Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Zatlers: Obama ir Latvijas draugs

Trešdien, 5.novembrī, Valsts prezidents Valdis Zatlers apsveicis demokrātu kandidātu senatoru Baraku Obamu ar uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās. Savukārt ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) nosūtījis apsveikuma vēstuli ASV viceprezidenta amata kandidātam senatoram Džozefam Baidenam, nododot veiksmes vēlējumus B.

Obamam un viceprezidentam viņu turpmākajā darbībā pēc stāšanās amatā.ASV ir Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais, un Valsts prezidents ir pārliecināts, ka ar Baraka Obamas uzvaru vēlēšanās turpināsies ciešā sadarbība, kas izveidojusies starp Latviju un ASV. „Baraks Obama ir Latvijas draugs, jo jau iepriekš izrādījis savu atbalstu Latvijai. Viens no tādiem apliecinājumiem ir viņa līdzdalība iniciatīvā par ASV Senāta rezolūciju Latvijas 90.gadadienā, kur uzsvērta Latvijas gadu desmitiem ilgās okupācijas nelikumība,” norāda Valsts prezidents Valdis Zatlers. Rezolūcija ASV Senātā pieņemta šā gada septembrī. Latvija vienmēr ir baudījusi gan republikāņu, gan demokrātu administrāciju atbalstu, tādēļ Valsts prezidents ar pilnu pārliecību sagaida turpmāku Latvijas un ASV attiecību stiprināšanu, lai turpinātu strādāt pie globālajiem un reģionālajiem ekonomikas un drošības izaicinājumiem jaunā kvalitātē. Latvija sagaida, ka Baraka Obamas uzvara vēlēšanās veicinās vēl tuvāku Ziemeļamerikas un Eiropas sadarbību.

Savukārt ārlietu ministrs M. Riekstiņš apsveikuma vēstulē īpaši uzsvēris arī senatora Dž. Baidena darbību ASV Senāta ārlietu komisijas priekšsēdētāja amatā un personīgo ieguldījumu Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu attiecību veicināšanā, kā arī stingro atbalstu Latvijas integrācijai NATO.

‘Izsaku pateicību jaunievēlētajam prezidentam Barakam Obamam par viņa pausto atbalstu jau priekšvēlēšanu debašu laikā Baltijas valstu un citu jauno demokrātiju centieniem," norāda M. Riekstiņš. Arī viņš atzīmē B, Obama ieguldījumu iepriekšminētajai ASV Senāta rezolūcijai.

Vēstulē uzsvērts, ka Latvija augstu vērtē ciešās attiecības ar ASV un apliecina Latvijas gatavību arī turpmāk aktīvi sadarboties gan divpusējo, gan daudzpusējo sadarbības formātu ietvaros. „Esmu pārliecināts, ka Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu attiecības turpinās attīstīties līdzšinējās draudzības garā,” atzīmē ārlietu ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Vaira Vīķe- Freiberga: eiroatlantiskās saites būs ciešākas kā jebkad

Guntis Ulmanis: pasaulei vajadzēja optimisma dvesmu

Kārlis Streips: tas ir grandiozs panākums ASV

Pauls Raudseps: izmaiņas ir iespējamas

Aivis Ronis: Obamam nav līdzvērtīgu partneru Eiropā

Pēteris Strautiņš: svarīga Obamas nostāja enerģētikas jomā

Ojārs Kalniņš: durvis Obamam atvēra Bušs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas