Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zīle: Notiek partiju vājināšana labējā konservatīvajā spārnā

Tā vietā, lai konsolidētu partijas, labēji konservatīvās partijas šobrīd tiek vājinātas, tā uzskata tēvzemiešu līderis Roberts Zīle.

Intervijā Neatkarīgajai Rīta avīzei, Zīle min vairākus faktorus kāpēc tā ir noticis. "Parasti sakrīt vairāki vektori, un tad tas process notiek. Viens noteikti ir - personiskās ambīcijas, kas pamatā nāca no maniem kolēģiem Eiropas parlamentā. Otrs - Latvijā ir interešu grupas, gan ar biznesu saistītas, gan tādas, kam ir politiskas ambīcijas, tās nepārprotami gribēja pārgrupēt politiskos spēkus."

Tas skāra ne tikai TB/LNNK, bet arī Jauno laiku (JL), Tautas partiju. "Tā vietā, lai konsolidētu partijas, notiek pretējs process - partiju novājināšana labējā konservatīvajā spārnā," intervijā saka Zīle, secinot, ka kopumā tas nāk par sliktu latviskajām partijām, jo sadrumstalo to politisko ietekmi. Zīle izteica cerību, ka situācija mainīsies jau līdz 2010.gadam un izdosies sekmēt konsolidācijas procesu.

"Esmu jau vairākkārt teicis - man šķiet, ka notikumi Latvijas politikā šobrīd lielā mērā ir saistīti ar konfliktu Ventspilī," sacīja Zīle. "Ģirts Valdis Kristovskis arī ir ventspilnieks, viņš pazīst Berķi, Skoku. Domāju, ka šiem cilvēkiem ir sava politiska interese."

Zīle arī stāsta, ka tēvzemieši konsultējas ar JL. “Ja būtu pamats atmest atmest bažas par JL potitiķu populisma vēlmēm, tad varētu izveidoties laba politiska sadarbība,” intervijā avīzei saka tēvzemiešu līderis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas