Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Vienotība vēršas KNAB par iespējamu Rīgas namu pārvaldnieka darbinieku ietekmēšanu balsot par SC

Partijas Vienotība Rīgas domes deputātu frakcija vērsusies ar iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu pārbaudīt izskanējušās ziņas par_ Rīgas namu pārvaldnieks _darbinieku tendenciozo aģitēšanu balsot par Saskaņas centru, kas ir tiešs administratīvo resursu izmantošanas gadījums, portālu Diena.lv informēja Vienotībā.

Jau ziņots, ka Sabiedrisko pakalpojumu un transporta arodbiedrība (LAKRS) otrdien paudusi bažas par Rīgas domes uzņēmuma Rīgas namu pārvaldnieks darbinieku tendenciozo aģitēšanu vēlēšanās balsot par apvienību SC. Arodbiedrība norādījusi, ka uzņēmuma meistariem jāapzvana darbinieki, sarakstos atzīmējot ar "plusiņu", ja darbinieks apsola balsot par Saskaņas centru, savukārt ar "mīnusu", ja - nē. Papildu "plusi" sarakstam tiekot pievienoti, ja tiek apsolīts, ka arī ģimenes locekļi balsos par Ušakova vadīto Saskaņas centru.

Deputāti uzskata, ka "šī rīcība ir mēģinājums ietekmēt vēlēšanu rezultātus ar nepieņemamām un cilvēkus pazemojošām metodēm. Tas neatbilst demokrātiskas valsts principiem un godīgai vēlēšanu norisei".

"Nav pieņemams, ka cilvēkiem tiek izteikti mājieni vai pat draudi pazaudēt darbu, ja tie nebalsos par Saskaņas centru. Ja šī informācija atbilst patiesībai, tas tikai parāda, ko Saskaņas centrs saprot ar demokrātiju un katra indivīda tiesībām izdarīt neatkarīgu izvēli. Ir jāpārbauda un jābūt drošiem, ka šāda, Krievijai tik tuva prakse Latvijas politiskajā kultūrā netiks ievazāta," sacīja Vienotības pārstāvis Olafs Pulks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas