Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Atlaistais Ušakova padomnieks ticis pie telpām, jo neviens cits nepieteicās

Miljonārs Igors Mališkovs, kuru par neatļautu Rīgas domes īpašumā esošas tehnikas pieprasīšanu mērs Nils Ušakovs (SC) pagājušajā nedēļā atbrīvoja no ārštata padomnieka amata, kopš marta atvēris savu biroju pilsētai piederošajā Melngalvju namā iepretim rātsnamam.

Par telpu izmantošanu ar I.Mališkovu saistīta firma maksā pašvaldības uzņēmumam Rīgas nami 741,6 latus mēnesī jeb 3,2 latus par kvadrātmetru.

Rīgas domē noraida opozīcijas deputātu pieļauto, ka nu jau bijušais mēra padomnieks Melngalvju namā atrodas nelikumīgi. Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Uģis Vidauskis stāsta, ka saskaņā arī līgumu 232 kvadrātmetrus plašās telpas ir izīrētas uzņēmumam Riga Forum līdz 2015.gada 31.janvārim. Īres naudas apmēru noteicis domes Īpašuma departaments, iepriekš veicot novērtējumu, un atbilstoši domes normatīvo aktu prasībām maksa būs jāpārskata 2012.gadā.

“Tās ir bijušas atbrīvotas telpas. Tām tika meklēts īrnieks, un viņi vienīgie pieteicās,” sacīja U.Vidauskis.

Aģentūra LETA vēsta, ka Riga Forum reģistrēts šā gada februārī ar 2000 latu lielu pamatkapitālu. Uzņēmums pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētai kompānijai PDI Holdinvest Netherlands BV. Kā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs norādīts konkursa Jaunais vilnis organizatoru komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans, bet kā valdes loceklis – I.Mališkovs.

Kopš piektdienas I.Mališkovs, kura tēvs ir Maskavas valdības ministrs, vairs nav N.Ušakova ārštata padomnieks NVS jautājumos. Viņš atbrīvots, jo nepamatoti pieprasījis un ieguvis lietošanā pašvaldībai piederošu tehniku. Par notikušo ierosināta dienesta pārbaude.

Raidījums Nekā personīga vēsta, ka I.Mališkovs prasījis domes Informācijas tehnoliģu centram (ITC) datorus, mobilos telefonus, projektoru, DVD atskaņotāju, papīra smalcinātāju un plazmas televizoru.

Kā skaidroja mēra preses sekretāre Anna Kononova, I.Mališkovam šī tehnika nepienācās, jo viņš pašvaldībā nebija štata darbinieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas