Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aptur tiesvedību par studentu izlikšanu no Sporta akadēmijas kopmītnēm

Par ilgstošu īres nemaksāšanu studentu viesnīcā Progresa ielā 3a Rīgas Kurzemes rajona izpilddirekcija vērsusies tiesā ar prasību piedzīt no Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) parādu un, kā galēju līdzekli, izlikt to no telpām. Ceturtdien Vidzemes priekšpilsētas tiesa prasības izskatīšanu apturēja, jo šobrīd procesā ir cita tiesvedība, kurā LSPA vēlas no pašvaldības atgūt īpašumtiesības uz kopmītni.

  Šobrīd viesnīcu apdzīvo vairāk nekā 100 studentu. Kā norāda Kurzemes rajona izpilddirekcijas vadītājs Orvils Heniņš (LSDSP), kura valdījumā ēka atrodas, pašvaldība tikai vēlas, lai _LSPA _nomaksā uzkrāto 38 000 latu parādu, taču negrib atbrīvoties no studentiem: "Prasība izlikt viņus no telpām tā ir tikai pēdējā sankcija, jo viņi nemaksā."

O.Heniņš uzskata, ka pašvaldība tā jau nāk LSPA pretī, nosakot īres maksu 40 santīmu apmērā par kv.m. "Tā ir ļoti minimāla cena, nevis lats vai pieci, kā mēs citur prasām," piebilst O.Heniņš.

Savukārt LSPA atsakās maksāt principa pēc, jo uzskata ēku par tās īpašumu. 1974.gadā māja tika speciāli uzbūvēta LSPA priekštecim Latvijas valsts fizkultūras institūtam kā studentu kopmītne, bet neatkarības atjaunošanas laikos namu pārvalde to noformēja par pašvaldības īpašumu. Sākotnēji, kad īres maksa bija 5-15 santīmu robežās par kv.m, LSPA to vēl maksāja, bet kad pašvaldība to dubultoja, LSPA vērsās tiesā, prasot to atgriezt, stāsta LSPA rektors Uldis Grāvītis.  

Viņš norāda, ka akadēmija šobrīd veic komunālos maksājumus. Taču, neraugoties uz to, SIA Kurzemes nami mājas apsaimniekošanā nav ieguldījusi "nevienu santīmu" un pat apkārtni uzkopj LSPA sētnieks.

Datums, kurā tiesa izskatīs LSPA prasību pret Rīgas domi, vēl nav noteikts.  



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas