Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

ZZS jau sākusi diskusijas par Rozes iespējamo pēcteci amatā

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) par zemkopības ministra Mārtiņa Rozes iespējamo pēcteci jau sākusi spriest, tomēr pagaidām lēmumu vēl nav pieņēmusi, žurnālistiem trešdien pēc frakcijas sēdes apliecināja ZZS līderis Augusts Brigmanis.

Deputāts paskaidroja, ka diskusijas ir sākušās, bet "konkrētu uzvārdu vēl nav". ZZS turklāt trešdien izteikusi aicinājumu zemniekus un lauksaimniekus pārstāvošajām organizācijām izteikt savus priekšlikumus par vēlamāko Zemkopības ministrijas vadītāja amata kandidātu.

Arī līdzšinējais zemkopības ministrs Roze žurnālistiem apliecināja, ka jau piedalījies apvienības pārrunās par iespējamiem kandidātiem zemkopības jautājumu risināšanai, tomēr konkrētus cilvēkus neminēja.

"Runājām. Šis nav īstais brīdis, lai par to stāstītu," vien norādīja politiķis.

Savukārt uz jautājumu par demisijas motīviem Roze atkārtoti paskaidroja, ka izjutis ilgstošu spiedienu, kā arī norādīja, ka, viņaprāt, otrdien notikušajā lauksaimnieku protestā īstenojušās citu politisko spēku ieceres.

"Galvenais ir, ka organizatori piemuļķoja zemniekus... Bez šīm ekonomiskajām vajadzībām tika izmantots pūļa efekts, lai izvirzītu politiskās prasības," sacīja ministrs, norādot, ka šo pašu organizatoru darbība bijusi vērojama 13.janvārī notikušajā protestā.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC), ja trešdien izturēs uzticības balsojumu, plānojis nākt klajā ar paredzēto ministriju apvienošanas modeli.

Premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis savukārt norādīja, ka nav izslēgtas arī izmaiņas partiju atbildības sfērās. Līdz ar to arī iespējams, ka Zemkopības ministrija, kas ilgstoši bijusi ZZS kompetence, varētu nonākt arī cita koalīcijas partnera pārziņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Zemnieki par ministru grib profesionāli, savu kandidātu nevirzīs



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas