Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

09.09.09 Rīgas dzimtsarakstu nodaļās reģistrē 51 laulību

Šodien, 2009.gada devītā mēneša devītajā datumā, Rīgas dzimtsarakstu nodaļās savu laulību vēlējies reģistrēt 51 pāris.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona dzimtsarakstu nodaļā reģistrētas deviņas laulības, bet Latgales un Vidzemes priekšpilsētu, kā arī Kurzemes rajona dzimtsarakstu nodaļās katrā reģistrētas 14 laulības.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Ziemeļu rajona Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Inese Bumbiere-Kaže, šodien laulību reģistrējuši gan pavisam jauni, gan arī salīdzinoši gados vacāki pāri. Parasti laulības nodaļa reģistrējot tikai piektdienās un sestdienās, kad vienā dienā ir ap 16-17 precinieku, bet, ņemot vērā jau pirms pusgada izrādīto interesi tieši par šodienas datumu, nolemts pieļaut izņēmuma gadījumu, līdzīgi kā tas darīts arī pērn 8.augustā.

"Šis ciparu savirknējums ir tik nozīmīgs [..], ka cilvēki to izmanto un cer, ka viņu laulība līdz ar to būs varbūt daudz veiksmīgāka un laimīgākā nekā parastā dienā ar vienkāršu datumu," sacīja Bumbiere-Kaže.

Ziemeļu rajona Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja gan atzīmēja, ka iepriekšējos gados šādos "īpašajos" datumos bijis vairāk laulāties gribētāju. Līdz ar to viņa secinājusi, ka "krīze vairāk vai mazāk tomēr šo jomu arī ir skārusi".

Latgales priekšpilsētas Dzimtsarakstu nodaļas sektora vadītāja Solvita Broliša aģentūrai LETA pastāstīja, ka šodienu savas laulības reģistrēšanai sākotnēji izvēlējušies 15 pāri, taču reāli reģistrētas 14 laulības, jo vienam pārim plāni mainījušies.

Parasti piektdienās un sestdienās laulības Latgales priekšpilsētas Dzimtsarakstu nodaļā reģistrē ap 12-13 pāri, bet trešdienās laulības netiekot reģistrētas. Šodien novērotā pastiprinātā interese par laulību reģistrēšanu esot saistīta "tikai un vienīgi ar šo datumu, ar šo skaitļu sakritību", atzina Broliša, piebilstot, ka šajā datumā gredzenus mijuši pārsvarā jauni cilvēki, kas dzimuši 20.gadsimta astoņdesmitajos gados.

Vidzemes priekšpilsētas Dzimtsarakstu nodaļas inspektore Izolde Senkāne aģentūrai LETA pastāstīja, ka viņas nodaļā šodien laulības reģistrējuši 14 pāri, bet parasti piektdienās, sestdienās šādu pāru ir 10-12. Šodien laulājās "pamatā tādi jauni un smuki", sacīja Senkāne. Arī šajā nodaļā pirmie interesenti, kuri vēlējušies laulāties tieši 9.septembrī, pieteikušies jau aptuveni pirms pusgada.

14 jaunie pāri šodien laulības ostā iestūrējuši arī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona Dzimtsarakstu nodaļā. Parasti apmēram tikpat laulību tiekot reģistrēts vienā piektdienā vai sestdienā. Šodien sareģistrēto pāru vecumi gan esot bijuši dažādi. "Mīlestībai jau visi vecumi ir pakļauti," sacīja Kurzemes rajona Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas vietniece Aija Skuča.

Savukārt Torņakalna baznīcā, kas Rīgā ir viens no iecienītākajiem dievnamiem precībām, šodien nevienas laulības nav notikušas. Kā aģentūra LETA uzzināja baznīcā, precībām atvēlēts laiks sestdienās un dažkārt arī piektdienās, bet ne darbadienās.

Arī kopumā laulību skaits Torņkalna baznīcā ir samazinājies par 30%, secinājuši draudzes mācītāji. Kā pastāstīja Rīgas Lutera draudzes virsmācītājs Kaspars Simanovičs, dažkārt vasarās nācies laulāt ap astoņiem pāriem dienā, bet tagad precēties gribētāju skaits ir sarucis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas