Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Centrāltirgus meklē jaunus teritorijas apsargus

SIA Rīgas Centrāltirgus izsludinājis iepirkumu, ar mērķi atrast apsardzes firmu, kas nodrošinātu tirgus teritorijas uzraudzīšanu, liecina Elektroniskās iepirkumu sistēmas mājaslapā pieejamā informācija.

Iepirkuma uzvarētājam apsardze būs jānodrošina teritorijā starp Maskavas ielu, Spīķeru ielu un Gogoļa ielu. Katru dienu laika posmā no plkst.7 līdz 19 būs jānodrošina divu darbinieku klātbūtnē.

Līgumu ar uzvarētājiem paredzēts slēgt uz trīs mēnešiem un savus piedāvājumus pretendenti var iesniegt līdz 20.decembrim. 

Līdz šim iekšējo kārtību uzņēmuma teritorijā nodrošināja centrāltirgus Iekšējās drošības dienests, taču pēc novembra beigās veiktajām Valsts policijas kratīšanām un aizturēšanām, uzņēmums nolēma piesaistīt apsardzi kā ārpakalpojumu.

Kā ziņots, 21.novembrī un 22.novembrī likumsargi Centrāltirgus administrācijas ēkā veica procesuālās darbības, apkarojot akcizēto preču nelikumīgu apriti. Valsts policija ir apstiprinājusi, ka kopumā veiktas aptuveni 80 kratīšanas.

Kopumā aizturētas 12 personas vecumā no 20 līdz 58 gadiem. Četrām personām, 1970., 1975. un 1977.gadā dzimušiem vīriešiem, kā arī 1976. gadā dzimušai sievietei, tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

No apcietinātajiem divas personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā, no kurām viena par nelikumīgu akcīzes preču apriti sodīta administratīvā kārtībā jau 49 reizes. 

Kopumā tirgus teritorijā, tirdzniecības vietās un dažādās adresēs Rīgas reģionā veiktas 89 kratīšanas, kuru rezultātā izņemti 8210 gabali tabakas izstrādājumu un aptuveni 11 litri alkoholisko dzērienu bez Latvijas akcīzes nodokļu markām.

Kratīšanu laikā izņemti arī 40 560 eiro, 80 britu mārciņas, 20 dināri, 500 Kazahstānas tenge, 60 Ukrainas grivnas un 50 Ķīnas juaņas. Tāpat kratīšanu laikā izņemti seši šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti un 249 munīcijas vienības, dažādi datu nesēji un grāmatvedības dokumenti, kā arī automašīna BMW X3 un citi ar izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu saistīti priekšmeti.

Patlaban minētajā lietā kriminālprocess sākts par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas