Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zatlers piedalīsies referendumā

Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalīsies 23.augusta tautas nobalsošanā par grozījumiem pensiju likumā. Kā V.Zatlers norādīja intervijā radio SWH, rīt viņam "zīmodziņš būs". Pēc prezidenta vārdiem, pirmais referendums bija ļoti būtisks, jo skāra pilsoņu tiesības, bet rītdienas referendums ir "vairāk par naudu un valsts budžeta sadalījumu, par ko nebūtu jālemj referendumā". Taču viņš vēlreiz atkārtoja pirms Satversmes grozījumu referenduma sacīto, ka katram ir jābūt aktīvam pilsonim un referendumā jāpiedalās ar savu par vai pret balsi.

Arī bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piedalīsies sestdien rīkotajā referendumā. Kā Dienai pastāstīja viņas sekretāre Karīna Rāviņa-Vimba, prezidente uz tautas nobalsošanu aizies, lai izpildītu savu pilsones pienākumu. K.Rāviņa-Vimba gan nevarēja pateikt, kāda ir prezidentes nostāja par referendumam nodotajiem grozījumiem un kāds būs viņas balsojums tajā. V.Vīķe-Freiberga balsos Īvandes pagastā.

Savukārt bijušais prezidents Guntis Ulmanis tautas nobalsošanā nepiedalīsies. Kā Dienai pastāstīja viņa  sekretāre Eva Eihmane, šādu lēmumu G.Ulmanis pieņēmis, jo uzskata, ka referenduma ideja pati par sevi ir "bankrotējusi". "Neviens pēdējais referendums nav sevi attaisnojis, tie visi ir izgāzušies, jo politiķi nav spējuši tos sagatavot tādā kvalitātē, lai pārliecinātu tautu par šo referendumu lietderību," viņa viedokli pauda E.Eihmane. Viņaprāt, gaidāmais referendums esot "kārtējā politiķu neizdarība", un bijušais prezidents nevēlas tērēt savu laiku un enerģiju, lai to atbalstītu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas