēju, kuru pēc tam realizē vai nē.
Madris
M
Zatlera interviju neredzēju, darbs,bet Satversme jāgroza pamatīgi it sevišķi par deputātiem ,lai būtu atbildīgi ar savu maku par brāķa darbu.
lno
l
"Ja pašreizējie procesi attīstīsies bez pārmaiņām, tad pēc divarpus gadiem mēs būsim vēl sarežģītākā situācijā un "Krievijas Tautas partija" būs ļoti spēcīgās pozīcijās. Ja gribat turpināt to valsts attīstību, kāda tā ir bijusi pēdējos gados, lūdzu - sēdiet mājās un neko nedariet! Es nezinu, kad būs nākamā iespēja," laikrakstam paudis Ikstens.
Zuze kuricai un ļēļukam
Z
Ka tik malacīši paši neiekrītat bedrē, kuru citiem rokat, jo tik lielus šmučeņus kā Jūs pat šito aptaurēto vietā negribētu redzēt, jo labi zinu, kādas domas Jums rosās savās galviņās un kā ročuki uz savu pusi Jums kustas... Bet nāks laiks un visu šo murgaino laiku izgaismos...
Lelle
L
Uh kā oranžais birojs rukā!!! Nu nesanāks vairs tautu apjāt...zvaigznēs rakstīts, ka šoreiz tauta uz oranžo taukmūļu demagoģijas vairs neuzķersies, bet aizies uz nobalsos "PAR".
Ērglis
Ē
Visi cepjās par to, ka Zatlers cenšās zobus apvārdot, jo šī Saiema NEKAD nepieņems NEVIENU lēmumu, kas liks tai atkāpties. NEKAD. Visi zin, ka Zatlers cenšās samulsināt tos, kas vēl nav izlēmuši.
skuķis
s
Es nekur nelasīju textus, ka Zatlers aicinātu nebalsot! Es lasīju tikai to, ka, viņaprāt, šie grozījumi ir nepilnīgi, kam nevaru nepiekrist arī es. Es lasīju, ka Zatlers uzskata, ka šie grozījumi ir jānodod Saeimai, arī, ja netiks savākts pietiekami daudz tautas paraxtu. Es lasīju, ka experti skaidro, kad varēs ierosināt papildinājumus pieņemtajiem grozījumiem.... Par ko atkal visi cepās?! Vai man būtu kaut kāds cits raxts atvērts????
>>hmm
&
Priekš kam jāgaida kārtējo pozitivisma kompaņu 2010. gadā, kad var patriekt tūvākā laikā?
Viesulis
V
Vispār jau šeit ir kaut kas izvilkts, bet ne pilnībā, no tā ko VZ teica šorīt 900 sekundēs. Līdz šim nebiju dzirdējis tik sakarīgu interviju ar viņu - tas, uz ko viņš norādija, bija, ka ne tautai, ne arī pašam parlamentam faktiski nav tiesības sevi atlaist, kas nav pareizi un šī kārtība ir jāmaina. Viaņš arī deva mājienu uz to, ka līdzdalība referendumā norādīs uz to, cik cilvēki ir aktīvi. Ņemot vērā viņa amatu, nevar sagaidīt, ka viņš atklātā tekstā pateiks - visiem ir jāiet un jātriec tie 100 zagļi ellē. Viņš arī atteicās runāt par otru referendumu līdz pirmais nebūs beidzies, lai nejauktu cilvēkiem galvas. Tas bija ļoti pareizs un labs gājiens, jo, piemēram, TūPlisti, "mācītājviltvārži" un citas sabiedrības pabiras tikai priecājas, ja cilvēkiem jauktu galvu ar to, kas kurā brīdī ir jāatzīmē....Visā visumā, VZ ir pelnījis bonusu par šīrīta interviju, ko laikam par šo cilvēku saku pirmo reizi!
Zuze tiem demokrātiņiem
Z
Redzu ,ka ļoooti cenšaties mani aplikt, bet ne uz vienu jautājumu neatbildējāt pēc būtības, bet tāds jau NAV jūsu mērķis. Bij.satv.tiesas večuks tik pat labi 90 gados juridiskajā komisijā akceptēja visus prihvatizācijas likumus, tāpēc viņa saprašanai par likumdošanu brīvā demokrātiskā valstī ne santīma nedodu, jo ja 10 gadus cepa vanckarus, tad tagad arī vanckars iznācis. Tāpat man nav ticības, ka jaunā šļura (ko tauta kā 1940.gadā ievēlēs) gribēs uzlabot Satversmi, vēlēšanu sistēmu un ierobežot partiju patvaļu! TĀ KA TURPINIET VIENS OTRU APZĀKĀT UN NO JAUNAJIEM- VECAJIEM MANNU GAIDĪT!
hmm
h
Pilnībā pievienojos viedoklim, ka REFERENDUMAM IESNIEGTIE grozījumi, ir nepieņemami, un nav atbalstāmi to zemās kvalitātes dēļ. Un tas nekādi nav saistāms ar šīs Saeimas novērtējumu, šo Saeimu mums jau ir tiesības 2010. patriekt, kur vēlamies.
trusis nejaukais
t
tev capslock iespruudis. un nomierinies, pie pirmaas sakaariigaas saeimas shie groziijumi tiks uzlaboti. ir svariigi izkusteeties no shii mirushaa punkta peec iespeejas aatraak. un nestreso par cittautieshiem, ej chakli uz referendumu un paud savu nostaaju nevis seedi maajaas un bljausties ka luuk cittautieshi realizee savas tiesiibas bet tu luuk esi taada muljkje ka tikai bljausties labi saprotot ka ar klarotiiti mutee tev labaaku dziivi nedz shii valdiiba nedz nespeejiigais (driizaak piestaaveetu - impotentais) prezidents negrib.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KAS TIEK NODOTS NOBALSOŠANAI?


Paredzēts grozīt Satversmes 78. un 79.pantu, iekļaujot tajos normu, ka vienai desmitai daļai vēlētāju ir tiesības rosināt Saeimas atlaišanu, iesniedzot attiecīgu lēmumprojektu Valsts prezidentam. Prezidentam tas jānodod Saeimai. Ja Saeima to nepieņem bez pārgrozījumiem pēc satura, tad tas ir nododams tautas nobalsošanai.

Saeima tiktu atlaista, ja balsotāju skaits būtu vismaz 50% no pēdējās Saeimas vēlēšanās piedalījušos vēlētāju skaita (laikā līdz 10.Saeimas vēlēšanām tie būtu 453 730 vēlētāji) un ja vairākums (226 866 balstiesīgo) balsotu par likumprojektu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas