Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zivtiņš: fotoradari strādās arī -35 grādu salā

Latvijā esošie fotoradari, ko izmanto ātruma pārkāpēju fiksēšanai un sodīšanai, spēj pilnvērtīgi darboties arī ziemas salā līdz par -35 grādiem, tāpēc tos uzstādīs un izmantos arī ziemā.

Tā aģentūrai BNS sacīja Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš, komentējot izskanējušas bažas par dārgo ierīču it kā nespēju strādāt -10 grādu un lielākā salā.

Latvijā četru CP rīcībā esošo fotoradaru "MultaRadar C" tehniskajā instrukcijā norādīts, ka tie ir izmantojami un bez problēmām darbojas vismaz -10 grādu salā. Tomēr tas nenozīmējot, ka aukstāki laikapstākļi kaitētu fotoradaru darbībai.

"Radari darbosies arī pie -35 grādiem, jo to daļas ierīces iekšpusē sasilst," sacīja Zivtiņš, piebilstot, ka pirms fotoradaru iegādes speciāla uzmanība pievērsta tam, kā tie darbosies ziemas spelgonī.

Zivtiņš arī norādīja, ka katram radaram ir divi darbību nodrošinošie akumulatori. "Viens rezervē, ja nu otrs atsaka darbību," sacīja CP priekšnieks. Defekts, kas var rasties aukstuma iespaidā ir fotoradara lēndarbība, tomēr tā nekādi neietekmētu ierīces funkciju - konstatēt un fiksēt braukšanas ātruma pārkāpējus.

Savukārt apstākli, ka pārkāpumu, kas fiksēts pie zemākas temperatūras nekā -10 grādi, varētu apstrīdēt tiesā, Zivtiņš komentēja īsi - "tiesības apstrīdēt pārkāpumu ir katram".

Jau vēstīts, ka fotoradari aukstā laikā, iespējams, nespētu darboties, jo to izmantošanai ieteicamā gaisa temperatūra ir no plus 50 līdz mīnus 10 grādiem, trešdien rakstīja "Latvijas Avīze". Rīgas Tehniskās universitātes Autotransporta institūta lektors Ēriks Vonda izstudējis fotoradara tehniskos datus, bet nav atradis informāciju, ka tas būtu piemērots sliktiem laika apstākļiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas