Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zīle: premjers prot paskaidrot, nenokaitinot sabiedrību

Pēc Satversmes tiesas (ST) sprieduma pensiju jautājumā valdībai ir jācenšas labot savas kļūdas un ja to nevar izdarīt šī valdība, ir jānāk citai, tādu viedokli intervijā _Latvijas Radio _pauda TB/LNNK līderis un Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle.

Eiroparlamenta deputāts uzskata, ka pašlaik ir juridiski pareizi jāveic korekcijas budžetā, līdzekļus pensiju atmaksai var atrast no starptautiskā aizdevuma. Nauda ir sociālā budžeta uzkrājumā. Zīle sacīja, ka uzticas Valdim Dombrovskim (JL), - "viņš aukstasinīgi un izsvērti atrod kompromisu, prot paskaidrot, nenokaitinot sabiedrību".

"Šāds risinājums bija sasteigts un juridiski kļūdains," atzina R.Zīle, taču viņš nepiekrīt viedoklim, ka valdības steigā pieņemtais lēmums pensiju jautājumā bija atbildības novelšana uz ST pleciem.

Pēc Zīles teiktā, vakar koalīcijas padomes sēdē netika diskutēts par ST spriedumu, deputāti iepazinās ar sprieduma tekstu, taču skaidrs, ka tuvākajās dienās noteikti ir jāsagatavo dokuments starptautisko aizdevēju informēšanai un situācijas skaidrošanai.

Zīle uzskata, ka starptautiskajiem aizdevējiem nedaudz ir jāskatās arī, kas notiek "viņu pašu mājās", jo katru gadu Eiropas ierēdņiem tiek indeksētas algas, taču Eiropas Komisijas (EK) ekonomikas un finanšu komisārs Hoakins Almunija nezin kāpēc nevēršas, piemēram, pret 3,7% algu pieaugumu paša algai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas