Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Zemkopības ministrs maksās par idejām "skābbarības torņa" fasādes rekonstrukcijai

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS), kurš neatbalsta vidi degradējoša statusa piešķiršanu Zemkopības ministrijas ēkai un tās nojaukšanu, aicina arhitektūras, mākslas un dizaina studentus un speciālistus piedāvāt idejas nama fasādes rekonstrukcijai.

Naudas prēmijas ministrs maksās no personīgajiem līdzekļiem, aģentūru BNS  informēja ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā.

Ideju konkursa uzvarētājs saņems 150 latu prēmiju, otrās vietas ieguvējs - 100 latu, bet trešās vietas ieguvējs - 50 latu.

Ministrs norādījis, ka augstceltne Republikas laukumā 2 nav vienīgā būve, kuras izskats neizdaiļo Rīgu, tomēr tā ar savu pastāvēšanu raksturo galvaspilsētas vēstures periodu, kas arī ir neatņemams Rīgas attīstības posms. Turklāt pēdējos gados augstceltnē ir ieguldīts liels darbs, lai nodrošinātu atbilstošus darba apstākļus biroju telpās, veicot ēkas iekšējo inženiertīklu un sistēmu renovāciju gan no Valsts investīciju programmas piešķirtajiem finanšu līdzekļiem, gan no iekasētās nomas maksas par telpu izmantošanu, uzsvēris ministrs.

"Gan kā zemkopības ministrs, gan kā Latvijas iedzīvotājs neatbalstu vidi degradējoša statusa piešķiršanu ZM administratīvajai ēkai un ieceri par augstceltnes nojaukšanu neatbalstu vēl jo vairāk. Tajā pašā laikā es esmu ļoti ieinteresēts Rīgas pilsētas attīstībā, tās vēsturisko vērtību un kultūrvides saglabāšanā, tādēļ vēlos atrast idejas augstceltnes fasādes uzlabošanai un vizuālās vides sakārtošanai," paskaidrojis Roze.

Ar konkursa palīdzību ministrs vēloties pierādīt, ka ir iespējami arī citi risinājumi ēkas nākotnei.

Projektus konkursam var iesniegt līdz 31.oktobrim, bet rezultātus paziņos 10.novembrī.

Atbalstu Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas iecerei nojaukt par skābbarības torni dēvēto ēku paudis gan UNESCO ģenerāldirektors Koičiro Macura (Koitchiro Matsuura), gan arī UNESCO Pasaules mantojuma centra direktors Frančesko Bandarīns (Francesco Bandarine). Šo ieceri atbalsta kultūras ministre Helēna Demakova, gan norādot, ka šis jautājums būtu jāizlemj pēc vēlēšanām.

Arī sabiedriskajā apspriešanā lielākā daļa iedzīvotāju pozitīvi vērtējuši ēkas nojaukšanu, jo, viņuprāt, tā neiederas vecpilsētas ainavā un bojā tās siluetu. Savukārt tie, kuri ir pret ēkas nojaukšanu, uzskata, ka nav vērts nojaukt to, kas jau reiz ir uzcelts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas