Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Zatlers: sabiedrībā iestājies morāls pagrimums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
petersons
p
Es tev piedodu
Karīna
K
Daudz tiek komentēta prezidenta V. Zatlera runa Aglonā, bet pilnīgi bez ievērības palicis tas, ko teica premjers V. Dombrovskis: Godātais Valsts prezidenta kungs! Jūsu Eminence! Ekselences! Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dalībnieki, svētceļnieki un visi klātesošie! Aglonas bazilika jau sen ir kļuvusi par vienu no nozīmīgākajām katoļu svētvietām Eiropā. Šeit ik gadu augusta vidū pulcējas ticīgie no daudzām pasaules valstīm. Arī es ar patiesu prieku šogad braucu uz Aglonu, lai būtu kopā ar jums visiem šajos skaistajos ticības un lūgšanu svētkos. Šobrīd, kad vai ik dienu dzirdam vārdu „krīze", tieši ticības un uzticēšanās atgūšana būs viens no svarīgākajiem nosacījumiem, kas ļaus mums pārvarēt laicīgās grūtības, pretī gūstot ļoti nepieciešamas mācības un iemantojot jaunas atziņas. Ir svarīgi, ka izeju no šī brīža situācijas meklējam ne tikai finansiālajā, bet arī morāli ētiskajā plaknē. Lai pārvarot eksistenciālas problēmas, nostiprinātu tautas garu. Tautas gara atdzimšana būs noteicošs faktors, lai mēs kopīgiem spēkiem veiktu reformas ne tikai savā valstī, bet arī savā apziņā un domāšanā. Šī krīze ir sekas mūsu maldiem un tam, ka esam dzīvojuši tā, kā to nedrīkstējām atļauties. Tikai apzinoties un saprotot savas kļūdas, mēs varam doties tālāk. Ir pienācis laiks nopietni pārdomāt tos mērķus, kas mūsu valstij ir patiesi prioritāri un nozīmīgi. To pieprasa mūsu prāta un gara ekoloģija. Nebaidīšos teikt, ka mūsu valsts tautsaimniecībai turpmāk ir jābalstās uz ētiskiem principiem, tai ir jāspēj pieņemt nesavtīguma un „dāvināšanas loģika", nedomājot par personīgo ieguvumu. Viens no svarīgākajiem mūsu valsts atjaunošanās stūrakmeņiem būs vienotība. Tāda vienotība, kādu redzam stiprās un ticīgās ģimenēs. Un tādu ģimeņu šodien Aglonā noteikti ir tūkstošiem. Tādēļ vēlos pateikties visiem tiem, kas savus bērnus audzinājuši stiprā ticībā un dziļā savstarpējā saticībā, jo šie cilvēki neapjuks un nezaudēs dzīves pamatvērtības pat vissmagākajos pārbaudījumos! Šajā brīdī aicinu Jūs visus aizlūgt arī par Latvijas valsts attīstību. Tādu attīstību, ko Pāvests Benedikts XVI savā enciklikā „Caritas in Veritate" ir nosaucis par virzošo spēku, kurā „mīlestība tiek balstīta patiesībā". Tādēļ es visiem klātesošajiem, kā arī visiem Latvijas iedzīvotājiem gribu novelēt, lai šis vadmotīvs mums palīdz justies kā vienai ģimenei, kas cenšas īstenot taisnību un mieru mūsu pašu zemē. Mīlestība patiesībā, kas ir galvenais mudinošais spēks katra cilvēka un visas cilvēces turpmākai attīstībai. Paldies par Jūsu ticību un lūgšanām
Kauns
K
Vai viņš pats visvairāk neapkauno valsti? Miljoni tērēti paša labsajūtai Jurmalas rezidence,nenormālas algas Rīgas pilī,nenormāita maksa par viņa teriņiem par uzstāšanos pili,pat macot dejot un tamlīdzīgi, tika sponsorēta viņa dēla sporta komanda ,bet citiem piga. Pats par valsts naudu izklaidējās Pekinas olimpiadē,kad citi Baltijas prezidenti tikās Gruzijā.Šis saraksts varetu but ļoti garš, kas liecina par viņa morales pagrimumu,kad tiekot pie lielās siles naudu kaisa pa labi un pa kreisi, lai pats dzivotu ka paradize un uzspļauj tautai kas novesta pie bada robežas
vim
v
Latvija tiešām ir superdīvaina valsts. Citās demokrātiskās valstīs politiķi un varasvīri uzņemas sabiedrības priekšā atbildību par problēmām valstī. Jo tas ir viņu darbs - saredzēt, paredzēt notikumu virzību un to kopsakarības un visu kopējo ainu valstī un attiecīgi strādāt. Bet Latvijā izrādās viss ir otrādi - sabiedrība ir atbildīga politiķu priekšā - kam ņēmāt par daudz aizdevumus, kā drīkstat gribēt pietiekamu algu par godīgi padarītu darbu utt... Un tagad redziet, kas notika - jūs esat morāli pagrimuši, tādi un šitādi... Teikt, ka Latvijas sabiedrībā ir iestājies morāls pagrimums ir tikpat netaisni un analfabētiski kā par britiem teikt, ka tā ir cūcīga tauta.
SS
S
Zatlers melo morala degredacija ir iestajusies "politika"" kura pasu Zatleru bidija no zoodarza samazgu ieejas un aprobezotaja sabiedribas "elite". Ar sabiedribu viss kartiba un drizbus redzami rezultati un bus zatleram jautajums pasam sev Vai tad man jau jaiziet -atbilde Ja un visiem parejiem augstak pieminetajiem jo trulumaq laiki beigusies.
jautājums
j
Ļoti labi saprotu ! Bet Jums gan varbūt vajadzētu Bībeli pārlasīt... Tur tādi diezgan stingri noteikumi ir definēti...
Tev,jautājums
T
Vai tu pats saproti ko uzrakstīji. Ja tu nezini ko nozīmē Dieva vārda valkāšana,tad labāk tādas piezīmes neizsaki. Cik redzams ,tev šī lieta ir tumša bilde. Vispār ,es tev vēlu labu.
Not in my voice
N
“Kāpēc daži no mums, kā narkomāni alkatībā, nespēj atteikties vairot savu mantisko stāvokli uz valsts rēķina? +++++++++++++++++++++++++++ vai viņš to teica par Lilitu?
Not in my voice
N
Personīgi es nejūtos morāli pagrimis. Katrs lai runā pats par sevi!
nu jūs voroķiļi
n
pagrimusi ir t.s. elite ar zoodārzu priekšgalā latvijā ir bezgala daudz labu cilvēku pazīstu dažus nodzērušos, bet pat tie savā būtībā ir labi cilvji vienīgi pie valsts stūres ir laupītāji un viņu izbīdītie kretīni
jautājums
j
Neesat par daudz aizrāvies ? Jo stāv rakstīts...... Tev nebūs Tā Kunga, sava Dieva, Vārdu velti valkāt, jo Tas Kungs to nepametīs nesodītu, kas Viņa Vārdu velti valkā
Déjà vu
D
- kāpēc tie, kas strādā valsts darbā, ne vienmēr jūt atbildību par mūsu valsts cilvēkiem? Atbildi meklējiet sevī - pirms nu jau desmit gadiem šī tēma tika aizskarta kādā sarunā. Parakājaties savā atmiņā. Grēku piedošana sākas ar to nožēlošanu un problēmu risināšana - ar to noteikšanu an atzīšanu. Vispirms katrā pašā un pēc tam sabiedrībā kopumā. Citādi attīrīšanās un atdzimšana nav iespējama.
poters
p
patīk tusiņi kur savākti daudz ļaudis var pazīmēties ar gudriem textiem,pats pie brīvības piemenekļa savaca labi ja dsmit ar visiem žurnālistiem kopā )))
Netiesaaājiet,lai
N
Prezidents un premjers pirmām kārtām ir tādi paši cilvēki,kā mēs pārējie,un viņiem ir sava personīgā dzīve,kurā neviens nedrīkst iejaukties.Tas ,ka viņi apmeklē garīgus pasākumus ,ir normāli,jo jūs taču neko tuvāk par šo cilvēku personīgo dzīvi nezinat. Viņiem ir visas tās pašas tiesības ,kā pārējiem pilsoņiem šai valstī. Viņi var apmeklēt draudzi, kuru vēlas ,lūgt Dievu,kas viņiem to var aizliegt.Dieva acīs viņi ir vienkārši cilvēki ,jo Dievs nelūkojas uz cilvēku stāvokli sabiedrībā ,uz ieņemamo amatu,vai kādām citām ārējām pazīmēm,bet Dievs lūkojas uz cilvēka sirdi.Dievs mīl visus cilvēkus,un nešķiro nevienu,ne pēc tautības,ādas krāsas.Dievs ir suverēns ,unDievs arī cilvēku radījis ar brīvu gribu pašam izvēlēties,un Dievs respektē cilvēka brīvo gribu. Tāpēc svētīsim cilvēkus,un nerunāsim par viņiem ļaunu.Dievs zin visas lietas,kas notiek Latvijā,jo Dieva acīm un ausīm nekas nav apslēpts,Viņš pazīst katru vienu cilvēku,Viņš zin mūsu domas,dzird mūsu vārdus,un redz mūsu darbus,un pienāks brīdis ,ka katram vienam no mums,vai mēs ticam Dievam vai mēs neticam Dievam ,būs jāstājas katram Dieva tiesas priekšā,un jāatbild par visu ko miesā dzīvodami esam darījuši ,labu vai ļaunu,un atlaides nebūs nevienam,jo Dievs ir taisnīgs tiesnesis. Dievs nevienu netiesās pēc cilvēka taisnības,bet Dievs tiesās pēc Savas taisnībasun saviem vārdiem ,kas ierakstīti Bībelē. Tāpēc meklējiet Dievu un Viņa vārdus,kas ierakstīti Daunajā Derībā,jo šis ir Jaunās Derības laiks. Viņa vārdi ir patiesi ,Viņa likumi ir nemainīgi un taisni.Atlaides nebūs neviena,jo tu nevarēsi nearko aibildināties.Katram cilvēkam ir iespējams Dievu iepazīt,un tu esi vislaimīgākais cilvēks ,ka Dievs tev ir ļāvis un devis iespēju piedzimt zemē,kur pazīst un meklē patieso dzīvo Trīsvienīgo Dievu. Neniciniet Dievu un neniciniet cilvēkus,bet meklējiet Dievu,un svētījiet cilvēkus. Atstājiet tiesu pār cilvēkiem paša Dieva rokās.Dievs ir devis mums visiem Glābēju Savu Dēlu Jēzu Kristu,lai tie kas Viņam tic nepazustu,bet iegūtu mūžīgu dzīvību.Ticēsim un mīlēsim ,un nenicināsim nevienu cilvēku ,jo cilvēkus Dievs ir radījis pēc sava tēla un līdzības.
:):):)
:
man gan liekas,VALDI,ka no slimnīcas aizgāji ar ampulām kabatā un vēl tagad tās lieto,izlasi un pasvītro ko no visa tu pats ievēro un vēl -neesi man prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas