Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zatlers rosina diskusiju par vēlēšanu sistēmas pilnveidošanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vienīgā
V
pareizā vēlēšanu sistēma būs tad, ja dos iespēju ievēlēt tikai konkrētam vēlētājam deputātus, kurus viņš pazīst personīgi, un būs pārliecināts par viņu daba kvalitāti. Izdarīt to var ļoti vienkārši, mēs taču pazīstam tos cilvēkus, kurus ievēlam pašvaldībās, tātad no viņiem arī jāizvēlas deputāti uz novadiem (tā jau tas notika, jo virzīja deputātus no pašvaldībām uz rajona padomēm), savukārt no novadiem jāizvirza pārstāvis uz saeimu. Tad mēs tā droši varētu teikt, ka esam izvirzījuši valdībai savus pārstāvjus, kurus jādod iespēja saviem vēlētājiem atsaukt.
Lāpītāja.
L
Var redzēt,ka jūs pārtiekat no mītiem,un neesat redzējis un dzirdējis darbībā savus ideālus VL, es ar tikko viņi saplivināja spārniņus ar pieteikumu,ka nu pārtaps par partiju nodomāju, jāpaskatās, varbūt ka cerīgi ,aizgāju redzu,jauni smuki,nacionāli,karogi,folkloras kopa,slaidi,kuros tā skaisti ar karogiem pastaigājas pa piemiņas vietām,kopā padzied. Nu labi, bet partija un iešana politikā nav staigāsana ar karogiem,nolasīja paziņojumus, vis ok, bet tie tikai paziņojumi, programma būšot vēlāk, nu labi,un kas tad bija vēlāk??? Programma tik pat deklaratīva kā visiem citiem,jēgas par konkrētu lietu risināšanu nekādas,kad prasi,kātu domā šito darīt,vai šito-atbilde-par to mēs domāsim pēc tam.Nu un kad viņi sašķēlās un savā starpā izkāvās jau pēc pusgada,un nesen lasīju,,ka nupat atkal esot kaut kādā savā saietā kāvušies. Vai tiešām kāds tādus nenobriedušus,hormonu vētru plosītus gailēnus var uztvert nopietni, vai tad jūs nopietni cerat,ka viņi būtu spējīgi uz kaut ko nopietnu,izņēmot dziedāt,karogus vicināt un izkauties pa laikam. Ir citi jauni cilvēki, ar labām izglītībām,labām profesijām, tā no 30-35 -38 gadi,tiem jānāk, tiem jau ir kaut drusku pieredze un prāts galvā.
jautājums
j
Tā kā šo diskusiju ir rosinājis Zatlers, tad es viņam ieteiktu : 1. varbūt tik ļoti nelikt uzsvaru uz izmaiņu izdarīšanu Satversmē. Šo Valsti dibināja un Satversmi rakstīja Diža Paaudze. Mums vajadzētu mēģināt kļūt Viņu ideālu cienīgiem, nevis pazemināt Viņu noteiktos standartus pēc savām aktuālajām vajadzībām. 2. kā Prezidentam nopietni runāt ar savu Tautu (īpaši pirms vēlēšanām) par pilsoņu atbildību izdarot izvēli vēlēšanās. Ka Pilsonim ir ļoti nopietni jāizvērtē sava izvēle, saprotot, ka ar to būs jāsadzīvo līdz nākamajām vēlēšanām. Ka Vēlēšanas nerīko melnrakstā ar to domu, ja kas nepatiks uzrīkosim referendumu un rīkosim vēlēšanas līdz mums rezultāts patiks vai vienkārši apniks un vēlētāji neies pildīt savu pienākumu. Ka, ja partija vai konkrēts politiķis nav turējis savus priekšvēlēšanu solījumus jau 3 reizes, tad nav izredžu, ka nākamā būs reize, kad tās notiks. Ka nu nevajag kāpt uz tā grābekļa atkal... Prezidentam, mēdijiem, nevalstiskajām organizācijām būtu jāvelta ļoti liela uzmanība vēlēšanu nozīmes izskaidrošana Tautai. Bet, ja Tauta izvēli ir izdarījusi tā ir jārespektē. Viemēr vēlēšanās būs zaudētāji...
aldis
a
Es pieļauju, ka jau ar šīm vēlēšanām politikā nāks jaunā, kvalitatīvāki labākā paaudze, piem. no partijas "Visu Latvijai!".
jautājums
j
Kā teiksi. Tikai, lai labotu arī ir jābūt Valstvīram līdzvērtīgam Viņiem. Tu esi? Un lūdzu piemērus no attīstītajām valstīm, kur ir tādi precedenti. Un Tauta ievēl, ko grib. To sauc par Demokrātiju ( demos). Ir protams trūkumi.Bet ko Tu piedāvāsi tās vietā Diktatūru vai Monarhiju, lai būtu, kas domā tautas vietā?
ululiņš
u
Valstsvīri, kuri rakstīja Satversmi, cerēja, ka Saeimā ievēlēs Valstsvīrus. Šo kļūdu mēs viņiem piedosim. Un pielabosim Satversmi.
jautājums
j
Palasīju komentārus, oi,oi,oi... Man būtu šādi priekšlikumi: 1. Neaiztikt Satversmi! Tie bija gudri veči, kuri to rakstīja, kad valsti dibināja. Tie bija Valstvīri! 2. Katram vēlētājam izlasīt izvēlētās partijas programmas īso kursu, nevis tikai skatīties reklāmas TV. 3. atcerēties , ko ir solijuši tie par kuriem tu balso. Un nākamajās vēlēšanās , ja solījumi nav turēti ,izvēlās balsot par citu partiju. Visas pasaules attīstītās valstis tā dzīvo. Un veiksmīgi. Parasti visas ģeniālās lietas ir vienkāršas.
Givi
G
Pirmkart, jabeidz diskutet. Prezidents uzdeva Saeimai līdz Ziemassvētkiem izstrādāt grozījumus Satversmē. Saeima to neizdarīja. Ja Zatleram butu gods, viņam butu jāatlaiž Saeima vai jāaiziet pašam. Politisku sistemu jāmaina, dodot tautai tiesības velet visus varas zarus - Saeimu, valdību un tiesnešus un dodot tiesības tos noņemt (tikai tautai)
Demokrātija
D
Ja līdz pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām jūnijā nekas nemainīsies, varēsim redzēt pašreizējās politiskās elites norieta sākumu un jaunas elites veidošanos. ---------------------------------------------- -------------------------- Tātad, pēc Pabrika domām, vajadzīga jauna "elite", bet ne elites varas mazināšanās... Uzskatu, ka demokrātija ir pilnveidojama ar atsevišķu politisko grupējumu varas mazināšanos un pakāpenisku valsts pāriešanu visas sabiedrības politiski koordinējošā pārvaldē (aptaujas, internets) un sabiedriski kontrolētu profesionāļu izpildījumā (visās dzīves jomās).
Pētersilis
P
Latvijā jāievieš Eiropas mažoritāro vēlēšanu sistēmu!
trusis nejaukais
t
amerikaanjiem ir taadi TV raidiijumi jeb shovi, kur jautraa atmosfeeraa var papljaapaat ar polulaaiem cilveekiem par populaaraam teemaam. Zatlers, luuk, saak maigi sakot atgaadinaat kaadu, kas iedomaajas esam populaars cilveeks, kas uzaicinaats uz TV shovu. Zatlers joprojaam nav speejis atbildeet uz savu muuzhiigo jautaajumu - "kas es esmu?"
Lāpītāja.
L
Cik gan īsa ir jūsu atmiņa,mīļie tautieši.Tas viss jau ir bijis.1990.gadā AP mēs vēlējām vienmandāta apgabalos. Toreiz vēl bija tikai PSKP, LTF,IF un LLNK, vietu ar bija vairāk,liekas ka 140 mandāti. Nu un ko tad dabūjām,ar LTF atbalstu iekšā tika arītie partiju sekretāri un čekisti kam jātiek bija, tad 4.maijā tika nobalsots par surogātneatkarību, jo pa īstam jau sadūšojās tikai 21.08.vairāk kā pēc gada,un tas arī tikai tāpēc ka viena daļa zināja,ka laukā gaida tauta un ja nenobalsos,labākajā gadījumā dabūs ar sapuvušāmolām,vai slitākajā....nu un ko tad viņi darīja pēc tam,metās taisīt prihvatizācijas, ačgārnus zemes reformas,sertifikātu u.c.likumus,fiksi nodibināja neformālu"acītes klubiņu" no kura izauga LC, valdībā toreiz sākās1.godmaņlaiki utt,un tie deputāti pārsvarā kā piemēram saulvedis Dīvāns,savā Smiltenes apgabalā,labākajā gadījumā parādījās1xpatiem3gadiem.Bet toreiz jau vēlvalsts nauda oligarhiem vēl nebija salaupīta, Šķēle vēl tikai kā ministra vietnieks tikko ķērās pie pārtikas uzņēmumu prihvatizācijas un sāka pelnīt savu 1.miljonu!! Toties tagad viņam būs daudz lētāk nopirkt saviem rokaspuišiem tos 100 vienmandāta apgabalus, jo tas tomēr sanāks lētāk,kā raidlaiki televīzijās un "pozitīvisma kampaņas"pie dārga reklāmista. Uz priekšu mažoritāristi!!! Uz pilnīgu Latvijas tautpartizāciju( nu labi,kādu apgabalu viņš atstās arī SC)
Latv No UK
L
:) Piedavaju Balsot Par - "Bandiitiskaa Partija" Laipni lugti visi - profesionali un amatieri. Galvenais Motiivs - Zagsim, bet dosim zagt arii citiem. Mees nezagsim Miljardus - aprobezhosimies tikai ar miljoniem.
RĪKOJAMIES!
R
RĪCĪBAS PARTIJA AICINA un PIEPRASA: 1) Izveidot profesionāļu valdību! Lauksaimniecības mehanizatora diploms finanšu ministra krēslā sēdošajam drīkst būt tikai slikta anekdote. Diemžēl pagaidām tā ir Latvijas valsts realitāte. RĪCĪBAS PARTIJA uzskata, ka visiem ministriem jābūt vismaz ar augstākās izglītības diplomu savā atbildības jomā un, vēlams, ar zinātņu doktora grādu. Tāpēc aicinām Saeimu izveidot profesionāļu valdību – valdību, kas sastāv no profesionāļiem. Aicinām Valsts Prezidentu pieprasīt Saeimai izveidot profesionāļu valdību un, ja saeima atsakās mainīt valdību, nekavējoties atlaist Saeimu. 2) Mainīt nodokļu politiku, lai atbrīvotu ekonomisko aktivitāti valstī! - Pakāpeniska PVN atcelšana: pirmais solis – PVN atcelšana pārtikai, medikamentiem, bērnu precēm un apkurei. Pārējām precēm un pakalpojumiem PVN jāsamazina līdz 15 %. - Pilnīgi atbrīvot no nodokļiem reinvestēto peļņu. - Atcelt jebkurus nodokļu maksājumu avansus. - Palielināt ar nodokļiem neapliekamo ienākumu daļu līdz iztikas minimuma līmenim. Tas jākoriģē katru gadu. - Ieviest fiksēto nodokli individuālajiem uzņēmējiem. - Pilnībā atbrīvot no ienākuma nodokļa uzņēmumus, kuru gada apgrozījums ir mazāks par 36 000 latu. - Ieviest mākleru, brokeru, specializēto organizāciju un brīvo profesiju vienreizējās maksas licences, lai samazinātu to pakalpojumu cenas. - Atcelt nodokļus, kuru iekasēšanas izdevumi pārsniedz valsts ienākumus no šiem nodokļiem. 3) RĪCĪBAS PARTIJA aicina izveidot sabiedrisko uzraudzības padomi PAREX bankai. Ir ļoti svarīgi, lai banka, kur valsts iegulda ap miljardu latu, tiktu pārvaldīta valsts un sabiedrības interesēs. Tas novērsīs risku, ka PAREX banka varētu tikt izzagta šaura personu loka interesēs. Sapulce sāksies 17. janvārī 12.00 pie Saeimas
makaka
m
Abdula 21:18 Pirms kautko rosināt, jāpadomā, kas tad pieņems vēlēšanu likuma grozījumus - tie būs tie paši deputāti, kas tagad sēž Saeimā un cer sēdēt līdz kapa malai!.." MĒS VISI VISI - mēs tak darboties spējīgi un gatavi !

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas