Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aicina naktīs slēgt Vērmanīti

Iespējams, drīzumā nakts laikā gājēji vairs nevarēs šķērsot Vērmanes dārzu un nāksies mērot ceļu tam apkārt. Valsts policija (VP) lūdz Rīgas domi parku naktī aizslēgt. Iemesls — Vērmanes dārzā pieaudzis noziegumu skaits.

Savu atbalstu iecerei vēstulē domes vides komitejas deputātiem pauž arī pašvaldības aģentūra Rīgas dārzi un parki (RDP), norādot uz postījumiem parkā. "Sabiedrība nav gatava un ieinteresēta vēsturiski unikālo vērtību glabāšanā," raksta RDP direktors Agnis Kalnkaziņš (TP). Vides komiteja šo jautājumu skatīs nākamotrdien.

Jāatgādina, ka savulaik, kad parku apsaimniekoja Vernisāžas centrs, tā vārti ik vakaru tika slēgti. Šie pasākumi deva rezultātu, un noziedzība nakts laikā tika novērsta, vēstulē pašvaldībai apgalvo VP Rīgas centra iecirkņa direktors Mārcis Mežavilks. Izanalizējot šī gada statistiku policija konstatējusi, ka Vērmanes dārzā un citos parkos tiek izdarīti smagi un sevišķi smagi noziegumi, piemēram, miesas bojājumi kautiņā, zādzības un bruņotas laupīšanas. Turklāt, tuvojoties siltākam laikam, jūtama tendence noziegumu skaitam palielināties.

A.Kalnkaziņš aicina vides komitejas deputātus izskatīt iespēju slēgt Vērmanes dārza vārtus no 23.00 līdz 6.00. Kā galvenos argumentus RDP min strūklaku, ēku fasāžu, solu, atkritumu urnu un apstādījumu bojājumus. Viņš vērš deputātu uzmanību uz to, ka pērn tika ieguldīti lieli līdzekļi Vērmaņdārza estrādes un strādnieku mājas daļas remontām, apstādījumu laukumu labiekārtošanā, kā arī bērnu laukuma ierīkošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas