Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

ZZS ministri tomēr mēģinās panākt atklātu valdības sēdi

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministri tomēr piektdien vēlreiz rosinās valdības sēdi rīkot atklātu, BNS ceturtdien pēc koalīcijas partneru sanāksmes pavēstīja ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) žurnālistiem apliecināja, ka koalīcijas partiju nostāja kopš izteiktā aicinājuma nav mainījusies, tomēr vienlaikus atgādināja, ka sēdes kārtību nosaka Valsts prezidents. Savukārt A.Brigmanis uzsvēra, ka sēdes jautājumi ir pietiekami nopietni un svarīgi sabiedrībai, lai tos tomēr diskutētu atklātā formā.

Diena.lv jau rakstīja, ka pēc partijas JL iniciatīvas šodien trijos dienā tika sasaukta koalīcijas padomes sēde. Jau ziņots, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers piektdien ir sasaucis valdības ārkārtas sēdi, kas būs slēgta. V.Zatlers no Ministru prezidenta sagaida ziņojumu par valsts pārvaldes strukturālo reformu. Atsevišķi ar ziņojumiem jāuzstājas izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei (ZZS) un veselības ministram Ivaram Eglītim (TP).

Valdības vadītājs šodien ir parakstījis un nosūtījis rezolūcijas veselības un izglītības ministriem, ar kurām abiem ministriem uzdots, sagatavojot ziņojumus valdības sēdei, atsevišķā blokā izdalīt informāciju par nozares administratīvās struktūras reformām un sagaidāmo izdevumu samazinājumu, kā arī plānotajām strukturālajām reformām nozarē kopumā un tam atbilstošo sagaidāmo izdevumu samazinājumu, informē premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

„Ikviens budžeta izdevumu samazinājums, kas tieši skars medicīnas pakalpojumu pieejamību un izglītības apgūšanas iespējas Latvijas iedzīvotājiem, sabiedrības skatījumā varētu būt attaisnojams tikai tad, ja ministrijas un citas šo nozaru institūcijas tiks pakļautas visnopietnākajam izdevumu samazinājumam,“ uzskata V.Dombrovskis.

Pēc koalīcijas padomes sēdes premjers izteicās, ka "ir jāsaprot, ka šie jautājumi ir ļoti smagi un ir sarežģīti uzdevumi," un ka tas "viegli nevirzās", bet šī partneru sanāksme komunikācijā tomēr viesusi cerības.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas