Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ameriks sasauc ārkārtas sanāksmi par graustiem Piena ielā

Ceturtdien, 9.augustā, plkst. 13 Piena ielā 6 Rīgas vicemērs Andris Ameriks uz ārkārtas operatīvo sanāksmi sasaucis visas iesaistītās pašvaldības institūcijas, lai lemtu, ko iesākt ar graustiem Piena ielā 6 un Piena ielā 8, portālu_ Diena.lv _informēja Rīgas domē.

Pagājušās nedēļas vētras un lietusgāzes ir būtiski ietekmējušas šos graustus un to stāvoklis no bīstama pārvērtušas par avārijas, tādējādi apdraudot apkārtējos iedzīvotājus un garāmgājējus.

Neapdzīvotie grausti Piena ielā 6 un Piena ielā 8 bijuši pašvaldības atbildīgo iestāžu uzmanībā jau kopš tā sauktā Pilsētas graustu saraksta izveidošanas. Tā kā ne iepriekšējie īpašnieki – Kiprā reģistrēts ārzonas uzņēmums, ne jaunie – no Lielbritānijas, par ēku stāvokli nav likušies ne zinis, Īpašuma departaments septembrī gatavoja izskatīšanai  domes sēdē  lēmumu par īpašuma piespiedu sakārtošanu.

"Īpašuma reformas un nekustamo īpašumu aktīvas tirdzniecības laikā vairāki sarakstos iekļautie īpašumi ir nonākuši ārvalstnieku – fizisku un juridisku personu, īpašumā. Parasti šīm personām ir pārstāvji vai pilnvarnieki Latvijā, tomēr daļā gadījumu ir zināms tikai šo personu vārds vai nosaukums, un labākajā gadījumā - arī adrese, bet šīs personas pilnībā ignorē pašvaldības prasības par sev piederošo objektu sakārtošanu. Komunikācijas problēma ar šīm personām rada būtiskus riskus operatīvai rīcībai, ja nepieciešama operatīva bīstama objekta nojaukšana," sacīja A.Ameriks.

Šobrīd Rīgas graustu sarakstā ir 428 objekti

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas